Tuinontwerp en onderhoud

Mooie bloemen voor in de tuin zorgen voor een ware explosie van kleur

tweejaarlijkse vingerhoedskruid digitalis - paars violet - bloeiende bloemen in tuinaanleg

Altijd al gedroomd van mooie bloemen in je tuin? Welnu, hier is een mogelijke oplossing om die droom waar te maken. Vandaag willen we u enkele bijzondere bloemen voorstellen. Deze bloemen hebben meestal veel kleuren die niet lang vervagen, ze verspreiden zich snel en kunnen je tuin al snel vullen met prachtige nuances en geweldige geuren. Bovendien groeien ze in elk bloembed! Is dat niet uniek? Ben je nu geïnteresseerd? Lees gewoon verder om meer te weten te komen over deze prachtige exemplaren Bloemen voor de tuin ervaren.

Bloemen voor de tuin – hier zijn enkele gemakkelijk te verzorgen soorten

Vergeet-mij-nietjes blauw wit roze nuances bloemperk tuin

Je kunt het bijna niet geloven, maar al deze bloemen zijn unieke schoonheden. Vanwege de bovengenoemde kenmerken omvat deze groep de eenjarige Nigella damascena (meisje in het groen), Eschscholzia calofornica (Californische klaproos), Calendula (goudsbloem), de tweejarige vingerhoedskruid (digitalis), viooltjes en ook enkele meerjarige soorten bloemen waarvan het leven is 3- Duurt 4 jaar – akeleien, lupine (Lupinus), enz.

Californische maanzaad

Plant Eschscholzia calofornica Californische klaproos bloemen fel oranje

Al deze bloemen kunnen overvloedige zaden produceren en zichzelf voortplanten. Zo kunnen ze op hun oude plek in de tuin verschijnen, maar ook op andere plekken. Dit is goed om te weten, zodat je niet verrast wordt door je locatie.

Deze bloemen voor de tuin hebben vrije ruimte nodig

meerjarige bloemplanten hebben vrije ruimte nodig

Als je echt veel vrije ruimte in de tuin hebt, is het de moeite waard om deze prachtige bloemen daar te kweken. Maar let op: plant ze niet in de directe omgeving van sterk groeiende planten zoals geraniums en evergreens. Ze mogen elkaar niet.

Jungfer in het groen

Jungfer im Grünen-nigella-damascene tips voor planten in de tuin

Meestal worden deze bloemschoonheden geplant rond meerjarige bloemen. Als ze groter worden, vullen ze de gaten in je tuin op en zul je genieten van hun prachtige kleuren. Je kunt heel veel mooie composities maken zonder er veel moeite en geld in te steken. Om deze reden zijn veel tuinders dol op deze planten en gebruiken ze om de bloembedden in een romantische stijl of in een landelijke idylle te ontwerpen.

Rode spoorbloem

rode sporenbloem Centranthus ruber ideeën voor bloemen zonder veel moeite

Sommige hobbytuinders zijn van mening dat het gedrag van deze planten alle grenzen overschrijdt. Ja, de rode spoorbloem (Centranthus ruber), de Californische klaproos, de akeleien en het vergeet-mij-nietje verspreiden zich zonder veel moeite. Als je niet wilt dat deze bloemen nieuw territorium veroveren, moet je alle maatregelen nemen: verwijder onnodige en verwelkte planten voordat de zaden rijp zijn.

Bloemen voor de tuin: maak je compositie

Bloembedden in romantische stijl design-tuinideeën hobbytuiniers

Wij bieden u een eenvoudige manier om de gaten in uw tuin op te vullen. In het voorjaar, kort nadat de grond is opgewarmd, kun je de zaden in willekeurige volgorde in een bloembed zaaien. De eerder gekweekte zaailingen zullen eind april nog bloeien. Je kunt de zaden ook laten groeien in potten gevuld met potgrond en op de vensterbank in de lentezon laten staan. Dan kun je na een paar weken de jonge plantjes in de tuin planten.

Blauw vergeet-mij-nietje 

Vergeet-mij-nietjes in de tuin, zorg voor blauwe nuances

Het is natuurlijk ook geen slecht idee om wat bloemen bij tuincentra te kopen. Bijvoorbeeld de vingerhoedjes, de vergeet-mij-nietjes en de viooltjes. Ze geven je dit seizoen veel kleur en vullen de lege ruimtes in je tuin met kleurrijke nuances. Daar kunt u volledig op vertrouwen! De blauw bloeiende vergeet-mij-nietjes zijn zeer gemakkelijk te verzorgen en genieten een grote populariteit. Deze plant houdt zowel van vochtige grond als van halfschaduw. Deze tuinbloem ontwikkelt alleen volle bloei op een moerassige plek. De biodiversiteit is erg groot, er zijn meer dan 50 verschillende soorten vergeet-mij-nietjes. Tijdens de bloeiperiode van maart tot mei zal deze geweldige tuinbloem een ​​lust voor het oog zijn. Bovendien zijn deze planten gemakkelijk te zaaien. De zomermaanden juni en juli zijn hiervoor de beste tijden. Iedereen die het vergeet-mij-nietje in de tuin heeft, moet weten dat de plant zichzelf zaait. De enige vereiste is om de vervaagde bloeiwijzen niet te verwijderen. Zorg ervoor dat de individuele planten voldoende ruimte hebben om zich goed te ontwikkelen. U hoeft de vergeet-mij-nietjes niet te bemesten.

Fris geurende viooltjes

Violette bloemen voor de tuin ideeën voor individuele composities

Zodra de eerste zonnestralen in de lente verschijnen, presenteert het mooie violet zijn schoonheid. Als je van de unieke geur van deze plant houdt, kun je lang van deze geur genieten in je eigen tuin. De viooltjes zijn net zo gemakkelijk te verzorgen en geven de voorkeur aan halfschaduwrijke plaatsen. Ze houden van grond in de zomer die niet te droog en niet te heet is. Humusrijke grond, die ook rijk is aan voedingsstoffen, is de ideale keuze. De kleurrijke bloem met zijn heerlijk-zoete geur heeft een onbeperkte variatie aan kleuren. Of het nu in geel, blauw, wit of paars is, deze delicate bloem zal uw tuin verfraaien. Deze bloemen kunnen met weinig water rond en overleven zowel droge als natte periodes. In principe is het dauw- of regenwater volledig voldoende voor een voldoende toevoer van vloeistoffen. Maar als de temperaturen extreem hoog zijn, moet je de mooie bloemen water geven. Inheemse soorten kunnen in de tuin overwinteren. Als je ze toch wilt verplaatsen, moet je er echter rekening mee houden dat bloemknoppen pas gevormd worden bij temperaturen van 8-10 graden.

Ideeën voor bloemen voor de tuin – goudsbloem

tips bloementuin Calendula-goudsbloemen planten

Goudsbloemen zijn een van de prachtige bloemen voor de tuin met prachtige feloranje bloemen. Deze tuinbloem stelt geen hoge eisen aan de standplaats. In de halfschaduw krijgt hij minder bloemen dan op een zonnige plek. De goudsbloem gedijt zowel op arme grond als op voedselrijke grond. Ook hoeft de eenjarige plant niet vaak water te krijgen. Geef de oranje bloemen water als de grond enigszins is opgedroogd. Met de goudsbloem kunnen niet alleen bloembedden worden geplant. Deze plant heeft het vermogen om ongedierte te verdrijven, daarom kunnen groentebedden ook profiteren van de goudsbloem. De wortels van de bloem verbeteren de kwaliteit van de grond en bevorderen zo de groei van komkommers, aardappelen, veldsla, aardbeien en frambozen. Iedereen die kiest voor goudsbloemen in de tuin moet weten dat tijm en de kleurrijke goudsbloem niet van elkaar houden.

Akeleien

Columbines donkerpaars maken van planten Tuintips voor hobbytuiniers

Een van de gemakkelijk te onderhouden bloemen voor de tuin die u weinig werk zal bezorgen, is de akelei. De prachtige bloem, die indruk maakt met prachtige witte, gele, roze of blauwe bloemen, is licht giftig, daarom kun je het beste altijd tuinslippers dragen. De bloemen met de extravagante vorm worden ook wel zigeunerbel, elfschoen of dwaasmuts genoemd. De robuuste plant gedijt ook op schaduwrijke plaatsen. Een vochtige en humusrijke grond bevordert de ontwikkeling van de volle bloei. Er worden geweldige combinaties van bloemen gemaakt van akeleien, varens, vergeet-mij-nietjes, veldkervels en narcissen. De akelei presenteert zijn kleurrijke bloemen van april tot juli.

Paarse hartglycosiden

Digitalis purpurea - hartglycosiden bloemen landschapstuintips

Wil je één blikvanger in je tuin toveren, kies dan voor hartglycosiden, ook wel bekend onder de naam vingerhoedskruid. De klokvormige enkele bloemen zijn niet alleen mooi in paars, rood en roze. Het kleurenspectrum strekt zich uit tot geel en wit. De individuele bellen van de plant zijn vaak aan de binnenkant gevlekt, wat de bloem nog aantrekkelijker maakt. Het vingerhoedskruid bloeit van juni tot augustus en geeft de voorkeur aan een zanderige en stikstofhoudende kleigrond. Ondanks zijn magische aantrekkingskracht is de rode vingerhoed giftig, daarom gebruiken gezinnen met kinderen hem liever niet.