verlichting

Imposante vloerlamp met stoffen lampenkap “Ballerina” van Rakumba

Metalen frame vloerlamp petit ballerina light led rakumba

Het beeld van de ballerina staat symbool voor de combinatie van finesse en souplesse, van rust en kracht. Geïnspireerd door de sierlijke kunst van klassieke dans, ontwierp Simone LeAmon in opdracht van een particulier een model voor Private Banking Staande lamp met stoffen lampenkap, is gebaseerd op het iconische 19e-eeuwse lampenkapconcept voor een gedraaide jurk en noemde het “Ballerina”.

Vloerlamp met stoffen lampenkap doet denken aan een ballerina met een wapperende jurk

ballerina lampenkap stof led lamp rakumba zwarte jurk

Staande lamp met stoffen lampenkap “Ballerina” staat voor een dans met levendige pirouettes. Eenvoudige visuele elementen zorgen voor een moderne uitstraling die de ontwerper heeft bereikt. Het oorspronkelijke lampconcept werd gemoderniseerd met draden en draden. De kronkelende lampenkap is gemakkelijk te herkennen aan zijn elegante silhouet. De voeten van de lamp zijn slank en langwerpig met sierlijke ledematen en kunstzinnig gepositioneerd.

Vloerlamp met stoffen lampenkap laat je dansen

Dress zwart satijnen vloerlamp lampenkap rakumba

De vloerlamp “Ballerina”, ontworpen voor Rakumba door Simone LeAmon, is verkrijgbaar in twee versies – “Prima Ballerina” en “Petit Ballerina”. Beide verschillen in de hoogte en het ontwerp van de ballerinajurken. De Prima Ballerina is alleen verkrijgbaar met een langer zwart gewaad, terwijl de Petit Ballerina kan worden besteld met een zwarte jurk, een rode lampenkap en een witte standaard.

Vloerlamp brengt de ruimte praktisch in beweging

Jurk-ballerina lampenkap-stof vloerlamp-led-lamp

Simone LeAmon is een van de toonaangevende kunstenaars in de designscene in Australië. Haar werken op het gebied van productdesign, interieurdesign en sieraden worden in beperkte oplage gemaakt en worden vaak als kunstwerken tentoongesteld. De geweldige Staande lamp met stoffen lampenkap is voorzien van een LED lichtbron en gemaakt van staal, satijn en koper.

 Traditie en innovatie vloeien in elkaar over

zwart satijnen ballerina jurk lampenkap rakumba winding

Designlamp met een sculpturale uitstraling

ballerina jurk fabricage-zwart satijnen vloerlamp-simone leamon

Spectaculaire lamp Petit Ballerina

kleine zwarte satijnen jurk kleding ballerina lamp

De draaiende satijnen jurk

leAmon Simone Australia Ballerina Jurk Lamp Model

Foto’s zijn van Coroflot

Een ballerina maken van Sean Kelly Aan Vimeo.