Uncategorized

Eet constipatievoedsel voor een gezonde darm

Spijsverteringsproblemen worden meestal geassocieerd met slechte voeding en treffen veel mensen, maar voedingsmiddelen voor constipatie zijn een gezonde oplossing. Constipatie is een zeer ongemakkelijke aandoening die het dagelijks leven kan verstoren. Om er echter vanaf te komen, volstaat het om een ​​paar kleine veranderingen in levensstijl aan te brengen. Het consumeren van effectieve natuurlijke producten en obstipatievoedsel in combinatie met lichte lichamelijke activiteit kan helpen.

Welke voedingsmiddelen zijn effectief voor constipatie??

vrouw met maagproblemen die maag vasthouden vanwege constipatie na ongezonde voeding

Het bevorderen van de darmgezondheid is een cruciale stap, maar wel een die speciale aandacht vereist. Bepaalde darmproblemen zoals constipatie kunnen de spijsvertering verstoren en zo het normale dagelijkse leven beïnvloeden. De meest voorkomende oorzaken van constipatie zijn stress, veranderingen in eetgewoonten en/of dieet, en zwangerschap en menopauze. Gelukkig zijn in de meeste gevallen een paar eenvoudige stappen voldoende om maagklachten te verlichten. En zoals al uitgelegd, gaat het om lichamelijke activiteit en de consumptie van aangepast voedsel waar je je op kunt focussen.

Vezelrijke groenten en fruit als voedsel tegen constipatie

De voedingsvezels controleren bijvoorbeeld de eetlust en helpen de spijsvertering. Ze zijn een essentieel element in de strijd tegen constipatie, maar alleen als ze met mate worden geconsumeerd. De aanbevolen dagelijkse dosis is minimaal 30 g. Kies volkoren granen, peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en witte en rode bonen. Noten en gedroogde vruchten zoals pruimen zijn ook enkele van de beste opties. Verhoog geleidelijk uw vezelconsumptie om een ​​opgeblazen gevoel in de maag te voorkomen.

Eet vers fruit en groenten

Zowel bessen en fruit als tomaten en appels bevatten vezels voor een betere darmgezondheid en gezonde voeding

Fruit en groenten zijn niet alleen rijk aan vitamines en mineralen, maar ook uitstekende bronnen van vezels. Dergelijke natuurlijke producten behoren tot de meest geprefereerde voedingsmiddelen voor een uitgebalanceerd dieet. Dankzij hun hoge watergehalte en natuurlijke laxeermiddelen zoals sorbitol, bevorderen en vergemakkelijken fruit zoals bessen de processen in de darm. Als u echter winderigheid heeft, vergeet dan rauwe groenten en kies in plaats daarvan gekookt voedsel voor constipatie, dat gemakkelijker te verteren is voor de darmen.

Probiotische voedingsmiddelen voor constipatie

man giet kefir in een glas, een probiotisch voedsel tegen constipatie melkzuurbacteriën

Probiotica zijn een echte trend in de wereld van gezond eten en worden consequent aanbevolen door gastro-enterologen. Ze hebben veel voordelen voor het spijsverteringsstelsel. Deze levende micro-organismen hebben tot doel de reeds in ons organisme aanwezige darmflora te versterken. Dienovereenkomstig helpt dit diarree, allergieën en lactose-intolerantie te bestrijden. Bovendien zijn ze een uitstekende bondgenoot bij de behandeling van het prikkelbare darm syndroom. Melkzuurbacteriën en bifidobacteriën zijn de bekendste probiotica en komen vooral voor in gefermenteerde melkproducten. Om de spijsvertering te bevorderen, raden specialisten aan om regelmatig yoghurt en gefermenteerde melk te consumeren.

twee volle glazen en een kan gevuld met helder water

Een goede hydratatie is ook belangrijk. Elke dag water drinken is een buitengewoon heilzaam gebaar voor het lichaam, vooral als het warm is. Een goede hydratatie heeft de neiging om het volume van de darminhoud te vergroten en de stoelgang te reguleren. Mensen zouden daarom elke dag 1-2 liter water moeten consumeren. Er zijn ook ongezoete en niet-koolzuurhoudende dranken zoals thee, kruidenthee, soep enzovoort. Vergeet deze voeding niet te combineren met sportactiviteiten om een ​​optimale gezondheidstoestand te kunnen behouden.