Tuinontwerp en onderhoud

Zomerdecoratie buiten – 30+ creatieve ideeën voor tuin, terras, veranda en entree

Als je je buitenruimte nog niet hebt voorbereid en op de juiste manier hebt ingericht voor de zomer, is het nu de hoogste tijd! Wil je volop genieten van de zomeravonden in de buitenlucht, dan moet je ook een aangename sfeer creëren en de decoraties de finishing touch geven. Als je zin hebt om het zelf in elkaar te zetten of zelfs te bouwen en te knutselen, dan garandeer je een echt unieke buitenruimte waar iedereen jaloers op zal zijn. Bekijk hiervoor onze ideeën voor zomerse buitendecoratie om inspiratie op te doen voor de tuin, terras, veranda en entree en om echt elke hoek te ontwerpen.

Zomerdecoratie buiten - ideeën om na te bootsen voor tuin, terras en entree

Ontwerp zomerdecoraties buiten – ideeën voor het terras, de veranda en de entree

Zomerdecoratie buiten - moderne, witte ladder met planten en kerstverlichting

Het terras is precies de plek waar u in de zomer waarschijnlijk het grootste deel van uw tijd zult doorbrengen – of het nu gaat om barbecues en feesten of om gewoon te ontspannen in de frisse lucht na het werk. Daarom mag je ze natuurlijk niet verwaarlozen met betrekking tot de zomerdecoratie buiten. Een prachtig voorbeeld van een zomerse decoratie voor het terras is de ladder van de foto hierboven, die versierd was met mooie lichtjes en hangende potten. Zo siert hij het terras niet alleen overdag maar ook in de avonduren en dient hij ook als aangename verlichting.

Zomerdecoratie buiten – idee met een ladder

Zomerdecoratie buiten - ladder en opstapje in plaats van klassieke planken

Als u uw terras en veranda met deze zomerdecoratie wilt decoreren, kunt u een oude gebruiken en deze opnieuw schilderen voor een originele zomerdecoratie upcycling, evenals een nieuwe kopen in elke gewenste kleur. Leun ze vervolgens tegen een vrije muur of zuil en versier ze met eventuele versieringen. Maar het hoeft er niet per se een te zijn om op te leunen of met sporten. Een opstapje is ook ideaal voor dit soort zomerdecoratie buiten, kan vrij staan ​​en kan worden gebruikt als een plank om decoraties en planten op te zetten.

Zomerdecoratie buiten met zonnehoedjes

Zomerdecoratie buiten voor wanden en privacyschermen met zonnehoedjes als wanddecoratie in de zithoek

Een heel vrolijk en vooral eenvoudig decoratie-idee voor het terras, balkon of elke andere ruimte met een muur of privacyscherm is deze met zonnehoedjes. Het enige wat je hoeft te doen is spijkers of haken aan de muur te hangen en de hoeden eraan op te hangen. Hoe meer verschillende hoeden je gebruikt, hoe veelzijdiger en mooier de versierde muur eruit zal zien.

Zomerdecoratie met wijnkisten

Rustieke zomerdecoratie buiten met wijnkisten en lantaarns

Wijnkisten als decoratie zijn momenteel erg trendy en erg handig! Ze zijn geschikt als salontafel, maar ook als plank zoals in dit voorbeeld. Je kunt wijnkisten eenvoudig op elkaar stapelen of direct aan de muur bevestigen voor meer stabiliteit, zoals hier afgebeeld. Daarna kunt u eventuele decoraties erin weergeven. U kunt bijvoorbeeld uw gasten verwelkomen door de zomerversieringen bij de ingang van het huis op te zetten of handige items zoals borden en glazen op het terras op te bergen..

Zomerse decoratie voor in de tuin met een schommel

Eenvoudige zomerdecoratie buiten met een schommel om bloempotten op te zetten

Heeft u nog een schommel in de schuur die niemand meer gebruikt? Gooi het niet weg, want het kan nog steeds worden gebruikt, alleen niet om te schommelen: in plaats daarvan kunnen bloempotten met planten worden tentoongesteld en krijg je een mooie zomerse decoratie buiten. Als deze onder een boom hangt, kunnen daar planten neergezet die de voorkeur geven aan halfschaduw. Het is belangrijk dat je de potten neerhaalt als de wind erg sterk is, omdat de schommel dan niet meer stabiel genoeg is.

In plaats van een kant-en-klare schommel te gebruiken, kun je ook zelf een handje helpen: spijker of schroef dunne reepjes hout aan de twee lange randen van een plank. Hang twee touwen op en plaats het bord in de touwlus zodat de touwen tussen de spijlen komen. Deze voorkomen dan dat de touwen wegglijden. Aangezien deze zelfgemaakte schommel buiten staat, is een beschermende lak aan te raden.

Vogelkooien als verlichting

De eet- en zithoek in de tuin en op het terras met vogelkooien als lichtbron

Een zithoek in de tuin, die onder een boom is gelegen, kan prachtig verlicht worden met lantaarns en kerstverlichting. Maar ook dergelijke vogelkooien zijn perfect als zomerse decoratie buiten als je ook een romantisch vintage effect wilt. De kooien kunnen op verschillende hoogtes aan de boomtakken worden gehangen. Zet er dan LED-kaarsen in en je hebt prachtige DIY-verlichting.

Ideaal als zomerse decoratie voor de tuintafel. Een dergelijke opstelling kan ook op het overdekte terras worden samengesteld door eenvoudig haken in het plafond te schroeven en de vogelkooien daar op te hangen.

Houten kisten als plantenbakken

Plant bloemen in een wijnkist en versier je tuin of terras

We hebben hierboven al vermeld dat de zomerse decoratie met houten kisten een prachtig idee is. Maar ze zijn niet alleen geweldig in de vorm van planken. Ze kunnen ook worden gebruikt als plantenbak en decoreren de tuin met een paar mooie bloemen of zelfs aromatische planten. Het is belangrijk dat u de bak voor het planten afdekt met folie, omdat het vocht uit het gietwater anders het hout relatief snel zou aantasten.

Voeg ook een drainagelaag van grind en stenen toe voordat u de potgrond toevoegt. Hierdoor kan overtollig water weglopen en wordt wortelrot voorkomen. Als u echter geen drainagegaten in de doos hebt geboord, ga dan niet overboord met water geven. Zonder dergelijke gaten is de zomerdecoratie buiten ook geschikt als u de zomerdecoratie bij de entree of op het terras wilt neerzetten.

Zomerdecoratie in de voortuin en entree

Zomerbloemen in de trechter voor een zomerse decoratie aan de buitenkant van de voordeur

De voortuin mag je natuurlijk niet vergeten als je buiten zomerse decoraties gebruikt! Het entreegebied en eventueel de trap die naar de deur leidt zijn uitermate geschikt om te decoreren en heten de gasten bijzonder warm welkom. Wat dacht je van dit alternatief in plaats van de klassieke deurkrans? Een metalen trechter doet dienst als vaas en je kunt er eventuele zomerbloemen uit de tuin in kwijt. Met steekschuim blijven de bloemen goed in vorm.

Versier de voordeur met alternatieven voor de deurkrans - idee met kuip en gieter

Wil je de zomerdecoratie buiten ophangen, dan kan een kurk die de opening afsluit ook handig zijn. Hierdoor kan er water in de trechter worden gegoten waardoor de bloemen langer vers blijven. Maar hij kan ook gevuld worden met potgrond zodat je er bijvoorbeeld vetplanten in kunt planten. En dan kan deze zomerse decoratie de voordeur en muren versieren. Of wat dacht je van zo’n vat zoals in bovenstaand voorbeeld?

Zomerdecoratie voor de deur

Versier je voordeur met deurmatten, tapijten, lantaarns en plantenbakken

Je kunt niet fout gaan met bloemen als zomerdecoratie rond de entree. Plantenbakken van verschillende grootte, gerangschikt in groepen, zien er magisch en uitnodigend uit. Maar onderschat ook de deurmat niet! Het kan worden gecombineerd met een klein buitentapijt of het kan afzonderlijk worden gebruikt. De zomerdecoratie voor de ingang van het huis zorgt ook voor gezelligheid met een klein zitje – een stoel, een fauteuil en zelfs een schommel zien er niet alleen geweldig uit, maar bieden ook de mogelijkheid om van de voortuin te genieten.

Zomerdecoratie buiten voor de entree met deurmat met citroenen en tapijt

Zomerdecoratie 2020 voor buiten – meer ideeën

Mooie zomerse decoratie buiten met geplante luiken - idee met vetplanten

Boomstronken op de trap in het entreegebied met bloemen

Designtrap voor de woningingang met boomstronken en bloempotten

Witte hortensia’s in de kuip en lantaarns

Zomerdecoratie voor het huis met lantaarns en hortensia's

Post van een balustrade met haken om bloemen op te hangen

Idee voor het bord met het huisnummer - houten balken van een balustrade met haken om bloempotten op te hangen

Handige plank gemaakt van wijnkisten voor laarzen, potten en tuingereedschap

Handige en decoratieve buitenplank gemaakt van oude houten kisten

Leuke plank om met bloemen te planten

Originele plank voor het planten van bloemen

De plank voor het planten met schuine planken

Zelfgemaakte bloemenplank voor terras en veranda om te planten met kleurrijke bloemen

Stapel en decoreer houten kisten voor een plank

Plaats voor de zomerse decoratie wijnkisten op elkaar en versier de buitenkant

Bloemen in doosjes als zomerse decoratie voor op de vensterbank

Geraniums op de vensterbank - natuurlijke decoratie in de buitenruimte

Idee voor een vogelbad – decoreer ‘s avonds met drijvende kaarsen en bloemen

Hergebruik het vogelbad in de avonduren en rangschik drijvende kaarsen en bloesems

Zomerse decoratie buiten in vintage stijl met raam en fiets

Versier het huis met een raam, een fiets en bloemen

Babybedrooster voor het ophangen van bloemen in de tuin

Gebruik het houten rooster van een babybedje om planten op te hangen

Plank met planten voor een vrije muur in huis

Mooie plank met vintage flair - flair bloemen en lantaarns

Deurkrans gemaakt van een houten wiel

Originele deurkrans gemaakt van een houten wiel met rozen en een mini gieter

Entree met rustieke bijzettafel

Rustiek decoratie-idee voor de ingang van hout en een metalen mand met planten

Zomerdecoratie buiten – planken op een bakstenen muur op het terras

Planken op een bakstenen muur op het terras en kerstverlichting

DIY vogelvoeder uit een glazen fles

Idee voor een zelfgemaakt vogelhuisje met een voedseldispenser uit een glazen fles

Opstelling van ranonkels en vetplanten in een bloembak voor op de vensterbank

Bloembakken met vetplanten om de vensterbank buiten te versieren

Eenvoudig knutselidee – plak kunstmos op letters en hang ze aan een vintage fotolijstje

Versier de buitenmuur met vintage fotolijsten en letters van kunstmos

Zomerse decoratie voor het huis met een vogelhuisje

Vogelhuisje in de voortuin met standaard en kleurrijke bloemen in potten

Veranda met zithoek en welkomstbord

Eenvoudige decoraties in wit voor de veranda met een welkomstbord, bank en bijzettafeltje