Tuinontwerp en onderhoud

Tuinontwerp in Japanse en landelijke stijl – welke planten?

tuinontwerp-japans-landhuis-grind-put-rivierstenen-struiken

Het leven is prachtig in al zijn vormen! Dit zou het motto kunnen zijn van alle mensen die besloten een tuin in Aziatische stijl te ontwerpen. Hier kunt u proberen de eindeloze verandering van tijd weer te geven. Laat daar de groene bladeren en ronde vormen domineren, die naadloos in elkaar overlopen. In een tuinontwerp in Japanse stijl is er geen gewoon bed van gestapelde bloemen. De grond is bedekt met een groen tapijt (sagina) of bedekt met grind of kiezels.

Tuinontwerp in Japanse stijl: harmonieus en licht

tuinontwerp-japans-land-grind-keien-bronwater

De kleurstelling in de Aziatische tuin vormt een contrast tussen rood en groen, maar ook de kleuren roze en oranje worden vaak gebruikt. Daar vind je geen kleurrijke elementen of een combinatie van verschillende materialen. Doorslaggevend voor de oosterse stijl van tuinontwerp is een verscheidenheid aan ontspannende groentinten. Het plaatje wordt gecompleteerd door zorgvuldig gesnoeide pijnbomen – spar (pinus), cipres (chamaecyparis) en thuja (thuja).

Japanse tuin – welke elementen??

tuinontwerp-japanse-landelijke-tafelkruk-gemetselde-steen-grindplanten

Een interessant livespel laat ons wit- en groentinten zien, bijvoorbeeld met Cornus controversa Variegata – een prachtige boom die in het Engels een “bruidstaartboom” wordt genoemd en die in het Duits het “heerlijke” equivalent van Baumkuchen heeft. De esdoorn (Acer palmatum) flamingo, witbladige esdoorn (Acer palmatum), Japanse esdoorn, erkend als de klassieke boom in oosterse stijl, ze verrukken ons met hun groene en rode bladeren.

Rododendrons in de Japanse tuin

tuinontwerp-japanse-land-tuin-pad-mos-stenen-bomen

Moderne Japanse tuin 

tuinontwerp-japanse-land-tuin-pad-stenen-wit-bamboe

tip: Wil je een tuin in Japanse stijl aanleggen, dan moet je zeker de groenblijvende rododendrons planten. Ze zullen in mei prachtig bloeien en je op andere momenten verrassen met eeuwig groen.

Eenvoudig tuinontwerp in Japanse stijl

Japanse tuinstijl mos stapstenen bodembedekker

japanse esdoorn rode bladeren contrast tuin

japans tuinontwerp idee kiezel stoep decoratie

Tuinontwerp in landelijke stijl: natuurlijk en vredig

cottage tuin bloemen loopbrug pioen sierui

Landelijke tuinen zijn altijd mooi en erg gezellig. Hoe kun je dat uitleggen? Misschien omdat er geurige bloemen in overvloed zijn, bijvoorbeeld roos en lavendel. Een schoorsteenhoek is ook een geweldig en tegelijkertijd opvallend onderdeel van een landelijke tuin. Het kleurenpalet wordt grotendeels bepaald door sensuele tinten als paars en roze. Ze worden gepresenteerd door de sierui (allium), pioenroos (pioen), lupines en hortensia’s. De contrasterende kleuren geel en oranje in het bloembed worden vertegenwoordigd door tijgerlelie (Lilium), gele daglelie (Hemerocallis), goudsbloemen, zonnebloemen en chrysanten. Al deze bloemen houden van licht en gedijen heel goed in bodems met een goede waterdoorlatendheid.

paarse sierui

cottage tuin bloemen decoratie tuinontwerp sierui

Onze tip voor jou: U kunt een geurige tuin creëren en deze omtoveren tot een rustplaats voor uzelf en uw gezin, waar u aangename uren alleen of met familie kunt doorbrengen en van uw vrije tijd kunt genieten. We wensen je veel plezier!

landelijke stijl tuinontwerp plant struiken

paarse pioenrozen

landelijke tuin pioenroos violet trellis klimplanten

mooie nuances

landelijke stijl tuinstenen mos bar bloemen

Goudsbloemen

landelijke tuinstijl die goudsbloemen bloeit

gele daglelies

Hemerocallis bloemen cottage tuin planten

japanse tuin rood groen oranje contrasten vijver

sandwort bodembedekker mos japanse tuin

japanse tuin grind planten elementen voortuin

japanse tuin stapstenen grond planten kiezels

japanse tuin bloemen plant rododendrons

Mooie bloemen voor in de tuin zorgen voor een ware explosie van kleur