Verminderen

De beste sport- en aerobe oefeningen voor gewichtsverlies

aërobe oefeningen voor gewichtsverlies trainingsprogramma sport

Aërobe oefeningen voor gewichtsverlies behoren tot duurtraining. Dit zijn lange, middelzware oefeningen. Gebleken is dat de vetverbranding na de dertigste minuut zijn maximale intensiteit bereikt. Dit betekent dat de optimale prestatieduur bij gemiddelde intensiteit 60-75 minuten moet zijn. Aërobe oefening heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen – het verbetert het fysieke uithoudingsvermogen, versterkt de ademhalings- en cardiovasculaire systemen en handhaaft een normaal lichaamsgewicht.

Aërobe in plaats van anaërobe oefeningen voor gewichtsverlies

In tegenstelling tot de anaërobe oefeningen, die de spieren belasten en volgens een individueel trainingsprogramma worden uitgevoerd, Gewichtsverlies oefeningen fysieke uithoudingsvermogen en gewichtsverlies beïnvloeden. Slechts één oefening zou voldoende zijn, mits deze regelmatig, vaak genoeg en intensief wordt gedaan. En in combinatie met een passend voedingsplan.

1. Hardlopen/joggen (12 km/u – 470 kcal)

hardlopen jog-oefeningen snel afvallen

Hardlopen is een van de meest effectieve oefeningen om snel calorieën te verbranden. Het werkt ook de grootste spiergroepen in het lichaam – rugspieren en benen – en andere spieren in mindere mate. Het zuurstofverbruik is erg hoog en dit betekent dat de verbrande calorieën veel zijn. Joggen is heel eenvoudig hardlopen met een lage intensiteit. Er is geen scherpe grens tussen beide, alles moet worden afgestemd op de mogelijkheden van het individu. Zoals gezegd begint de vetverbranding pas na 30 minuten, dus je moet je kracht verdelen zodat je minimaal 45 minuten training kunt doorstaan. Beginners kunnen de duur en intensiteit geleidelijk verhogen.

2. Roeien (ergometer – 340 kcal)

fitness training rij ergometer afslanken Roeiergometer illustratie gespannen spieren

Roeien, ook wel een sport voor aristocraten genoemd, heeft echt prestaties die edelen waardig zijn. Het spant de benen, armen en rug, wat de roeier een benijdenswaardig figuur en spieren geeft. Roeien is ook een “multifunctionele” sport. Tijdens korte inspanningen kan het spiermassa opbouwen, terwijl langere trainingen een effectief hulpmiddel kunnen zijn voor vetverlies.

3. Fietsen (22-25 km/u – 400 kcal)

Gewichtsverlies Oefeningen Fietsen Training Uithoudingsvermogen

Het is het minder intensieve (en effectieve) alternatief voor hardlopen. Hoewel hier ook de spieren van de benen en rug gespannen zijn, is het energieverbruik lager. Voor liefhebbers van wielrennen is dit geen probleem. Integendeel, ze weten dat de lagere intensiteit kan worden gecompenseerd door meer training.

4. Skiën – 383 tot 700 kcal

Gewichtsverlies oefeningen skiën verbrandt calorieën

Deze sport is natuurlijk bedoeld om te worden afgestemd op de weersomstandigheden, maar het is een zeer goede manier om de spieren van de benen en rug te versterken.

Gewichtsverlies oefeningen

5. Springtouw – 420 kcal

touwtjespringen oefening calorieën vet verbranden

Touwtjespringen is een andere goede oefening die je altijd thuis kunt doen. Ideaal voor snelle vetverbranding en versterking van de bovenlichaamspieren.

6. Zwemmen – 350 kcal

Oefeningen afvallen zwemmen sporten afvallen

Afvallen kan door te zwemmen en is geschikt voor iedereen (zonder watervrees). Het is goed voor verschillende spiergroepen zoals benen, rug en billen.

7. Basketbal, volleybal, voetbal – 320 kcal

Oefeningen sport basketbal afslankteam