Tuinontwerp en onderhoud

Tuinontwerp met coniferen overtuigt met een verscheidenheid aan texturen

Tuinontwerp-met-coniferen-tuinlandschap-aantrekkelijk

De textuur is een bijzonder kenmerk in elke buitengewone tuin, die uit veel verschillende lagen bestaat. Texture biedt je bij elk nieuw bezoek aan de tuin nieuwe ontdekkingen. We weten allemaal wat natuurlijke textuur is, maar soms hebben we moeite om de term te definiëren. Textuur is het gevoel, het uiterlijk of de samenhang van de verweven elementen.

Veel planten vertonen veel textuur. Denk aan de wisselgierst en hoe het gras wuift in de wind. Coniferen vertonen meer structuur dan de meeste planten in de tuin. Om u dit te bewijzen, hebben we vandaag een interessante fotogalerij voor u samengesteld en geweldige voorbeelden voor Tuinontwerp met coniferen selecteer. Laten we ermee doorgaan?

Tuinontwerp met coniferen – coniferen verbeteren de uitstraling van uw tuin

Tuinontwerp-coniferen-tuinlandschap-Colorado-blauw-sparren

Van puntig en stekelig tot zacht en varenachtig, coniferen vertonen interessante texturen. De Colorado blauwe sparren (Picea pungens cvs) staan ​​op de achtergrond van dit tuinlandschap en hebben een grove structuur, terwijl de witte dennen (Pinus strobus cvs) en Alberta sparren (Picea glauca ‘Conica’) voor een zachte textuur zorgen waar we vooral van houden . De Chartreuse Juniper groeit laag op de voorgrond, maar is bedrieglijk zacht en luchtig omdat hij in feite minder prettig aanvoelt.

Het is de artistieke mix van deze structuren die deze tuin diepte en interesse geeft. Het laat je even stilstaan ​​om nog een keer te kijken. Het ontwerpen van zo’n tuin vereist echt je creativiteit, maar ook wat specialistische kennis. We helpen je graag met een paar handige tips.

Tuinontwerp met coniferen – enkele van de meest populaire soorten

groenblijvende-cipres-soorten-tuinontwerp-plant-kleuren

Altijd groene cipressen. Cipressen vertonen een textuur die lijkt op die van een grof weefsel. Maar ze hebben ook interessante kleuren, waarbij blauw en chartreuse de boventoon voeren. Ze verbeteren dus alleen maar de uitstraling in onze tuinen.

Thuja De levensboom is een ander lid van de cipresfamilie. Het creëert natuurlijke flair en veel groene textuur in elke tuin. Net als de valse cipres vertoont de arborvitae meestal varenachtig gebladerte. Meestal toont men grotere piramidale thuya’s op foto’s, maar er zijn veel andere variëteiten, bijvoorbeeld meerdere dwergthuya’s en die in ronde vormen. Vraag dus bij uw speciaalzaak naar de nodige informatie over de verschillende soorten thuja die daar verkrijgbaar zijn.

Coniferen-Coniferen-Tuin-Planten-Design-Ideeën-Textuur

Dennenbomen. Deze coniferen komen veel voor in Europa en hebben korte, rechtopstaande naalden die goed contrasteren met het hangende gebladerte op sommige dennen en ceders. Bovendien kunnen sommige dennenbomen chartreuse-bladeren hebben die een licht beschaduwde tuin opfleuren.

Groenblijvend tuinlandschap

Tuinontwerp-met-coniferen-coniferen-groenblijvende-prachtige-tuinideeën

ideeën-tuinieren-coniferen-coniferen-verschillende-soorten

Sparren. Deze coniferen hebben over het algemeen stijve, korte naalden die in een 360 graden patroon rond de tak zijn gerangschikt, in tegenstelling tot dennennaalden die over het algemeen zachter zijn en alleen op het bovenste gedeelte van de tak groeien. Bovendien hebben sparrennaalden vier zijden en zijn ze gemakkelijk tussen je vingers te rollen; Dennennaalden hebben twee kanten. Alle sparren tonen veel textuur.

Tuinontwerp-met-coniferen-artistieke-mengeling-van-structuren

Japanse cederbomen. Cryptomeria japonica is de nationale boom van Japan. Volgens de legende leefden de geesten van de voorouders in de stammen van deze majestueuze bomen. Japanse ceders worden over het algemeen gekenmerkt door zacht, dicht, donkergroen blad dat in een wolkachtig patroon is gerangschikt. Sommige zijn groot en piramidaal van vorm, ze kunnen 25-26 meter hoog worden, terwijl sommige bolvormig en breed zijn, ze kunnen slechts 1 meter hoog worden. Plant de Japanse ceders samen met blauwe spar en je krijgt een interessant structureel ontwerp in je tuin.

Jeneverbes. Deze groep struiken en kleine bomen is niet bijzonder populair bij tuinders. Veel jeneverbessen hebben scherpe bladeren, ze herinneren ons aan pijnlijke jeugdherinneringen, toen we ons verstopten in de struiken.

Tuinontwerp met coniferen – een uitdaging voor je creativiteit

Japanse ceder jeneverbesvariëteiten Garden Design Conifer

Veel van de nieuwere jeneverbesvariëteiten zijn gemakkelijk te gebruiken en worden ten zeerste aanbevolen. Jeneverbessen zijn ongeëvenaard voor kleur en textuur. Je kunt deze planten met sparren- of dennenbomen om meer contrast te creëren in je tuinlandschap.

Wees niet bang om verschillende coniferen dicht bij elkaar te planten. Je tuin geeft je straks een prachtige uitstraling.

Tuininrichting-met-coniferen-soorten-geschikt-voor-huishoudelijk-gebruik

Stekelig of fijn, de rijk gestructureerde naaldhoutsoorten brengen onverwachte interesse en veel charme in het tuinlandschap.

Tuininrichting-met-coniferen-tips-spar-conifeer-groenblijvend