verlichting

Moderne hanglampen brengen opvallende accenten in het interieur

Moderne hanglampen slaapkamer-gekleurd-textiel-kabels-moderne-verlichting

Geen enkel verlichtingsconcept is compleet zonder een pendelarmatuur – of het nu als accent in de slaapkamer, als effectieve lichtbron voor het eetgedeelte of als stijlvolle aanvulling op het woongedeelte is – het brengt opwinding in het interieur. Dankzij de grote keuze aan modellen en materialen bieden moderne hanglampen talrijke vormgevingsmogelijkheden en kunnen ze fantasierijk worden geënsceneerd.

Zet moderne hanglampen echt in de spotlight

Moderne hanglampen - zet de toon juist - metalen hanglamp

Moderne hanglampen zijn tegenwoordig veel meer dan alleen basisverlichting – ze bepalen de sfeer in de ruimte en kunnen, afhankelijk van de eisen, betekenisvolle contrasten aanbrengen of harmonieus in het interieur opgaan. De eerste stap naar effectieve verlichting is het vinden van de juiste plaats voor de lamp.

De juiste verlichting voor de eethoek

Moderne hanglampen eethoek metaal dimmer

Hanglampen verspreiden zacht licht en zijn daarom perfect voor de eethoek – de vorm en grootte van de tafel spelen een beslissende rol bij de keuze van verlichtingsarmaturen. Bij een ronde tafel kan een hanglamp met dimmer voor comfort zorgen – idealiter hangt hij ca. 70 cm boven de eettafel. Voor de rechthoekige of uitschuifbare tafel daarentegen zijn meerdere naast elkaar geplaatste lampen mogelijk – deze moeten op een afstand van ca. 60 cm van elkaar worden geïnstalleerd.

Accentueer het zitgedeelte in het woongedeelte

Modern-hanglampen-woonkamer-zitgroep-Scandinavische stijl

Een pendelarmatuur kan ook een positief effect hebben op de sfeer in de woonkamer – het laat meubels en accessoires tot hun recht komen, op voorwaarde echter dat ze direct boven het zitgedeelte hangen en niet in het midden van de kamer, omdat is meestal het geval. Een gestileerde oversized Hanglamp met textielkabel in accentkleur brengt spanning in het eenvoudige, moderne interieur, zelfs bij daglicht.

Hanglamp in de slaapkamer zorgt voor gezelligheid

Moderne hanglampen slaapkamer-comfortabele-inrichting-ideeën

Zelfs als de bedlamp als een absolute klassieker in de slaapkamer wordt beschouwd, wint onlangs een nieuw inrichtingsidee aan populariteit – twee lampen die laag boven de nachtkastjes hangen of een hanglamp die direct boven het bed is gemonteerd. de Basisverlichting straalt zacht licht uit dat de ogen ontspant en een gezellige sfeer creëert. Speciale draaibare touwsystemen bieden een flexibele oplossing voor de inloopkast en de kaptafel.

Moderne hanglampen – een overzicht van de materialen

Moderne-hanglampen-woonkamerverlichting-combineren-tips

Moderne hanglampen worden aangeboden in tal van varianten, zodat iedereen de juiste kan vinden voor zijn eigen woonstijl. De metalen lampenkappen stralen met hun matte oppervlak een industriële charme uit en geven zo de finishing touch aan eclectische, Scandinavische en minimalistische inrichtingen. De lampen van mondgeblazen glas of kristal zijn glamoureus – ze geven minimalistische interieurs een luxe uitstraling. Lantaarns van Japans papier geven de ruimte een exotisch tintje – het model heeft zich met succes gevestigd en is een onmisbaar onderdeel van het puristische woongedeelte geworden. Hanglampen van houtfineer inspireren met hun organische vormentaal, vooral in Scandinavische eetruimtes.

Welk ontwerp er ook in uw eigen huis is, één belangrijk detail mag niet over het hoofd worden gezien – namelijk de kabel. Textielkabels bieden een flexibel alternatief voor staalkabels die accenten in de ruimte kunnen zetten of de kleur van de verlichtingsarmatuur beter naar voren kunnen brengen.