Tuinontwerp en onderhoud

Japans bloedgras planten in de tuin – een vurig rood accent

japans bloedgras in de tuin bed-groen-plant-stenen-decoratie-mooi

Het woord “bloed” roept niet echt de beste ideeën op. Vandaag willen we u echter kennis laten maken met een aantrekkelijke plant waarmee u het woord voortaan met iets prettigers associeert. Het is het indrukwekkende Japanse bloedgras (L.mperata cylindrica). Bent u nog op zoek naar soorten siergrassen waarmee u uw moderne tuin wilt inrichten of een bloemperk wilt accentueren, dan heeft u nu de perfecte variant gevonden. Plant Japans bloedgras in de tuin, om een ​​echt hoogtepunt te creëren.

Japans bloedgras in de tuin – uiterlijk

japans bloedgras in de tuin vijver-design-voetgangers-hout-siergras

Het Japanse bloedgras wordt gekenmerkt door een rechtopstaande vorm met elastische bladeren die zachtjes deinen in de wind en zorgen voor een interessante textuur in de tuin. Dan is er nog de rode kleur. waardoor het Japanse bloedgras vooral opvalt in de tuin. Als de omstandigheden perfect zijn, zal de plant zich vanzelf vermenigvuldigen en verspreiden.

Japans bloedgras in de tuin – de verkleuring

japans bloedgras in de tuin rotstuin-plant-grind-grind-siergras accent

Japans bloedgras in de tuin begint in de lente te groeien. In het begin zijn de bladeren nog groen, maar net zo mooi. Na verloop van tijd begint de kleur in de bladpunten en verspreidt zich verder naar beneden. Het geheel duurt tot de herfst. In de zomer kun je echter al genieten van halfgekleurde grassen, terwijl ze in de herfst, afhankelijk van de kleur van het seizoen, vurig rood zijn.

de irrigatie

japans-bloedgras-tuin-heuvel-idee-siergras-combinatie-bloesem-pastel-blauw

In het begin is het vooral belangrijk dat het gras regelmatig wordt bewaterd zodat er een gezonde en stabiele kluit kan ontstaan. Maar bloedgras is ook anders een waterminnende plant. De grond voor een Japans bloedgras in de tuin moet altijd voldoende vochtig zijn, maar niet te nat.

De vloer

japanse-bloodgrass-tuin-kleur-accent-tuin-design-natuurlijke-optica

Om dit te bereiken heeft een Japans bloedgras een goed doorlatende grond in de tuin nodig, waarin geen water wordt afgedamd. Een leemachtige grond is bijvoorbeeld zeer watervasthoudend en maakt het erg moeilijk voor het gras om te groeien. Het kan er zelfs voor zorgen dat de wortels gaan rotten en de plant afsterven.

De website

japans-bloedgras-tuin-herfst-kleuren-gebladerte-geel-rood-siergras-park-design

Door een standplaats in de halfschaduw te kiezen voorkom je een snelle uitdroging van de grond en dus ook van de planten. Een plek onder bomen of in het oosten of zuidoosten is hiervoor geschikt. Op deze manier garandeert u dat een Japans bloedgras ideale omstandigheden in de tuin heeft en dat u er lang plezier van zult hebben als vaste plant.

Combineer bloedgras met andere planten

japanse-bloedgras-tuin-bed-border-sier-struik-grind-decoratie

Japans bloedgras in de tuin staat erg mooi in combinatie met alle kleuren van planten en bloemen. Of het nu te midden van groene planten is of als kleurtoevoeging aan kleurrijke bloeiende bloemen, het gras staat prachtig in elke omgeving.

Bloembedden versieren

japanse-bloedgras-tuin-border-kruiper-bodembedekker

Een leuk idee is om voor kale plekken Japans bloedgras in de tuin te gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een klein bedje met klimplanten, dan kunt u de vrije plekken voor de planten afdekken met gras. Zelfs hogere struiken of zelfs bomen kunnen worden omlijst met deze mooie plant. Zo verberg je de kale stammen en krijg je een weelderiger bed.

Grote bedden met Japans bloedgras

japanse-bloedgras-tuin-groep-planten-huis-gevel-tuin-pad-straatsteen

Ook in grotere groepen staat Japans bloedgras erg goed in de tuin. Omdat hij niet erg hoog wordt, kun je grote oppervlakten planten zonder dat de tuin er onverzorgd uitziet. Een voordeel wat vooral handig is bij deze variant is dat het onderhoud zeer laag is.

Grens

japanse-bloedgras-tuin-tuin-bed-idee-bodembedekker-plant

Japans bloedgras in de tuin wordt ongeveer 45 cm hoog. Dat maakt het perfect voor het afkanten van bedden en zorgt er ook voor dat het er natuurlijker uitziet. Omdat de vorm en maat niet veranderen, is een regelmatige snit niet nodig. In principe kun je zeggen dat je het gras plant en het dan bijna aan jezelf overlaat.

Versier de tuinvijver

japans-bloed-gras-in-de-tuin-tuin-vijver-plant-idee-varens

De tuinvijver biedt de perfecte leefomstandigheden voor veel verschillende planten. Ondanks de vele variaties kan het saai worden om alleen de groene kleur in het gebied van de vijver te zien. Dan moet je weten dat de tuinvijver ook een prima plek is voor Japans bloedgras in de tuin. En je krijgt een mooi kleuraccent in fel rood, dat zie je ook terug in het water.

Patronen maken

japans-bloedgras-tuin-idee-vergroening-groep-vijver-landschap

Temidden van andere groene grassen kan Japans bloedgras prachtig in de tuin worden gebruikt om patronen en vormen te creëren. Maak bijvoorbeeld een cirkel of een ander patroon en kijk hoe het in de loop van het jaar steeds meer contrasteert met de groene omgeving naarmate de kleur verandert.

Bloedgras in de pot

japans-bloedgras-tuin-bloempot-één-plant-terras-balkon-design

Vindt u Japans bloedgras heel mooi in de tuin, maar heeft u geen tuin? Versier dan eenvoudig je balkon met de mooie plant. Kies een kleur voor de bloempot die de rode bladeren goed laat uitkomen. Zo kun je ook de tuin of het terras extra decoreren.

Winterverzorging

japanse-bloodgrass-garden-imperata-cylindrica-silver-grey-plant-mix

Zoals eerder vermeld, is het vooral belangrijk om te beginnen met water geven. Als de plant eenmaal is ingegroeid, heeft deze geen speciale en gecompliceerde zorg nodig. In de eerste winter heeft Japans bloedgras echter voor de zekerheid bescherming in de tuin nodig. Je kunt er gemakkelijk een maken. Bedek de plant met een dikke laag blad. Als alternatief zijn dennentakken ook geschikt.

gras knippen

japanse-bloedgras-tuin-kleur-bladeren-rood-textuur

Een snede wordt alleen in het voorjaar gemaakt. Daarna kun je de bladeren tot op de grond afknippen. Dan kun je er wat compost of mest over strooien. Maai Japans bloedgras in de tuin, maar nooit in de herfst.

Perfect tuinontwerp

japanse bloedgras tuin vurige rode plant herfst struiken achtergrond

Dus, zoals je kunt zien, zijn er een aantal manieren waarop je het bloedscheermes kunt gebruiken. Of je hem nu als enkele plant uitlicht of combineert met verschillende planten in het midden van een ander bed, je vindt zeker snel de perfecte plek voor een uniek Japans bloedgras in de tuin.