Tuinontwerp en onderhoud

Vetplanten ophangen – ideeën voor design met hangplanten voor binnen en buiten

hangende vetplanten exposeren ontwerp thuis plant bodem glazen container interieurontwerp

Hangplanten of klimplanten lijken steeds populairder te worden. Je vindt deze bijna overal in hangende manden, minituinen, theepotten, levende kransen of op verticale tuinen. Ze zien er geweldig uit, vooral wanneer ze worden gecombineerd met andere planten en voegen veel charme en karakter toe aan elk arrangement. Daarom concentreren we ons in deze post op de mogelijke varianten als je je vetplanten thuis of buiten wilt ophangen. Sommige lijken op fotolijsten, terwijl andere de vorm van letters kunnen hebben. Afhankelijk van uw esthetiek en wandruimte, zult u zeker iets vinden dat u een beetje dichter bij een prachtige verticale tuin brengt.

Welke soorten vetplanten om hangend te ontwerpen?

hangende dennenappels vetplanten close-up

Planten in huis hebben is altijd stijlvol en ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Veel mensen proberen dat beetje groen in hun leefruimte te maximaliseren en hangende tuinen in huis te halen. Planten in huis hebben niet alleen een positieve invloed op de luchtkwaliteit, maar brengen letterlijk een beetje leven in je statische meubels.

wandkleden vetplanten vleugje groen houten frame tafelmuur

Wanneer je de hoeveelheid planten mist die je nodig hebt, is er altijd een oplossing op je muren. Vetplanten werken goed voor dit type plaatsing omdat ze langzaam groeien en tussen de gietbeurten kunnen blijven hangen. Het kost dus niet zoveel moeite om deze planten in leven te houden en je hebt er geen tuinbouwkennis voor nodig. Veel fabrikanten hebben hangende en stijlvolle vetplanten in plantenbakken gemaakt die u kunt gebruiken om uw favoriete soort in te voegen. Als het klaar is, is het resultaat een prachtige reeks groene kleuren en texturen die in elke kamer een statement kunnen maken.

roestig rustiek rooster oud apparaat gebruik vetplanten hangende muur

Als je iemand bent die altijd aan manden heeft gehangen maar van vetplanten houdt, vraag je je misschien af: “Wat zijn mijn opties?” Er zijn tal van succulenten die hangen die perfect zijn om in manden te hangen. Sommige vetplanten kunnen het beste hoog of recht uit een pot groeien. Er zijn echter veel ongebruikelijke manieren om vetplanten te kweken die in verschillende meubels hangen, zodat u een interessant tintje aan uw huis kunt geven.

Senecio Rowleyanus – erwtenplant

senecio rowleyanus hangende bloempot positie bakstenen muur hoek

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, zijn deze planten begeerd vanwege hun schoonheid en veelzijdigheid. Ze zien er geweldig uit waar je ze ook vasthoudt en voegen een nieuwe dimensie toe aan je arrangement. Van hangende manden tot kleine theekopjes, de erwtenplant kan de aandacht van mensen trekken. De stelen kunnen tot 90 cm lang worden en blijven als vetplant hangen. Wanneer ze worden gesneden, splitsen de stengels zich in twee of meer en blijven ze groeien. De stengels zijn bekleed met kleine, ronde, erwtachtige groene bladeren. Deze planten zijn niet vorstbestendig.

Senecio Herreianus of hangend kruiskruid

senecio herreianus plantenpot pers hout opgezet buiten tuinontwerp ziet er fris uit

Deze lijken erg op de meer algemene Senecio Rowleyanus. Het verschil zit hem echter in de vorm van de groene bladeren. Deze hebben puntige en ovale bladeren in plaats van ronde. De stelen kunnen tot 90 cm lang worden. Gesneden stengels kunnen vrij gemakkelijk worden overgebracht en beworteld. De afgesneden planten delen zich en zullen blijven groeien. Deze vetplanten staan ​​ook prachtig in hanging baskets, maar kunnen ook als bodembedekker geplant worden. Als ze in de grond zitten, kruipen ze en draperen ze de aarde. Je moet het hangende kruiskruid daarom beschermen tegen vorst.

senecio herreianus bloempot ophangen rood hek hout buitentuin

Gevestigde planten zijn droogtetolerant. Je hebt grond nodig met een goede afwatering en water als het droog is. Plaats de vetplanten hangend in een gedeeltelijk schaduwrijke plek, weg van de intense middagzon. Ze produceren witte pluizige bloemen die naar vanille ruiken.

Sedum Morganianum (slangen sedum plant)

sedum morganianum muurpeper zonlicht porseleinen pot bloemen

Deze komen oorspronkelijk uit het zuiden van Mexico en lijken erg op Sedum Burrito. Het verschil zit hem in de vorm van de bladeren. Ze hebben langere en plattere limoengroene tot blauwgroene bladeren die spits zijn. Net als Sedum Burrito zijn het zeer populaire planten die gebruikt worden in hanging baskets of als hangplant in diverse arrangementen.

sedum morganianum slangen sedum plant hangend aan de muur

Als je de slangensedum eenmaal hebt geplant, zijn ze zeer droogtebestendig. Goed doorlatende grond en water heb je alleen nodig als de bovenste laag van de grond droog is. Geef de plant goed te drinken en wacht tot de grond weer droog is voordat je weer water geeft. Ze doen het het beste met helder maar indirect zonlicht.

Plantenpallets

pallet natuurlijke houten plantenbak sappige decoratie muur opknoping

Qua interieur zijn de pallets al enkele jaren erg trendy, dat komt door hun veelzijdigheid. Deze hebben ook een aantrekkelijke rustieke uitstraling en je kunt ze schilderen als een muurframe, zoals kaal hout of zoals je wilt.

houten hek vetplanten planten schikken houten frame exposeren hangende tuinen verticale binnenplaats

Als je meer planten wilt, maar er geen ruimte voor hebt, kun je een verticale tuin creëren. Er zijn speciaal gemaakte plantenbakken waarmee je ze kunt vullen met verschillende hangende vetplanten. Anders kun je gewoon een normaal palet planten. Veel creatieve geesten over de hele wereld maken deze ook als wandkleden, en het enige wat je hoeft te doen is de planten toe te voegen.

Plant vetplanten hangend in een draadmand of als krans

hangende mand ketting sappig huis tuin zonneschijn

Draadmanden zijn ook een goede optie, omdat ze ervoor zorgen dat uw vetplanten elke keer dat u ze water geeft goed kunnen uitlekken. Voor die creatievelingen die graag met hun planten spelen, is dit de juiste manier om dergelijke planten in een hangende positie te plaatsen.

Geometrische ijzeren plantenbak hangend aan vetplanten

Gebruik de draadmanden die je bekleedt met mos of een kokosvezel en niet het stevige plastic, want de vetplanten die je plant, hebben een zeer snelle drainage nodig. Winterharde vetplanten blijven het hele jaar buiten, maar hebben in het voorjaar soms wat liefdevolle verzorging nodig, anders hebben ze heel weinig water nodig.

hangende vetplanten laten zien thuis ontwerpen plantenkransen zelf kleurrijk maken

Een kleurrijke krans is ook een geweldige manier om iemand in je huis te verwelkomen of aan je muur te hangen. Om de krans water te geven, laat je de hele krans een paar minuten in water weken, de frequentie van het water geven hangt af van waar je woont. We hopen dat onze suggesties voor u inspirerend waren en dat u ze zelf thuis kunt toepassen.