Verminderen

Calorieën verbranden door te sporten – Hoogste calorieverbruik per sport

Als u wilt afvallen en tegelijkertijd in vorm wilt blijven, zijn er enkele sporten die u kunnen helpen sneller meer calorieën te verbranden. Het belangrijke voorbehoud hierbij is dat training alleen niet veel doet om u te helpen gewicht te verliezen. Het bijhouden van het aantal verbrande calorieën per uur is echter een goede maatstaf voor hoe effectief een bepaalde sport is. Hierbij bieden wij u een lijst aan van de beste sporten waarbij het hoogste calorieverbruik behaald kon worden. Houd er echter rekening mee dat de gegeven cijfers slechts een schatting zijn van de hoeveelheid verbrande calorieën. Alleen omdat een bepaalde sport veel calorieën kan verbranden, wil dat nog niet zeggen dat het de beste optie voor je is. De beste training is deze waar je zowel van kunt genieten als regelmatig kunt doen.

Hoe lichaamsbeweging u kan helpen calorieën te verbranden

lachende jonge vrouw met koptelefoon en basketbal als een sport om af te vallen

Het gaat er niet om hoeveel tijd je aan het sporten besteedt, maar hoe goed je die tijd gebruikt. Bovendien kunt u uren in de sportschool doorbrengen of sporten zonder merkbare resultaten te krijgen. Om deze reden is het zinvol om je te concentreren op specifieke sporten of oefeningen die je kunnen helpen om snel calorieën te verbranden en zo vet te verliezen. Bovendien helpt het kiezen van de juiste sport je ook om spieren op te bouwen zonder al te veel tijd te verspillen. Bovendien bespaart u ook geld, wat de intensiteit van de oefening zou kunnen verbeteren.

Vrouw met stappenteller controleert calorieverbruik op haar mobiel met app

Voor mensen met verschillende gewichten is eenvoudig een hoogste calorieverbruik per sport per uur te berekenen. De hoeveelheid verbruikte calorieën hangt echter af van vele factoren, waaronder lichaamsgewicht, intensiteit van de activiteit, conditionering, niveau en metabolisme. Dus sporten is een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te komen en snel af te vallen. Hoewel het verbranden van calorieën niet de enige maatstaf is voor de waarde van een oefening, kan het getal je iets vertellen over hoe hard je je lichaam traint. Hardlopen en fietsen staan ​​hoog op de lijst van sporten die de meeste calorieën kunnen verbranden.

Richtlijnen voor oefeningen

Richtlijnen voor energieverbruik voor lichaamsbeweging of gewichtsverlies

Volgens de richtlijnen voor lichamelijke activiteit moeten gezonde volwassenen streven naar ten minste 150 minuten matige intensiteit of 75 minuten krachtige aerobe activiteit per week. Bovendien moet weerstandstraining, gericht op de belangrijkste spiergroepen, minstens twee keer per week worden gedaan. Het beoefenen van een dergelijke sport kan echter ook een leuke en efficiënte manier zijn om aan deze richtlijnen te voldoen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention wordt inspanning met matige intensiteit gekenmerkt door een merkbaar snellere ademhaling en hartslag. Ook tijdens het sporten kun je aan je sociale behoeften voldoen door te communiceren en een gesprek aan te gaan met mensen. Echter, activiteiten met hoge intensiteit, die vaak competitieve sporten omvatten, vereisen een ademhalingsfrequentie die het te moeilijk maakt om ermee om te gaan.

Hardlopen en fietsen kan meerdere calorieën verbranden

fietsen is een van de beste sporten voor gewichtsverlies en het hoogste calorieverbruik

Volgens veel onderzoeken naar bewegen en afvallen hebben hardlopen met 16 km per uur en fietsen met 32 ​​km per uur het hoogste calorieverbruik. Zo kan een persoon van 80 kilo 1466 calorieën verbranden, terwijl een persoon van 60 kilo 990 calorieën per uur verbrandt. Als je deze twee sporten langzamer beoefent, zal je energieverbruik dienovereenkomstig afnemen. Zo verbruikt een hardlooptempo van 8 km/u tussen de 480 en 710 calorieën per uur, afhankelijk van je gewicht. Een vergelijkbaar aantal calorieën kan worden verbrand door te fietsen met 20 km/u.

jong stel dat jogt in de stad kan effectief meer calorieën verbranden door oefening en intensiteit

Door interessante landschappen rennen kan je ook helpen een stressvol dagelijks leven en verveling tegen te gaan. Bovendien kunt u de intensiteit van deze sport op elk moment verhogen door kortere tijd harder te rennen en zo hetzelfde of zelfs meer calorieën te verbranden. Het andere grote voordeel van deze sporten is dat de meeste gratis zijn. U moet echter wat geld investeren in sportuitrusting om ervoor te zorgen dat u daarbij niet gewond raakt. Een goed paar hardloopschoenen in combinatie met hardloopsokken voorkomt dat je voeten warm worden tijdens het hardlopen. Tegelijkertijd biedt dit u de demping die essentieel is bij het passeren van harde oppervlakken. Hetzelfde geldt voor fietsen.

Zwemmen kost veel energie

man met zwembril zwemmen in openbaar zwembad

Of je nu voor de lol of in een wedstrijd zwemt, het is een andere sport die veel calorieën kan verbranden. Vlinderzwemmen kan bijvoorbeeld tussen de 660 en 976 calorieën per uur verbranden, afhankelijk van je gewicht en fysieke mogelijkheden. Met rondjes in een flink tempo bereik je een energieverbruik tussen de 600 en 888 calorieën per uur. Verschillende zwemtechnieken beïnvloeden verschillende spieren en verbranden verschillende hoeveelheden calorieën. Andere zwemslagen die een aanzienlijk aantal calorieën verbranden, zijn de rugslag en schoolslag.

Oudere man zwemmen in het open meer onder bewolkte hemel

In tegenstelling tot hardlopen en fietsen, waarbij je benen het meeste werk doen, is zwemmen een activiteit waarbij je hele lichaam wordt gebruikt. Dit maakt deze sport een nog beter alternatief voor andere activiteiten. Ook je gewrichten kunnen hiervan profiteren omdat ze niet belast worden. Voeg daarbij een duik in de oceaan en het zoute zeewater kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van je huid. Het enige nadeel, als dat er is, is dat je tijdens het zwemmen niets anders kunt doen. Aan de andere kant moet iedereen het erover eens zijn dat deze activiteit erg leuk is. Dus zet je zwembroek en bril klaar en ga naar het zwembad of het strand.

Verbrand 300 tot 800 calorieën met boksen of kickboksen

Aziatische vrouw die bokszak raakt met bokshandschoenen in een sportkamer

Of je nu kiest voor een kickboksles of een bokszaktraining doet, je zult veel calorieën kunnen verbranden. Boksen is zo’n intensieve training dat het constante beweging en snelle uitbarstingen van energie vereist wanneer je met een partner traint of deelneemt aan een wedstrijd. Afhankelijk van je fysieke conditie en gewicht kun je met een partner tussen de 540 en 800 calorieën per uur verbranden. Als u meer dan 80 kilogram weegt, neemt uw calorieverbruik toe met uw gewicht. Er zijn dus veel voordelen aan het beoefenen van deze sport voor mensen die willen afvallen. Naast het calorieverbruik kun je hierdoor ook je spieren opbouwen.

gemotiveerde vrouw verbrandt calorieën tijdens het trainen voor kickboksen of boksen

Behalve dat je jezelf mogelijk verwondt, kan boksen ook goed zijn voor je mentale toestand. Want terwijl je tegen de bokszak trapt, kun je ook stress verlichten. Hierdoor voel je je beter na een training en zorg je voor een goed paar bokshandschoenen.

Roeien of kajakken

sterke man met kajakroeien als een effectieve sport voor gewichtsverlies en spieropbouw

Dit is een andere sport die je zowel in de sportschool als buiten kunt beoefenen. Als je voor het laatste kiest, heb je een kajak, peddel en geschikte veiligheidsuitrusting nodig. Het lijkt echter zeker een goed idee om in deze uitrusting te investeren, omdat roeien en kajakken je naast afvallen en spieropbouw veel plezier kan opleveren. Om een ​​dergelijke sport goedkoper te kunnen beoefenen, kan de hierboven genoemde sportuitrusting ook op elk moment gehuurd worden.

Verbrand calorieën en bereid je voor op kajakken met peddels en geschikte sportuitrusting

Dit is dus een actieve sport waarbij je hele lichaam betrokken is, te beginnen met je rugspieren. De armen en benen, samen met de buikspieren, zullen echter ook hard werken in het proces. Het beste van roeien is dat je er veel calorieën mee kunt verbranden. Over het algemeen gebruik je er meer dan 700 in een uur. Daarnaast kun je met sommige roeimachines de intensiteit van je training verhogen. Dit betekent niet alleen dat je afvalt, maar ook dat je lichaam daardoor sneller en effectiever opbouwt.

Speel voetbal of basketbal en verbrand daarbij veel calorieën

Jonge voetballers op het voetbalveld duelleren om de bal

De gemiddelde voetballer legt ongeveer 12 kilometer af in elke wedstrijd die langer dan 90 minuten duurt. Kortom, deze atleten joggen het grootste deel van de tijd op het voetbalveld. Vaak moet je echter ook zo snel mogelijk sprinten. Daarnaast bevat een voetbalwedstrijd ook veel tackles en nog meer luchtduels. Als je ook in gedachten houdt dat voetbal een van de meest populaire sporten is, heb je gegarandeerd veel plezier terwijl je tegelijkertijd afvalt.

sportieve basketballer met bal op het veld

Een andere populaire sport is basketbal. Dit is een ander intens spel dat in principe dezelfde calorieverbrandingsresultaten kan opleveren als voetbal. Het belangrijkste verschil is dat er minder spelers nodig zijn dan bij voetbal om een ​​potje basketbal te spelen. Het wordt meestal 5v5 gespeeld, maar zelfs 1v1 kan het spel behoorlijk spannend en intens zijn. Het enige wat je nodig hebt is een vriend of familielid, een basketbal- en basketbalring en comfortabele basketbalschoenen. Zo bereik je gemakkelijk de combinatie tussen gezond afvallen en plezier.

Calorieën verbranden met tennis en teamsporten

tennisring met tennisracket op het veld intensief spelen kan calorieën verbranden

Bij tennis sta je meestal tegenover een tegenstander. Dat betekent dat je niemand hoeft te vragen om lid te worden van je team, tenzij je dubbel speelt. Als je echter moeite hebt om een ​​tegenstander of partner te vinden, kun je squashen. Dit is eigenlijk een tennisspel waarbij je met de tennisbal tegen een muur slaat en evenveel energie verbruikt als tennis. Koop gewoon een goed paar tennisschoenen en een tennisracket en je bent klaar om te gaan.

roze honkbalknuppel en bal naast sneakers op groen gras

Een uur basketballen of tennissen verbruikt 480 tot 710 calorieën of meer, afhankelijk van je gewicht, fysieke capaciteiten en de intensiteit waarmee je speelt. Tijdens een intens spel verbrand je tussen de 420 en 622 calorieën per uur. Andere team- en individuele sporten die 300 calorieën of meer per uur verbruiken, zijn softbal en honkbal, die veel worden gebruikt in Amerika, maar die niet zoveel kracht en intensiteit vereisen.

Doe aan zomer- en wintersport

Hardlopen in de sneeuw of skiën als wintersport om calorieën te verbranden

Populaire wintersporten en activiteiten die ook veel calorieën kunnen verbranden, zijn skiën en sneeuwschoenwandelen. Met langlaufen en schaatsen verbrand je, afhankelijk van de intensiteit, 420 tot 622 calorieën per uur. Een verscheidenheid aan andere sporten zoals klimmen, waterpolo, handbal, duiken, worstelen, kajakken en boogschieten verbruiken ook veel calorieën.