Uncategorized

Yoga en meditatie als aanvullende behandeling voor COVID-19

De auteurs van het onderzoek beschrijven in hun rapport de ontstekingsremmende effecten van yoga en meditatie in verband met COVID-19. De resultaten zijn een samenwerking tussen Deepak Chopra van de University of California en William Bushell van het Institute of Technology. Er zijn ook co-auteurs van Harvard University bij betrokken. Het belangrijkste is echter dat de onderzoekers en auteurs van het artikel hopen dat dit kan helpen polarisatie in geneeskunde en gezondheid te verminderen. Dit, zoals zoveel in de bredere cultuur, lijkt de laatste tijd een obstakel te zijn voor genezing.

Doe yoga en meditatie tegen het coronavirus?

Jonge vrouw met gezichtsmasker die thuis sociale afstandsyoga en meditatie beoefent

Het beknopte overzicht van de belangrijkste gevonden onderwerpen bevat verwijzingen naar modulatie van stress en ontsteking. Ook zijn er voorlopige tips over mogelijke vormen van versterking van het immuunsysteem. Deze gaan hand in hand met de beoefening van bepaalde vormen van yoga en meditatie, evenals pranayama. Bovendien kunnen deze praktijken mogelijke effecten hebben op sommige vormen van infectieziekten. De auteurs erkennen echter ook gemakkelijk dat in verband met de SARS-CoV-2-pandemie de ideeën die in dit artikel worden gepresenteerd, aan verder rigoureus wetenschappelijk onderzoek moeten worden onderworpen. De krant is een andere in een reeks. Het suggereert dat onderzoeksbureaus in de VS en Europa mogelijke bijdragen van natuurlijke gezondheidspraktijken nauwkeuriger zouden moeten onderzoeken. Dit geldt vooral gezien het huidige gebrek aan conventionele behandelingen.

Overwin angst en stress tijdens pandemie met yoga en meditatie thuis

Onderzoekers van de Columbia University en de staatspsychiatrie hebben zich ook aangesloten bij twee in New York City gevestigde startups. Zodat ze konden beginnen met rekruteren voor een landelijke studie. Hiermee wilden ze de veerkracht van de patiënt vergroten en de angst voor COVID-19 verminderen. Hoewel angst op dit moment waardevol kan zijn als het leidt tot betere zorg voor jezelf en anderen, kan angst leiden tot wanhoop, interpersoonlijke conflicten, disfunctie en uiteindelijk een verzwakt immuunsysteem. Geïnteresseerde deelnemers kunnen vanuit hun eigen huis meer leren en deelnemen aan dit onderzoek door: deze link bezoeken. De COVID-19-pandemie is voor iedereen stressvol en voor sommigen zeer pijnlijk. Dit kan bij de meeste mensen een trigger zijn voor emotionele stress.

Verbinding met het virus

coronavirus met yoga en meditatie behandel alternatieve praktijken tegen covid 19

COVID-19-infectie en de economische impact van sociale afstand zijn niet de enige problemen die mensen tijdens deze pandemie moeten aanpakken. De studie onderzoekt ook peer-reviewed artikelen op het snijvlak van infectieziekten en geestelijke gezondheid. Er is dus dringend behoefte aan het identificeren van strategieën voor de preventie en behandeling van SARS-CoV-2-infecties en COVID-19-ziekten. De intensieve zoektocht naar nieuwe en effectieve therapeutische benaderingen omvat overwegingen van therapieën die afkomstig zijn uit integratieve en complementaire geneeskunde, inclusief traditionele medische systemen zoals Chinese geneeskunde en Ayurvedische geneeskunde. In dit artikel presenteren de auteurs een selectief verhalend overzicht van de literatuur met de nadruk op bepaalde complementaire praktijken van zittende meditatie, yoga asana’s (houdingen) en pranayama (ademhaling) die relevant zijn voor de immuunfunctie om rekening te houden met SARS-CoV-2-infectie en COVID19 behandeling en preventie.

man met beschermend masker zittend op bal in sportschool

De auteurs beweren dat bepaalde aanvullende praktijken nuttig kunnen zijn als aanvullende middelen om infecties te behandelen. Dit kan de ernst van de ziekte COVID-19 helpen verminderen, inclusief de bijwerkingen en de gevolgen ervan. Hoewel speculatief over de huidige situatie, zijn er een aantal literatuurbronnen die relevant zijn voor de antistress- en ontstekingsremmende effecten van bepaalde sedentaire meditaties, yoga-asana’s en pranayama-oefeningen. Over deze onderzoeken bevat bewijs van veelbelovende immuuneffecten die relevant zijn voor het verbeteren van de longgezondheid en het verminderen van de gevoeligheid voor virussen, evenals het verbeteren van acute luchtweginfecties.

De mogelijke genezing strekt zich uit tot neuro-immunologie. Dit is een voordeel bij de behandeling van een systemische ontregelende ziekte zoals SARS-CoV-2. Gebleken is dat dergelijke complementaire praktijken een regulerende invloed hebben op een aantal belangrijke functies. Volgens de meeste medische onderzoeken worden deze verstoord door het coronavirus.