verlichting

5 designlampen met ongebruikelijke vormen en concepten

terra vloerlamp pentalight transparant glas Gaia Bellavia

We presenteren 5 designlampen die zeer origineel en extravagant zijn. Als je van expressieve vormen en onconventionele kleuren houdt, kijk dan eens naar deze bijzondere collectie.

 Designlampen van glas van Penthalight

designlampen handgeblazen glazen lampvoet terra pentalight

We houden van deze oversized glazen vloerlampen van het Italiaanse bedrijf PENTALIGHT. De Terra lampen zijn een geweldige aanvulling op je bibliotheek of thuiskantoor, in een elegante woonkamer of een verfijnde slaapkamer. Deze moderne vloerlampen zijn ontworpen door Gaia Bellavia. De lampvoeten zijn gemaakt van mondgeblazen glas. Ze zijn transparant, sommige kleurloos en andere met lichte rookgrijze of bruine tinten.

 Designlampen als paddenstoelen van chroommethacrylaat

Martinelliluce lampen paddestoelen mico collectie methacrylaat

martinelliluce mico tafellamp paddenstoel kap chromen lampvoet

martinelliluce mico tafellamp paddestoelvorm chromen lampvoet

Deze leuke en funky tafellamp is de Mico van Martinelliluce. Het lijkt op een paddenstoel met een witte paddenstoelenparaplu van methacrylaat, maar daaronder verbergt een gekleurd geheim in rood of blauw. Deze onverwachte functie voegt een vleugje kleur toe die wordt weerspiegeld door de superglanzende chromen lampvoet.

Cirkellamp van ontwerper Monica Forster

cirkellamp pa padova vloerlamp geel monica forster designer

circle de padova led vloerlamp modern wit moderne vloerlampen stalen cirkel de padova design vloerlampen stalen lampvoet circle de padova

Deze elegante vloerlamp is ontworpen door Monica Forster voor het Italiaanse meubelbedrijf De Padua ontworpen. Deze moderne designlampen hebben een aparte lampenkap en een sterk gebogen stalen lampvoet. Verkrijgbaar in fris wit en knalgeel.

Lady Smoon lamp van Beau et Bien

lady smoon design lamp beaubien kunstleer

beaubien lamp lady smoon op maat gemaakt kunstleer

De Lady lamp, onderdeel van de Smoon collectie van Beau et Bien, is niet alleen voor fashion en couture liefhebbers, maar ook voor iedereen die een unieke vloerlamp in huis wil hebben. Deze lamp is elegant en extravagant en combineert een industriële esthetiek met moderne lichttechniek. De lamp straalt een zekere luxe of weelde uit door de combinatie van synthetisch leer en gelakt papier en inox.

Mensachtige lampen van Bizzotto

design vloerlampen levensgroot mensachtig bizzotto

Deze verrassende, mensachtige, levensgrote lampen van Bizzotto kunnen worden omschreven als artistieke elementen met een lichtfunctie die zijn geïnspireerd door de surrealistische kunststroming. Deze designlampen zijn buitengewoon decoratief en zouden een opvallende verschijning zijn in een minimalistisch modern interieurontwerp. Op een lamp is een levensgrote man te zien die nonchalant op twee op elkaar gestapelde koffers zit. De andere is in de vorm van een vrouw die een zeker zelfvertrouwen uitstraalt. In plaats van koppen zijn ze uitgerust met extra grote lampenkappen.

bizzotto mensachtige lampen oversized lampenkappen