Tuinontwerp en onderhoud

Ontwerp in de tuin – praktische ideeën voor een economisch tuinontwerp

Tuin oude meubels ladekast houten kisten laarzen

Als u een stijlvolle tuin wilt met veel ruimte voor bloemen en planten om te groeien en geweldige zitplaatsen om te genieten van het mooie weer en de rust buiten, waarom probeert u dan niet wat nieuwe ideeën? Vandaag hebben we iets bijzonders voor je klaar staan: recyclingelementen die je kunt gebruiken in je tuinontwerp. Het is zowel milieuvriendelijk als betaalbaar, en ook een unieke manier om je eigen stijl te laten zien. Van mooie keramieken potten tot stijlvolle hangers voor je planten, er zijn verschillende manieren om aan gerecyclede artikelen te komen voor Design in de tuin gebruiken. Hier zijn enkele ideeën die we u vandaag willen brengen om u op weg te helpen.

Recycle elementen om te gebruiken voor ontwerp in de tuin of tuin

Ontwerp in de tuin gebruik oude containers

Daarvoor bloempotten recyclen Design in de tuin

Heb jij al het idee dat je je bloempotten weer kunt gebruiken? Gebruik oude vaten om groenten te planten of verzamel sloophout van oude huizen om je tuinbedden te bekleden. U kunt hiervoor ook 20 liter emmers en koffiekannen gebruiken. Deze zullen een nieuw tintje geven aan zowel het ontwerp als de functionaliteit van uw tuin.

Plantenlabels

Het is belangrijk om uw planten te labelen, zodat u onthoudt wat u hebt geplant en waar. Een manier om ook daar recyclingdesign op te nemen, is door wijnkurken en bamboestokken te combineren in unieke tuinlabels. Leg oude wijnkurken op bamboestokken, schrijf de plantnamen op de kurken en je eigen speelse plantenlabels zijn gemaakt. Voilà, het is je gelukt!

Oude blikken voor de kruiden

Terwijl je oude vaten en emmers gebruikt om groenten te verbouwen, kun je ook oude aluminium blikjes gebruiken voor je kruiden. Deze kun je aan het hoofdstel bevestigen voor een nette uitstraling! Vergeet niet om drainagegaten in de bodem van elk blikje te boren. Een groot voordeel van het kweken van kruiden in blik is dat ze tijdens de wintermaanden gemakkelijk naar binnen kunnen worden gebracht, zodat ze het hele jaar door kunnen groeien. Zo ben je in elk seizoen goed voorzien van verse kruiden.

Ontwerp in de tuin moet praktisch en mooi zijn

Ontwerp ingeblikte kruiden gebruiken interessante originele verse

Kruiwagen dient als vogelbad

Een oude kruiwagen krijgt een nieuwe functie: hij dient als vogelbad, of beter gezegd, je kunt hem ombouwen tot een. Om stilstaand water en muggen te voorkomen, installeer je je pompje in de basis en vul je de kruiwagen tot een kwart vol met stenen. Zo ziet het vogelbadje er stijlvol uit en is het tegelijkertijd super praktisch. De stenen zorgen voor afwatering en imiteren een echte vijver. Je kunt zelfs waterplanten toevoegen, zoals bijvoorbeeld een lelieblad, afhankelijk van hoe diep je de kruiwagen wilt vullen. Als je van de kruiwagen een draagbare bloemenbak wilt maken, boor dan drainagegaten in de bodem van de kruiwagen en plant daar bloemen naar keuze. Je kunt de kruiwagen door je tuin verplaatsen, zodat de planten de juiste hoeveelheid zonlicht krijgen. Is dat niet praktisch??

Zoals je kunt zien, zijn er talloze manieren om items te recyclen Design in de tuin integreren. Van hergebruikte emmers als plantenbakken tot koffieblikken als kruidenbakken, alles is hier mogelijk. Er is maar een beetje creativiteit voor nodig om de tuin uniek te maken. Het enige dat je ervan kan weerhouden om van je eigen tuin een milieuvriendelijke oase te maken, is je eigen creativiteit, dus vrij om te experimenteren. Wij kunnen u daarbij alleen maar aanmoedigen, het resultaat is een milieuvriendelijke en geheel eigen tuin. Houd moed en begin met het ontwerpen van uw gerecyclede tuin door de bovenstaande punten in overweging te nemen. Daar kan niets mis gaan!

Voeg een nieuw tintje toe aan het ontwerp van de tuin

Tuinbekers in plaats van potten om water en planten te besparen

Praktisch oude vaten en emmers gebruiken

Ontwerp in de tuin kleine emmers ideeën decoratie

Praktische ontwerpideeën zijn zuinig in gebruikEen unieke manier voor tuindecoratie

Design in the garden blikjes blauwe bloemen kuipjes

Milieuvriendelijk handelen!

interessante decoratie oude stukjes bloemen zien er origineel uitDe tuin ziet er creatief en mooi uit

Creatief en economisch ontwerpen in de tuintuin

Gerecycleerde artikelen kunnen nuttig zijn Design in de tuin recycling elementen oude flessen