Uncategorized

Alzheimer voorkomen met voeding – Mediterraan dieet beschermt de hersenen

Iedereen weet dat je puzzels moet oplossen als preventieve maatregel voor een goede hersengezondheid en je hersenen fit te houden. Maar velen onderschatten de invloed van gezonde voeding. Want ook met voeding kun je dementie zoals de ziekte van Alzheimer voorkomen! Dit is wat u moet consumeren om uw risico op de ziekte van Alzheimer te verlagen:

Alzheimer voorkomen met voeding

Voorkom Alzheimer met voeding - welk eten is goed?

De juiste voedingsmiddelen stimuleren de vetverbranding, maken huid en haar mooi en helpen bij het opbouwen van spieren – allemaal dingen die de meesten van ons al weten. Maar vergeet niet dat gezond eten ook kan helpen bij het voorkomen van ziekten. Een studie van het tijdschrift Neurology heeft nu aangetoond dat een zeer specifiek dieet ook de cognitieve gezondheid kan verbeteren en zo de ziekte van Alzheimer kan voorkomen.

Voorkom dementie met een gezond mediterraan dieet

Het is het mediterrane dieet. Mayo Clinic-experts wijzen erop dat dit dieet zich richt op fruit en groenten, volle granen en gezonde vetten. De studie testte dit dieet bij 343 mensen met een risico op de ziekte van Alzheimer. Deze deelnemers werden vergeleken met 169 mensen die geen verhoogd risico liepen. Het resultaat toonde aan dat het mediterrane dieet beschermt tegen geheugenstoornissen. Dus Alzheimer kan worden voorkomen met een dieet.

Hoe het mediterrane dieet beschermt

Alzheimer voorkomen met voeding - het mediterrane dieet beschermt tegen dementie

Twee eiwitten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dementie – amyloïde en tau. Deze klonteren en verstrengelen samen tot plaque, wat de functie van hersencellen verstoort, volgens het National Institute of Aging. De studiedeelnemers die een mediterraan dieet volgden, hadden lagere niveaus van deze eiwitten in hun hersenen. Dus Alzheimer kan voorkomen worden met een dieet, maar ook andere vormen van dementie.

“Onze studie suggereert dat een dieet met veel onverzadigde vetten, vis, fruit en groenten en weinig zuivelproducten en rood vlees je hersenen daadwerkelijk kan beschermen tegen de eiwitophoping die kan leiden tot geheugenverlies en dementie,” zei hij. van de studie Tommaso Ballarini van het Duitse Centrum voor Neurodegeneratieve Ziekten (DZNE).

“De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat het mogelijk is om controle te krijgen over hun hersengezondheid, maar deze studie laat ons precies dat zien”, voegde Richard Isaacson toe, directeur van de Alzheimer’s Prevention Clinic in Weill Cornell Medicine en het Presbyterian Hospital in New York. in de studie.

Eet mediterraan – leef gezond

Mediterraan dieet heeft een positief effect op de gezondheid van de hersenen

Met dit soort dieet kun je niet alleen de ziekte van Alzheimer voorkomen, het mediterrane dieet kan ook het risico op hartaandoeningen, beroertes, bepaalde vormen van kanker zoals darm- en borstkanker en diabetes type 2 verminderen. Het blijkt ook zeer gunstig te zijn tegen depressie.