Uncategorized

Slapen met een beha of niet – draagt ​​het dragen van het risico op borstkanker en het voorkomen van slappe borsten?

Voor sommigen vanzelfsprekend, voor anderen ondenkbaar: slapen met een beha verdeelt niet alleen de meningen over comfort, er zijn ook beweringen dat het ziekten zoals borstkanker zou veroorzaken. Aan de andere kant zou het dragen van een beha ‘s nachts moeten voorkomen dat de borsten doorhangen. Maar slapen met een beha is ongezond, of beter gezegd, je kunt er echt je voordeel mee doen in de strijd tegen de zwaartekracht?

Is het schadelijk om in een bh te slapen??

Slapen met een beha of niet - voor- en nadelen

Veel vrouwen kunnen haast niet wachten om van dit vervelende kledingstuk af te komen dat na een lange werkdag knelt en knelt. Als u dit beweert, zullen uw borsten na verloop van tijd gaan hangen, waardoor u zich schuldig voelt. Anderen daarentegen voelen zich er zo prettig in dat ze het zelf naar bed dragen. Op hun beurt maken deze vrouwen zich zorgen over de bewering dat dit niet goed is voor hun gezondheid. Dus, kun je slapen met een beha of niet??

Er is een verhoogd risico op borstkanker?

Er wordt gezegd dat slapen met een beha het risico op borstkanker verhoogt

Waarschijnlijk de grootste angst als het gaat om slapen met of zonder beha is dat het borstkanker kan veroorzaken. Dit gerucht dat bh-slapen en borstkanker met elkaar verbonden zijn, begon in 1995 toen een boek werd genoemd "Gekleed om te doden" kwam naar buiten door te beweren dat het dragen van een beugelbeha de doorstroming van lymfevocht verstoort en dat gifstoffen op deze manier niet kunnen worden verwijderd. Dit leidt op zijn beurt op de lange termijn tot de ontwikkeling van borstkanker.

Studies die beweren dat slapen met een beha het risico op kanker verhoogt

Volgens verschillende onderzoeken is er echter geen bewijs om dit te bevestigen. Dat "John Hopkins All Children’s Hospital" legt zelfs op zijn website uit dat het niet alleen ongevaarlijk is, maar ook dat het gewoon een kwestie van comfort is of je met een beha slaapt of zonder de betere optie. Een in 2014 uitgevoerd onderzoek, waarin vrouwen die voorheen borstkanker hadden, werd gevraagd naar hun gewoontes als het gaat om het dragen van bh’s, bevestigt dat er geen bewijs is voor een verband. Dit onderzoek is uitgevoerd door het National Center for Health Research. Het type beha wordt ook niet geassocieerd met borstkanker. Dit wordt bevestigd door de oncoloog Dr. Laura Hutchins.

‘S Nachts beha’s in de strijd tegen de zwaartekracht?

Is slapen met een beha schadelijk of gunstig voor de gezondheid?

Moet je met een beha slapen om hangende borsten te voorkomen? Als je jezelf ‘s nachts hebt gekweld met ongemakkelijke beha’s uit angst dat je borsten anders zouden toegeven aan de zwaartekracht, moeten we je helaas vertellen dat dit tevergeefs was. Artsen, waaronder de Australische huisarts Dr. Ginni Mansberg, leg uit dat dit effect van andere dingen afhangt. Het bindweefsel speelt hierbij een grote rol, en meer bepaald dunne linten van collageen en elastine.

De ligamenten worden gedurende de dag blootgesteld aan meer of minder gewicht. Het is daarom normaal dat grote borsten op een gegeven moment meer doorhangen dan kleine. Hier is geen controle over, dus je kunt er niets aan doen als je met een beha aan slaapt. Met een gezonde levensstijl kun je het alleen maar uitstellen. Bovendien bevinden de borsten zich in een horizontale positie wanneer ze liggen en worden ze niet blootgesteld aan de zwaartekracht – ongeacht of ze met of zonder beha zijn.

Waarom is het ongezond om te slapen met een bh die niet past??

Als je een grote buste hebt, zijn bh's erg comfortabel voor de nacht

Hangende borsten zijn dus niet te voorkomen met bh’s en er is geen risico op borstkanker door het dragen van de bh. Maar hoe zit het met andere gezondheidsproblemen als gevolg van slapen met een beha??

Het grootste probleem met beha’s is dat een verrassend groot aantal vrouwen (80% volgens Vrouwendag) daadwerkelijk de verkeerde maat beha draagt. Als het te groot is, zal het de borsten niet kunnen ondersteunen zoals het zou moeten. Als het te klein is, is het ongemakkelijk en, volgens Dr. Seth Rankin, oprichter van de London Doctors Clinic, heeft enkele bijwerkingen.

Dus waarom niet slapen met een bh die eigenlijk te strak zit? Om te beginnen zal een bh die te strak zit, vlekken op de huid achterlaten die permanent kunnen zijn als de huid niet de kans krijgt om hiervan te herstellen. Aan de andere kant kan dit het drainagesysteem van de lymfevaten juist verstoren. Daarom is de juiste maat erg belangrijk.

Conclusie – is het beter om met of zonder beha te slapen??

Moet je 's nachts een beha dragen of niet - tips voor vrouwen

Of je nu met een bh slaapt of niet, er zijn geen voor- of nadelen zolang je de juiste maat draagt. Om dit te garanderen, moet u zich bijvoorbeeld laten adviseren in een boetiek. Daar worden uw maten gemeten en wordt de juiste bh-maat en het meest geschikte bh-type voor uw lichaamsbouw bepaald. Deze procedure moet ook eenmaal per jaar worden herhaald.

Draag 's nachts comfortabele sportbeha's voor een goede nachtrust

Vooral vrouwen met grote bustes slapen comfortabeler met bh’s omdat alles in vorm wordt gehouden. Als je het ook prettiger vindt, is het aan te raden om niet alleen ‘s nachts andere bh’s te dragen dan overdag (ze slijten ‘s nachts sneller), maar ook om bh’s zonder beugel te dragen. Als je bijvoorbeeld met een sportbeha slaapt, blijven niet alleen de borsten in vorm, maar ben je ook zacht voor de huid en vermijd je ongemakkelijke druk. Hetzelfde geldt voor de bralette.

U kunt meer over dit onderwerp vinden op: uamsgezondheid en parfaitlingerie; Artikel van John Hopkins All Children’s Hospital; Studeren van Nationaal centrum voor gezondheidsonderzoek