Tuinontwerp en onderhoud

Taarten planten in bakvormen – oude cakevormen als tuindecoratie

Taartbakvorm - planten-cakevormen-tuindecoratie-vetplanten-muffintray

In tijden waarin elke huisvrouw gericht is op het praktisch gebruik van bakpapier, wegwerpvormen en deze siliconen bij het bakken, is de conventionele Taart bakvorm gemaakt van plaatstaal worden ouderwets en op de een of andere manier achterhaald. Als je je oude cakevormen niet hebt weggegooid, kun je ze goed gebruiken in de tuin. Zelfs verroeste bakvormen vinden een nieuwe toepassing als decoratie.

Een cake aan de bakvorm een ​​nieuw gebruik geven – als decoratieve bloempot

Taartbakvorm -plant-planten-cakevormen-tuindecoratie-rond-vetplanten-rueschen

De bekende kleine en grote Gugelhupf-mallen kunnen worden geplant als een geweldig upcycling-idee met een prachtig decoratief karakter. Kleine plantjes die niet veel groter worden, worden een vraag. Deze kunnen zoals gewoonlijk in een originele pot opgekweekt en omgevormd worden tot een authentieke tuindecoratie.

De taart in de bakvorm planten – creatief tuinieren voor beginners

Taartbakvorm - planten-cakevormen-tuindecoratie-groeiende-hart-vetplanten

Om de taartvorm te planten heb je de gebruikelijke gereedschappen en materialen nodig, nu heb je nog maar een kleine hoeveelheid nodig. Bakvormen zijn relatief klein in vergelijking met gewone bloempotten, daarom hebben ze geen substraat meer nodig als je de planten gewoon wilt verpotten.

Plant de cake in de ‘Hart’ bakvorm

Taartbakvorm - planten-cakevormen-tuindecoratie-harten-vetplanten

In een enkele cakevorm kunnen meerdere planten binnenkomen en goed gedijen. Omdat het om tuindecoratie gaat, kun je verschillende soorten samenstellen zoals je wilt, zodat het eindresultaat er harmonieus uitziet en je buitenruimte mooier maakt..

Plant de muffinvorm of cakevormTaartbakvorm -plant-planten-cakevormen-tuindecoratie-muffintray-muffinfoermchen

In het oude muffinblik passen verschillende kleine plantjes netjes en elk heeft zijn eigen ruimte. Als mini bloempotje, maar als geheel verbonden, ziet dit ‘bloemenbakje’ er werkelijk fantastisch en origineel uit. Zet het in een representatief kantoor zodat dit fantasierijke idee veel lovende woorden kan krijgen.

Taarten planten in de bakvorm – welke planten zijn geschikt?

Taartbakvorm -planten-taartvormen-tuindecoratie-vetplanten-kleine-soorten

De planten die u in zo’n kleine pot wilt planten, moeten in principe goed gedijen in een humusarme omgeving. Vooral cactussen en vetplanten zijn hiervoor geschikt. Gelukkig is er een enorme verscheidenheid aan dit soort planten – sedumsoorten, huisluizen, vetplanten en minicactussen, die bijzonder gemakkelijk te verzorgen en echt robuust zijn.

Plantencakevorm met kleine vetplanten en cactussen

Taartbakvorm - Planten - Taartvormen - Tuindecoratie - Muffintray - Vintage Cactussen

Hoewel deze kleine planten erg robuust zijn en niet veeleisend zijn op het gebied van substraat, water en bemesting, hebben ze ook bepaalde zorg nodig, vooral in de winter. Omdat ze zich hebben aangepast aan het subtropische, kunnen ze droogte verdragen, maar een te hoge luchtvochtigheid of lage temperaturen zullen deze planten niet overleven. Van november tot maart, als het buiten 12-6 graden is, moeten ze tijdelijk ergens worden gehuisvest.

Bijzondere tuindecoratie met taartvormen

taart-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-vetplanten-klein-creatief

Sedumsoorten, huisluizen, vetplanten en minicactussen zijn kleine, maar echt lichthongerige planten. Ze mogen pas worden gegoten als het substraat volledig is uitgedroogd. Deze plantensoorten groeien langzaam en moeten tijdens het groeiseizoen in de zomer twee tot drie keer per jaar worden bemest.

Mini cake bakvorm planten – puddingvormen

cake-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-puddingvormen-metaal-zilver

Bijzonder decoratief, zelfs schattig en zeer gemakkelijk te verzorgen, de succulenten en huislook soorten zijn geschikt voor mensen die vaak onderweg zijn en niet veel tijd kunnen investeren in de verzorging van de planten. Ook geplant in mooie mini bloempotten, ze zien er ronduit schattig uit.

Vintage decoratie met aluminium puddingvormen

cake-bakvorm-plant-cake-vormen-tuindecoratie-vintage-pudding-vorm-dessert

Omdat deze planten normaal gesproken in woestijngebieden voorkomen, hebben ze heel weinig substraat nodig en zijn daarom bijzonder experimentvriendelijk. Oude plasvormen van aluminium of plaatstaal worden glanzende, sappige vaten die karakter tonen.

Taart bakvorm gemaakt van koper met vetplanten geplant

Taart-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-koper-vetplanten

Metalen Effecten en glans zijn een veelgebruikt element in hedendaags design dat een nieuwe betekenis krijgt. Aan de andere kant hebben alle cakebakvormen in het moderne huishouden hun tijd gehad en zijn ze niet meer bruikbaar. Ze kunnen voor nieuwe doeleinden worden gebruikt als originele bloempotten binnen of buiten.

Versier de cake in de bakvorm met een gaatje

Taart-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-koper-ronde-vetplanten

De voormalige cakevormen zijn zeer robuust en de meeste worden door elke huisvrouw van hun moeder of zelfs grootmoeder geërfd. Tafeldecoraties voor op de tuintafel en ook binnenshuis kunnen heel chique gemaakt worden. Zet een paar mini plantjes in de bakvorm en dat is alles wat je hoeft te doen.

Verscheidenheid aan cakebakvormen – verschillende modellen, materialen en kleuren optioneel

cake-bakvorm-plant-cake-vormen-tuindecoratie-chique-koper-bloem-appel

Oude, speelse bakvormen vind je zeker in de kelder of in een hoekje diep in de keukenkast. Zo niet, blader dan door de kraampjes op de volgende vlooienmarkt en je zult zeker de ene of de andere schat tegenkomen.

Maak zelf een hanging basket van een taartvorm

cake-bakvorm-plant-cake-vormen-tuindecoratie-bloem-hangende-bloemen-maak-zelf

Je presenteert de mooiste cake bakvormen op de best mogelijke manier – opgehangen. Maak zelf een hanging basket en hang hem op een plek waar je graag wat groen zou willen hebben, maar waar je echt de kans hebt om er een op te hangen. Maak een gat aan elk van de twee tegenoverliggende zijden en bind het vast met een touwtje of een geschikte ketting die de lading kan vasthouden.

Plant de cake in de bakvorm en laat hem hangen

Taart-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-hangmanden-vetplanten

Betonnen tuindecoratie van cakebakvorm – Gugelhupf gemaakt van beton

Taart-bakvorm-plant-taartvormen-tuindecoratie-beton-gieten

Plant een taartvorm met bolgewassen in het voorjaar

Taart-bakvorm-plant-taart-vormen-tuindecoratie-beton-lentebloemen

Decoratieve betonproducten zijn de laatste tijd een echte trend geworden. Er zijn veel versies hiervan op de markt, maar je kunt ze gemakkelijk zelf maken. Cement wordt zorgvuldig droog gemengd in een verhouding van 1: 3-4 delen zand en vervolgens wordt water in porties toegevoegd tot een gladde, licht glanzende consistentie is bereikt. Schud het nu gewoon in de vormen. Nadat het water is gestoomd, meestal na ongeveer 48 uur, wordt de gecreëerde vorm een ​​paar millimeter kleiner dan het origineel. Zo kan de betonnen figuur gemakkelijk worden verwijderd.

Taartbakvorm als gietvorm voor beton

cake-bakvorm-plant-cake-vormen-tuindecoratie-lente-bloemen-bloempotten-beton

Binnen worden verschillende planten geplaatst die niet veel ruimte nodig hebben om te gedijen. Bol- en lentebloemen zijn ook een andere optie naast vetplanten en cactussen. Je hebt keuze te over! Je kunt er natuurlijk kandelaars of lantaarns van maken.

Plant een oude cakebakvorm en plaats deze als decoratief element in de tuin

cake-bakvorm-plant-cakevormen-tuindecoratie-rood-parasol-buiten

Soms heeft de tuindecoratie ook een praktisch nut – dode hoeken kunnen bijvoorbeeld optisch heel goed worden afgedekt. Nou ja, de parasol in het midden van de tuintafel is geen overtuigend plaatje, maar met een oude taartvorm vol bloemen krijgt het een heel ander aanzien.