Uncategorized

Colloïdaal zilver: toepassing, dosering en bijwerkingen van zilverwater in één oogopslag

Colloïdaal zilver, in de volksmond nog steeds "Zilver water" genoemd, wordt geadverteerd als een wondermiddel en wordt in de alternatieve geneeskunde zeer gewaardeerd om zijn antibacteriële eigenschappen. Er worden echter ook andere geneeskrachtige eigenschappen aan toegeschreven: er wordt gezegd dat het helpt bij verkoudheid en ontsteking van de luchtwegen en om symptomen zoals keelpijn te verlichten. Uitwendig gebruik als remedie voor huidziekten zoals neurodermitis wordt ook aangeprezen. Maar wat zit er eigenlijk achter zulke beweringen? We nemen de vraag onder de loep en gaan na of het wondermiddel echt doet wat het belooft en of de werking ook echt wetenschappelijk is bewezen. Ook leggen we uit welke toepassingen colloïdaal zilver echt biedt, hoe het gedoseerd wordt en welke bijwerkingen er zijn.

Colloïdaal zilver werd voor het eerst gemaakt in het begin van de 20e eeuw

Bewaar colloïdaal zilver in flessen en gebruik het als homeopathisch middel

Inderdaad, al in het begin van de 20e eeuw werd zilverwater op dezelfde manier als een antibioticum gebruikt om infecties te bestrijden, snijwonden te behandelen en als ontsmettingsmiddel in ziekenhuizen. Nadat in de jaren vijftig andere medicijnen waren ontwikkeld, werd colloïdaal zilver vergeten. In die tijd waren de fabricagekosten te hoog, het fabricageproces te problematisch. De chemici konden destijds de kwaliteit van het eindproduct niet garanderen. Het feit dat de effectiviteit niet kon worden bewezen door medische tests, sprak ook tegen het verdere gebruik ervan.

40 jaar later beleefde de alternatieve geneeskunde echter een opleving en werd zilverwater weer populair. Voor sommige zelfbenoemde genezers wordt colloïdaal zilver beschouwd als een natuurlijke vervanging voor antibiotica. Medisch gezien is het geen antibioticum omdat het een andere werking en samenstelling heeft. Niettemin heeft het zilverwater bij uitwendig gebruik antimicrobiële eigenschappen en kan het de verspreiding van schadelijke micro-organismen zoals bacteriën of schimmels in het lichaam voorkomen. Op dit moment zijn er geen duidelijke testresultaten met betrekking tot het interne gebruik.

Wat is colloïdaal zilver en hoe wordt het gemaakt??

Colloïdaal zilver gemaakt door elektrolyse

Colloïdaal zilver wordt voornamelijk gebruikt om de verspreiding van fijne zilverdeeltjes in water te beschrijven. De deeltjes worden nog steeds nanozilver genoemd omdat ze tussen de 1 en 10 nanometer groot zijn. In vakjargon staan ​​deze dispersies nog steeds bekend als zilversol. Het bijzondere aan deze dispersies is dat ze geen mineralen bevatten, maar alleen uit zilveratomen bestaan.

Tegenwoordig wordt colloïdaal zilver gemaakt van puur zilver en gedestilleerd water. Industrieel wordt het zilverwater in laboratoria geproduceerd door chemische reductie van zilverzouten. Dit proces stelt echter hoge technische eisen en is behoorlijk tijdrovend. Elektrolyse biedt hiervoor een alternatief. Zo ontstaat een hoogwaardig en gestandaardiseerd eindproduct. Eventueel kunnen de zilverdeeltjes ook mechanisch gemalen worden in de zogenaamde colloïdmolens. Daarna worden de fijne deeltjes gemengd met water.

De kwaliteit van de oplossing is te herkennen aan de volgende criteria:

  • De dispersie heeft een licht gelige kleur.
  • In de oplossing is geen uitvlokking te zien. Als het er schilferig uitziet, is dit een teken dat de dispersie is blootgesteld aan sterk zonlicht of op een warme plaats is bewaard.
  • Het zilveren water is verpakt in lichtdichte flesjes en heeft een etiket met alle belangrijke informatie over houdbaarheid, bewaring etc. stellage.

Een productie in je eigen vier muren is uitgesloten. Omdat het vinden van de juiste oplossing een moeilijke taak is waar alleen ervaren chemici zich mee bezig zouden moeten houden.

Colloïdaal zilvereffect: is zilverwater echt een natuurlijk antibioticum??

Colloïdaal zilver effect op keelpijn en neurodermitis

Antibioticaresistente bacteriën zijn momenteel in opkomst. Geen wonder dat wetenschappers intensief op zoek zijn naar nieuwe medicijnen die mogelijk een alternatief kunnen bieden bij de behandeling van patiënten. Het is momenteel de vraag of colloïdaal zilver ook antibiotica zou kunnen vervangen. Het antiseptische effect bij uitwendig gebruik is al door verschillende onderzoeken bewezen, maar of het colloïdaal zilverwater ook een vergelijkbaar effect op het lichaam heeft bij inwendig gebruik, blijft onduidelijk. Welke risico’s de patiënt loopt en welke bijwerkingen een behandeling met colloïdaal zilver kan hebben, moet ook nader worden onderzocht.

Colloïdaal zilver kan de vermenigvuldiging van virussen, bacteriën en schimmels remmen, omdat de fijne zilverdeeltjes de micro-organismen kunnen binnendringen en een enzym kunnen blokkeren dat verantwoordelijk is voor het verkrijgen van zuurstof. Dit vernietigt de nutriëntenvoorziening van de aerobe ziekteverwekkers en voorkomt dat ze zich dienovereenkomstig vermenigvuldigen. Omdat het metabolisme van de eencellige organismen niet goed kan functioneren, sterven ze geleidelijk af.

Toepassing van colloïdaal zilver: interne en externe toepassingsmogelijkheden in één oogopslag

Zilverwatertoepassing en homeopathisch effect voor keelpijn

Colloïdaal zilverwater wordt vooral aanbevolen voor uitwendig gebruik, vooral omdat de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. We geven u ook een overzicht van andere mogelijke toepassingen die sommige homeopaten op hun informatieportalen vermelden.

Colloïdaal zilver Gebruik: Inwendig innemen bij keelpijn en verkoudheidsverschijnselen

Colloïdaal zilver wordt vaak aangeprezen als een remedie tegen verkoudheid en luchtweginfecties. Sommige homeopaten in de Verenigde Staten adviseren het inademen van zilverwater voor de volgende symptomen:

  • Keelpijn door keelpijn of keelinfectie
  • Loopneus en ontsteking van de huid van de neus
  • Sommige soorten hoest

De werking van preparaten met zilverwater en het zilverwater zelf is nog niet medisch bewezen. Ook de bijwerkingen zijn nog niet vermeld. Intern gebruik raden wij dan ook af. In plaats daarvan moet elke patiënt eerst advies inwinnen bij zijn huisarts. Want alleen hij kan goed inschatten wat echt kan helpen. Ernstige aandoeningen zoals bronchitis en longontsteking worden behandeld met andere medicijnen.

Kollodiales Silberwasser Toepassing: Uiterlijk behandelen van huidziekten zoals neurodermitis en psoriasis

Zilverwater gebruiken voor atopische dermatitis Instructies:

Atopische dermatitis is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door uitslag op de huid. De getroffen gebieden, meestal de gewrichten, armbogen, achterkant van de knieën en handen en voeten jeuken. De eerste symptomen verschijnen in de kindertijd. Om de teint te verbeteren wordt het eczeem behandeld met speciale crèmes. Slechts in zeer zeldzame gevallen is het nodig om medicatie te nemen. Hier kan colloïdaal zilverwater zijn volledige effect ontplooien, omdat de zilverdeeltjes ontstekingen effectief kunnen remmen en de genezing van de getroffen gebieden kunnen versnellen.

Psoriasis is een auto-immuunziekte met gemakkelijk herkenbare specifieke symptomen. Mensen hebben grote rode vlekken op hun ellebogen, achter hun oren en op hun benen die gedeeltelijk bedekt zijn met schubben. De aangetaste delen van het lichaam worden behandeld met ontstekingsremmende crèmes. Colloïdaal zilver kan veel doen omdat het een antibacteriële werking heeft. Dit houdt de ziekte op afstand en zorgt ervoor dat de huid kan herstellen.

Collodiaal zilverwater wordt niet alleen gebruikt om huidziekten te behandelen, maar is ook een actief ingrediënt in tal van cosmetische producten. Crèmes met zilverwater kunnen de poriën verfijnen en zorgen voor een egale teint.

Collodiaal zilverwater Toepassing: Andere mogelijke toepassingen

Aanbrengen van colloïdaal zilver op wonden bevordert een snelle genezing

Colloïdaal zilverwater wordt ook gebruikt om verschillende kwalen te verlichten. Het wordt gebruikt om allergische reacties met huiduitslag, herpes en wratten te behandelen. Bovendien zou de zilveroplossing het immuunsysteem versterken, het lichaam ontgiften en ontstekingen in de mond genezen. Het positieve effect van therapie met zilverwater is echter nog niet bewezen. Er is ook onvoldoende informatie beschikbaar over de bijwerkingen die kunnen optreden bij behandeling met colloïdaal zilver.

Een nieuwe mogelijke toepassing van zilverwater haalde enkele maanden geleden de krantenkoppen. Dit is een nieuwe studie uitgevoerd door wetenschappers van de biologische afdeling van de Universiteit van Nuevo León, Mexico. Als onderdeel van het onderzoek probeerden de onderzoekers borstkankercellen te behandelen met colloïdaal zilver. Ze ontdekten al snel dat de zilveroplossing de vermenigvuldiging van de kankercellen verhinderde. Ze hopen op zilverwater preparaten te ontwikkelen die de groei van kanker volledig kunnen stoppen. Maar eerst wil het team nagaan of therapie met zilverwater ook een negatief effect kan hebben op de patiënt. Het risico bestaat dat de artsen de juiste dosis niet kunnen inschatten. Een overdosis kan ernstige gevolgen hebben en het medicijn kan zelfs de groei van kanker versnellen.

Colloïdaal zilver en aanvankelijke verergering van symptomen na gebruik

Zilverwatertoepassing in crèmes voor de behandeling van neurodermitis

Degenen die hun symptomen met zilverwater genezen, kunnen een eerste verslechtering verwachten. De term aanvankelijke verergering wordt meestal ten onrechte geassocieerd met de bijwerkingen. Maar dat is eigenlijk niet waar, want onder initiële verergering wordt verstaan ​​extra symptomen die ontstaan ​​na de eerste inname of uitwendige toepassing. Wanneer de effecten van het colloïdaal zilver volledig ontvouwen, beginnen de bacteriën, virussen of schimmels af te sterven en komen daarbij gifstoffen vrij. Dan is er vaak koorts, pijn in het lichaam of darmproblemen.

Colloïdaal zilver: het hangt allemaal af van de dosering

Zilverwatereffect en tips voor gebruik en dosering

Zoals bij elke remedie, of deze nu chemisch of natuurlijk is gemaakt, speelt de dosering een cruciale rol in het eindresultaat. In Duitsland is het niet toegestaan ​​om het zilverwater voor intern gebruik te verkopen. Dit omdat op dit moment de bijwerkingen die een behandeling had kunnen zijn nog niet adequaat zijn onderzocht. Het kan dus zijn dat de bijwerkingen van de zilveroplossing zo ernstig zijn en het positieve effect zo klein is in vergelijking dat de inname van colloïdaal zilver niet de moeite waard is.

Om deze reden zijn alleen preparaten voor uitwendig gebruik op de markt verkrijgbaar. Ook hier is voorzichtigheid geboden, omdat overdosering kan leiden tot verkleuring van de huid. Daarom raden de meeste fabrikanten aan om de dosering met uw arts te bespreken. Hij kan het beste beoordelen hoe het middel correct gedoseerd is.

Colloïdaal zilver: bijwerkingen van zilverwater

Chemisch produceren van zilverwater is alleen mogelijk in grote laboratoria

Zilver is een zwaar metaal dat wordt afgezet in organen zoals de lever, nieren, maag en huid. Dit kan argyria veroorzaken. Met de term "Argyrië" is een onomkeerbare verkleuring van de huid als gevolg van het innemen van preparaten met zilverwater. Daarom raden artsen zelfgenezing met zilverwater af. Daarnaast melden de getroffenen andere bijwerkingen zoals neurologische aandoeningen, jeuk, hoofdpijn en vermoeidheid. Als zilverwater langdurig wordt ingenomen, kan het zelfs nierbeschadiging veroorzaken.

De bijwerkingen van zilverwater mogen niet worden onderschat. Zelfs als de arts plaatselijk gebruik heeft aanbevolen, moet de patiënt er extra op letten dat hij de juiste hoeveelheid crème op de huid aanbrengt.

Ook werd vastgesteld dat, net als bij antibiotica, bepaalde ziekteverwekkers, vooral bacteriën, resistent kunnen worden tegen zilverwater. Daarom geldt ook hier de vuistregel: alleen gebruiken als het echt kan helpen en als er een indicatie voor is. Als de arts het voorschrijft, moet het echt worden gebruikt in de aangegeven dosis gedurende de aanbevolen periode.

Zilverwater aanbrengen: conclusie

Colloïdaal zilver initiële verergering en andere bijwerkingen in één oogopslag

Vroeger was het een wondermiddel, nu een controversieel middel dat therapie met moderne medicijnen kan vergezellen. Bij correct gebruik en voorgeschreven door een arts kan zilverwater een positief effect hebben op het lichaam en het genezingsproces versnellen. Colloïdaal zilver mag slechts korte tijd op de huid worden aangebracht. Aangezien er nog niet genoeg onderzoeken zijn die het effect van zilverwater bij inwendig gebruik kunnen aantonen, wordt het niet aanbevolen om het in te nemen. Zelfgenezing is ook uit den boze, omdat er altijd een risico op medicijnvergiftiging bestaat.

Crèmes met zilverwater voor de behandeling van neurodermitis kunnen in de toekomst een belangrijke vervanging voor conventionele medicijnen blijken te zijn. Ook het mogelijke gebruik van colloïdaal zilver in de strijd tegen borstkanker is veelbelovend. De natuurlijke remedie kan ook helpen bij de genezing van wonden.

naar de studie door onderzoekers van de Faculteit Biologie van de Universiteit van León, Mexico