Uncategorized

Kun je afvallen met koffie? Deze 4 eigenschappen helpen!

Koffie is de meest populaire drank onder Duitsers. Hoe fijn zou het zijn als het je naast de ontwakende eigenschappen ook zou helpen om af te vallen, nietwaar? Wat als we je zouden vertellen dat het echt kan? Te mooi zijn om waar te zijn? Onderzoekers willen nu bewijzen dat een kopje koffie in de ochtend je niet alleen kan helpen om af te vallen, maar ook om de algehele gezondheid te verbeteren. Maar uiteraard alleen onder bepaalde voorwaarden! Afvallen met koffie:

Afvallen met koffie alleen onder bepaalde voorwaarden!

Afvallen met koffie - onderzoekers leggen uit hoe

Om ervoor te zorgen dat koffie je kan helpen om af te vallen, moet je suiker vermijden en het zwart drinken of met een scheutje dierlijke, of beter nog, plantaardige melk. Je kunt dus ook afvallen met koffie en melk. De volgende eigenschappen van koffie helpen je om af te vallen:

Cafeïne onderdrukt de eetlust

Volgens een onderzoek van het International Journal of Food Sciences and Nutrition kun je afvallen met koffie, en vooral cafeïnehoudende koffie, als je het een half uur tot vier uur voor een maaltijd drinkt. De studie zegt dat cafeïne een positieve invloed heeft op “maaglediging, eetlusthormonen en eetlustperceptie”.

Een andere studie van het tijdschrift Obesity toonde aan dat een matige hoeveelheid koffie gedurende de dag “de energie-inname bij de volgende maaltijd en gedurende de dag effectief kan verminderen.” De perfecte natuurlijke eetlustremmer, zodat je automatisch afvalt met koffie.

Afvallen met koffie als eetlustremmer en bron van antioxidanten

Koffie om af te vallen – Het verbetert de stofwisseling

Koffie verhoogt je metabolisme en dat zou op zijn beurt “gewicht, BMI en de vermindering van lichaamsvet kunnen bevorderen”, volgens een onderzoek in het tijdschrift Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Deze studie toonde dit voordeel echter alleen aan met cafeïnehoudende koffie. Dus als je ‘s middags een kopje drinkt, versnelt je stofwisseling.

Verbeterde hydratatie

Er wordt gezegd dat koffie uitdroogt, maar dat is verre van waar. Het heeft wel een mild diuretisch effect. Niettemin is de hoeveelheid vocht die door de koffiedrank wordt opgenomen, veel groter dan het verlies, zoals de Mayo Clinic uitlegt. Vanuit dit oogpunt is koffie niets meer dan heet bonenwater.

Cafeïne stimuleert je stofwisseling en helpt je af te vallen

Afvallen met koffie dankzij antioxidanten

Je kunt ook afvallen met koffie dankzij de antioxidanten die polyfenolen in koffie worden genoemd. Ze verbeteren de gezondheid van de hersenen, de spijsvertering en verminderen zelfs het risico op chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Volgens een onderzoek uit 2011 in het tijdschrift Chemico-Biological Interactions, interageren deze antioxidanten met darmbacteriën, wat gewichtsverlies bevordert. Polyfenolen komen ook voor in chocolade en wijn. U kunt een lijst vinden met voedingsmiddelen die bijzonder rijk zijn aan polyfenolen hier.

De warme drank verhoogt de hydratatie

Studie van de International Journal of Food Sciences and Nutrition; Studie van de Obesitas tijdschrift; Studie uit het tijdschrift Kritische beoordelingen in voedingswetenschap en voeding; Studie van de Mayo Kliniek; Studie uit het tijdschrift Chemisch-biologische interacties