verlichting

Indirecte verlichting in de gang – stijlvolle ideeën voor subtiele gangverlichting

stijlvolle ideeën voor minimalistische gangverlichting met indirect licht

De juiste indirecte verlichting in de gang kan uw entree of overgangsgebied van een donkere en onheilspellende grot omtoveren tot een ruime en stijlvolle ruimte. Een goed verlichte gang is ook een belangrijk element van elk modern huis. Er is tegenwoordig een verscheidenheid aan verlichtingsarmaturen beschikbaar voor verschillende persoonlijke stijlen en budgetten. Daarom hebben we enkele tips en hints verzameld om in gedachten te houden bij het nadenken over indirecte verlichting in de gang. Creëer een gastvrij en toch stijlvol gevoel wanneer je door de deur loopt met onze trendy ideeën voor gangverlichting.

Interessante weetjes over indirecte verlichting in de gang

moderne oplossingen voor smalle appartementen met neonverlichting

Door de verlichting in je huis te veranderen, kun je het interieur een compleet nieuwe look geven zonder dat je extra meubels hoeft aan te schaffen. De kleuren, vormen en oppervlakken van de behuizing hebben een verschillend effect op het menselijk oog, afhankelijk van het type verlichting, ongeacht of het natuurlijke of kunstmatige verlichting is. Hoogwaardige indirecte verlichting in de gang draagt ​​in belangrijke mate bij aan de algemene woonsfeer. Bij het plannen moet u echter rekening houden met natuurlijke en kunstmatige verlichting.

interieurontwerp met subtiele gangverlichting led-lichtstrips aan het plafond boven een stenen muur

Soms laten de krappe afmetingen of architectuur van een gang geen wandkandelaars toe, maar je kunt een dramatische hanglamp gebruiken als het plafond hoog genoeg is. Zorg ervoor dat je zowel de lamp zelf als de hoogte van de vloer tot het plafond meet voordat je een hanglamp voor je gang koopt. Ganglampen kunnen dus wandlampen, plafondlampen voor inbouw, hanglampen en zelfs led-lichtstrips zijn. Lees verder voor handige tips over het plaatsen van halverlichting. Kijk maar naar de foto’s voor meer inspiratie en blader door de aanbevolen armaturen voor gangverlichting.

indirecte verlichting in de gang met verborgen lampen voor subtiele gangverlichting

Als een gang te lang is, kunt u deze in plaats daarvan ontwerpen met inbouwplafondlampen. Een goede vuistregel is om een ​​hanglamp ongeveer 2 meter boven de vloer te hangen. Wees niet bang om in dit gebied een accentlamp te installeren om een ​​onvergetelijk statement te maken voor uw huis. Een optie voor gangen met lage plafonds is het installeren van inbouwplafondlampen. Dit zorgt voor extra flexibiliteit als je bijvoorbeeld ‘s nachts naar het toilet gaat. U kunt de plafondlampen ook installeren met een dimschakelaar om navigatie mogelijk te maken die de rest van het huishouden niet stoort.

Plan gangontwerp

zet accenten met subtiel lichtdesign voor een aangename sfeer in retrostijl

Let er bij het plannen van de halverlichting op dat er geen donkere hoeken zijn. Indien mogelijk moet de gang natuurlijk licht hebben. Hierdoor kunt u de ramen niet sluiten met rolluiken of gordijnen. Als u echter besluit deze te verduisteren, moet u de juiste soorten jaloezieën of gordijnen kiezen. Mocht kunstlicht natuurlijk licht vervangen, dan kan dat voorzichtig en indirect. Zijverlichting is daarom het meest aan te raden voor de gang.

minimalistisch design en indirecte verlichting in de gang aan het plafond

Je moet het licht dat je gang verlicht, gelijkmatig over de afstand aanpassen. Om deze reden kunnen we centrale verlichting voor dit type kamer niet aanbevelen. Tegenwoordig kun je echter alle tekortkomingen in natuurlijk licht verhelpen door het juiste gebruik van verschillende soorten verlichting. Lichtbronnen zijn uitstekende decoratieve elementen die sommige onvolmaakte plekken in het appartement kunnen verbergen en ook alle voorzieningen kunnen benadrukken.

modern appartement met overgang en strategisch geplaatste gangverlichting in zwart

Wandlampen zijn zowel een designelement als een visueel referentiepunt. We meten onze locatie en bestemming door de markeringen binnen onze gezichtslijn te volgen. U kunt ook een spoor van wandlampen gebruiken om de deuren te lokaliseren. Zoals altijd moet je de afmetingen van de wandkandelaar en de breedte van de gang in evenwicht houden om ervoor te zorgen dat de verlichting niet te ver uitsteekt.

Verlicht de nis bij de entree en creëer plafondverlichting en kunst

Indirecte lichttechniek richt het licht van een of meer zijden van een ruimte naar het plafond om een ​​diffuus licht te bereiken. Dit is terug te vinden in strips, nissen, plafondkleppen en hoge wanden. Dit type binnenverlichting is populair omdat de armatuur zelf niet zichtbaar is en een subtiel effect creëert. Je kunt het licht dan naar boven naar het plafond richten of naar beneden, waardoor een veegeffect ontstaat. Een van de manieren waarop dit kan worden bereikt, is door LED-lichtstrips of lintverlichting te gebruiken.

Strategisch geplaatste indirecte verlichting in de gang

zijdelingse plaatsing van wandlampen ledstrips in de gang

U kunt een reeks plafondlampen gebruiken voor de gang voor een naadloze look. Hoewel deze er subtiel en gereserveerd uitzien, maximaliseren ze het licht in de overeenkomstige ruimte. Als je gang ook een kunstgalerie is, overweeg dan ook om fotoverlichting te maken. Schilderijlampen zijn meestal wandlampen waarmee je individuele kunstwerken mooi kunt verlichten. Dit zijn meestal zeer lage wattage lampen die een relatie creëren met het bijbehorende kunstwerk. Het stelt u ook in staat om verschillende details van het werk van dichtbij te bekijken. Naast hun voor de hand liggende functie zijn schilderijlampen ook decoratief meubilair. Lichtnet- en laagspanningsopties, armaturen die rechtstreeks op het frame van het schilderij worden gemonteerd, railverlichting en energiebesparende armaturen zijn ook beschikbaar.

Overgangsruimte met gang en indirecte verlichting in de gang met ledstrips op de vloer

Het is echter het beste om een ​​ervaren lichtontwerper te raadplegen om verblinding te voorkomen en ervoor te zorgen dat het het kunstwerk niet beschadigt. Toegangspunten en paden in huis hebben doorgaans niet meer nodig dan omgevings- of algemene verlichting, tenzij er brandpunten zijn die u wilt benadrukken, zoals het gebied rond het huis. B. Kunstwerken of architectonische details die extra accentverlichting vereisen. Als je een kleine hal hebt, kan deze voldoende verlicht worden door een enkele plafond- of inbouwlamp. Een gang met gewelfde plafonds of trappen daarentegen kan een kroonluchter nodig hebben met lichtregelaars onder en boven aan de trap, opstapverlichting en accentverlichting.

Creëer het middelpunt in de gang met licht

artistieke vormgeving en indirecte verlichting in de gang achter rode wandpanelen en takken

Veel mensen gebruiken de muren van hun gang om hun favoriete kunstwerken of persoonlijke foto’s van dierbaren op te hangen. Zodra het daglicht echter verdwijnt, blijven deze vaak onzichtbaar. Met wandlampen kunt u deze ingelijste delen verlichten door een zachtere gloed te creëren dan de harde plafondlamp. Laat de indirecte verlichting in de gang spreken met een eenvoudig maar opvallend ontwerp. Een heldere kap die de lampen naar voren brengt, oogt niet opdringerig in een kleine of smalle gang. De scherpe lijnen en zwarte details vullen een modern of klassiek schema aan.

plafondlamp voor indirecte verlichting in de gang met een rustiek design

Vaak onderschat, is de gang een ruimte die mensen een eerste indruk geeft van je huis. Als je een stijlvol, uitnodigend gevoel wilt creëren bij het binnenkomen van de deur, is het belangrijk om na te denken over de verlichting die je kiest. Het maakt niet uit of je een kleine hal hebt met weinig natuurlijk licht en een lichtversterkende oplossing nodig hebt. Als u echter meer ruimte heeft en op zoek bent naar een meer expressieve verlichting of gewoon de beste gangverlichting, dan zult u die zeker vinden..