verlichting

Moderne indirecte plafondverlichting – ideeën voor een aangename sfeer

moderne indirecte plafondverlichting ideeën-ambiance-design-tafellamp

Heb je behoefte aan meer licht in een ruimte of gewoon een sfeervol accent in de woonkamerinrichting, dan kun je kiezen voor moderne indirecte plafondverlichting met led of andere lampen voor in huis. De inbouwspots en de LED-strips zijn hiervoor een elegante en discrete variant, zonder ruimte te verliezen door veel lampen.

moderne indirecte plafondverlichting-ideeën-wit-woonkamer-inbouwspots

Er zijn veel verschillende ideeën voor indirecte plafondverlichting, maar u moet bij de keuze rekening houden met de grootte en functie van de kamer. Je kunt de donkere hoeken van de keuken verlichten, focussen op een kunstwerk aan de muur in de woonkamer, of gewoon prachtige lichteffecten creëren boven het bed in de slaapkamer. De indirecte plafondverlichting werkt als een rail aan de bovenkant van de muur of in het midden van een plafond. Het is onopvallend als het niet is ingeschakeld.

moderne indirecte plafondverlichting ideeën sfeer woonkamer

Moderne indirecte plafondverlichting kan met een vleugje creativiteit magische effecten creëren en bijna elk deel van uw huis omtoveren tot een aangenaam elegante sfeer. Plafonds kunnen een trend en een uniek decoratief element zijn in elk huisontwerp. Je kamers zullen een mysterieus en magisch effect hebben op je gasten door een bijna onzichtbaar licht, en het moderne interieurontwerp er nog beter uit laten zien.

indirecte-plafondverlichting-led-woonkamer-wandpanelen-leisteen-kunststeen

Indirecte plafondverlichting kan worden gebruikt als hoofdlichtbron of voor decoratieve doeleinden. Het is geschikt voor wanden met een nis of voor verlaagde plafonds. Het gloeiende licht in opwaartse richting geeft het interieur een magisch tintje. Het heeft de kracht om een ​​woonkamer te transformeren van een vrijetijdsruimte in een indrukwekkende en majestueuze plek.

moderne indirecte plafondverlichting idee-ambiance-plafondontwerp

Een cassetteplafond kan een ruimtelijk gevoel in uw huis creëren door een Engelse charme toe te voegen waar zoveel ontwerpers en huiseigenaren tegenwoordig van dromen. De indruk van een interieur met een modern perspectief kan worden aangevuld met verlichting, en omdat het het beste werkt voor kamers met hogere plafonds, kan het tegelijkertijd een frisse en klassieke uitstraling combineren.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-woonkamer-design-bruin-textuur

Een modern plafondontwerp kan de betreffende ruimte een uniek, onnavolgbaar en individueel karakter geven, zowel in de woonkamer als in de eetkamer, in de keuken of in de slaapkamer, wat ook een onvergetelijke indruk op uw gasten kan achterlaten.

woonkamer-indirecte-verlichting-plafondwand-zwart-wit

Indirecte plafondverlichting is een geweldige optie om discreet licht in een ruimte te brengen. De bovenste delen van een appartement trekken minder snel de aandacht. Een plafond zal niet altijd door bezoekers worden opgemerkt, maar verlichting zal de ruimte zeker op een indirecte manier opfleuren zonder dat het direct opvalt. Als u er echter voor kiest om een ​​bepaald type verlichting te combineren met een vals plafond, “risico” u dat het meer opvalt dan de ruimte zelf.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-badkamer-design-trends

Een van de redenen waarom aangepaste plafondverlichting een uniek en schitterend effect kan hebben, is het simpele feit dat het de visuele indruk van een bepaalde ruimte op een geweldige manier kan veranderen. Terwijl het gebruik van gewone verlichting in specifieke delen van uw huis wordt gebruikt en een bepaald gevoel geeft, kan indirecte plafondverlichting een compact en modern accent in uw interieur plaatsen dat aansluit bij de huidige designtrends, zoals in deze prachtige, minimalistische badkamer.

moderne indirecte plafondverlichting ideeën-sfeer-verlaagd-plafond

Een ander voordeel van dit type verlichting is het fascinerende 3D-effect op gladde oppervlakken. De lichten kunnen ook de rondingen in verschillende kleuren accentueren, zoals blauw, rood of geel. Moderne technologie maakt het mogelijk om flexibele LED-strips met een hoge energie-efficiëntie te gebruiken voor indirecte plafondverlichting. U kunt prachtige ontwerpen maken en indruk maken op uw gasten met een smaakvol lichtplafond.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-hangende-plafond-eetkamer

Verlaagde plafonds zijn gemakkelijk te herkennen aan hun architectonische uitstraling. Een constructie van dit type vereist meestal indirecte plafondverlichting die het unieke ontwerp presenteert en benadrukt.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-hangende-plafond-slaapkamers

Lichtkoof is een geweldige optie voor valse plafonds, vooral wanneer geïnstalleerd in een slaapkamer waar je subtiele verlichting en een rustige sfeer nodig hebt.

indirecte-verlichting-plafondwand-badkamer-wit

Wandlampen of andere soorten plafondlampen kunnen ook gebruikt worden als indirecte plafondverlichting. Het licht wordt in dit geval gereflecteerd op de muur om interessante visuele effecten te creëren en de kamer er ruim en uitnodigend uit te laten zien.

moderne indirecte plafondverlichting ideeën-sfeer-woonkamer-design-patroon-curves

Inbouwverlichting kan worden gebruikt voor plafondontwerp om de architecturale vorm te benadrukken. Ze zijn echter alleen een oplossing voor accentverlichting en kunnen het beste worden gecombineerd met andere soorten lampen voor een complete look.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-woonkamer-hanglamp

Combineer je hanglampen of kroonluchters en indirecte plafondverlichting met kunstwerken, dan til je het design naar een hoger niveau. Met de juiste inrichtingselementen en de juiste verlichting laat de woonruimte niets te wensen over.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-slaapkamer-geïsoleerd

De geïsoleerde indirecte plafondverlichting boven het contrasterende wandframe combineert in dit voorbeeld perfect met de twee expressieve hanglampen die boven de bijzettafels hangen.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-slaapkamer-geïsoleerde-spiegel

Nog een voorbeeld van indirecte plafondverlichting in de slaapkamer, wat hier een decoratief effect geeft. Het is ideaal voor dit type kamer omdat het minder intens is en er geen andere lichtbronnen nodig zijn. Dit voorkomt direct licht in de ogen wanneer u gaat liggen en probeert te ontspannen.

moderne-indirecte-plafondverlichting-ideeën-sfeer-woonkamer-design-luxe

Grote woonkamers worden meestal naar eigen smaak ingericht. Er zijn meerdere opties mogelijk, maar als je de ruimte echt wilt verlichten, verdeel je deze het beste in drie delen. Als je van kunst, fotografie of modern design houdt, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de regel van derden. Toegepast op een kamer, kan het worden verdeeld in boven, midden en onder. De onderkant kan worden ontworpen met meubels of wandbekleding. De kunstwerken passen het beste in het midden, en voor de bovenkant kun je moderne indirecte plafondverlichting gebruiken met andere soorten lampen, zoals inbouw- of wandlampen.

moderne ideeën voor indirecte plafondverlichting-ambiance-plafondontwerp

Terwijl u op uw gemak meubels en wandkleden kunt toevoegen, kan indirecte plafondverlichting met een uitzonderlijk ontwerp de kamer er compleet en uniek uit laten zien.

moderne indirecte plafondverlichting ideeën-sfeer-driehoek

Zoals hierboven vermeld zijn er veel mogelijkheden voor indirecte plafondverlichting. Onze laatste suggestie is een woonkamer met een interessant dekbalkontwerp. Het geeft de kamer een tijdloze en historische noot in combinatie met moderne meubels. Warm licht dat via het plafond en de muren weerkaatst, geeft je een weids uitzicht over de hele woonkamer. Het beste van deze geweldige plafondontwerpen is dat ze naadloos opgaan in de rest van het huis en het thema, terwijl ze het hoogtepunt van de kamer blijven..