Verminderen

Detox-thee – effecten en geschikte variëteiten voor ontgiften en afvallen

Doe-het-zelf detox thee thee

Ieder van ons voelt zich wel eens moe en uitgeput, wat vaak het gevolg is van een ongezonde voeding en levensstijl. In dit geval heeft ons lichaam een ​​detox nodig om zich weer goed te voelen. Hier komt de zogenaamde detoxkuur om de hoek kijken, die de stofwisseling stimuleert en als doel heeft het lichaam te ontgiften. Detoxwater en speciale sappen, die gifstoffen uit het lichaam transporteren, ondersteunen het reinigingsproces. Een ander hulpmiddel dat zelfs een trend is geworden, is detox-thee. Hiervoor worden speciale soorten thee gemengd die de stofwisseling van het lichaam stimuleren. U kunt meer te weten komen over de effecten van de thee op gewichtsverlies en ontgifting, evenals enkele ideeën voor geschikte variëteiten, in het artikel.

Wat is detox-thee??

detox-thee-lichaam-ontgiften

Detox is een ontgiftingsproces waarbij het lichaam wordt bevrijd van schadelijke verontreinigende stoffen. Dit is een soort therapeutisch vasten dat tot doel heeft het lichaam te ontgiften. Detox-thee is een van de hulpmiddelen die dit reinigingsproces ondersteunen. Naast ontgifting moet deze thee je ook helpen om af te vallen en je goed te laten voelen. Groene thee is een goed bewaarde thee voor ontgifting, omdat het de stofwisseling op gang brengt en zo de vetverbranding versnelt. Sommige speciale melanges van kruidenthee, die ook schadelijke stoffen uit het lichaam transporteren, hebben ook een soortgelijk effect.

Daarom is gemberwater gezond! Alles over bereiding, effecten en gebruik

Groene thee voor gewichtsverlies: deze groene theesoorten zijn echt afslankend en hebben een bijzonder gezond effect

Hoe groene matcha-thee te bereiden – instructies en recept

detox-thee-kuur-gember-citroen

De detox-thee-ervaringen zijn dubbelzinnig en niet voor iedereen hetzelfde. Voor sommige mensen is de drank een goed hulpmiddel gebleken tegen de overtollige kilo’s, maar voor anderen is er helemaal geen effect waar te nemen. Detox-theeën worden echter gemaakt van verschillende kruiden die absoluut gezond zijn en een positief effect hebben op het lichaam. In die zin kunnen de theeën voor ontgifting en gewichtsverlies over het algemeen geen kwaad en eerder helpen bij ontgifting.

Het effect van detox-thee in een detox-regime

detox thee zuiverend effect

Iedereen weet dat thee gezond en rustgevend is. Bovendien worden sommige soorten thee aanbevolen voor diëten en kuren omdat ze het lichaam ontgiften. Dat is precies het effect van detox thee. Daarnaast heeft het een uitdrogende werking en stimuleert zo de spijsvertering en vetverbranding. Op deze manier bevrijdt het het lichaam van gifstoffen en vezels en helpt het bij het afvallen.

detox-thee-groene-thee-afslanken

Naast het zuiveren van het lichaam, voorziet de detox thee het van belangrijke voedingsstoffen en vitamines die vooral belangrijk zijn tijdens een detoxkuur. De ingrediënten in deze theeën hebben een eetlustremmende werking en verminderen vooral de trek in zoetigheid. Daarom is de ontgiftende thee perfect te combineren met diëten en is het een belangrijk onderdeel van elk detox-regime.

detox-thee-theezakje-thee mix

Natuurlijk kun je niet alleen afvallen met een detox-thee en je lichaam volledig ontdoen van gifstoffen. Zoals eerder vermeld, is het effect alleen ondersteunend en moet de thee worden gecoördineerd met een heel detox-plan. U kunt het beste advies inwinnen bij een arts of een dieetdeskundige en een persoonlijk dieetplan maken. Er zijn echter enkele algemene tips die u in gedachten moet houden voor een succesvol detox-regime.

  • Geef vast voedsel geleidelijk op
  • Drink detox-thee samen met veel water en andere ongezoete vloeistoffen
  • Sport je regelmatig?
  • Krijg genoeg slaap
  • Vermijd zuivelproducten, alcohol, cafeïne en suiker

Detox thee voor gewichtsverlies

detox-thee-gember-thee-afslank-citroen

De theeën die de ontgifting van het lichaam bevorderen, bevatten nog steeds veel vitamines en mineralen die de stofwisseling, de bloedsomloop en de spijsvertering stimuleren. Dit stimuleert ook de vetverbranding en vermindert het gewicht. De kruiden en ingrediënten in detox-thee remmen de eetlust en verminderen de trek aanzienlijk. Daarom zijn de juiste ingrediënten voor de thee voor gewichtsverlies erg belangrijk.

detox-thee-sencha-groene thee-afslanken

Wanneer het lichaam is ontdaan van gifstoffen, begint het proces van gewichtsverlies. Als je hebt besloten om een ​​paar extra kilo’s kwijt te raken met Detox Tea, dan moet je er rekening mee houden dat het drankje alleen niet genoeg is en op zichzelf geen wonderen kan doen. Detoxthee helpt je alleen af ​​te vallen als het wordt gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet en voldoende beweging.

Als je wilt afvallen met thee, moet je suiker en andere zoetstoffen absoluut vermijden. Detox is een genezende snelle, dus het dieet moet ook licht en vetvrij zijn. Vloeibare voedingsmiddelen zoals bouillons, smoothies en diverse soepen passen er goed bij. Bij het drinken van thee speelt ook de hoeveelheid een belangrijke rol. Helaas bereik je met één of twee kopjes per dag niet het gewenste resultaat. De aanbevolen hoeveelheid ligt daarom tussen de twee en drie liter per dag.

Ontgiftende thee en eenvoudige recepten voor detox-thee

detox-thee-ontgiftende-thee-thee

Wil je de detox thee ook eens proberen ter zuivering of als hulpmiddel bij het afvallen, dan hoef je niet per se dure producten te kopen. Veel populaire theesoorten zijn geweldig om te ontgiften en kosten helemaal niet zoveel. Over het algemeen is het niet raadzaam om zwarte thee te gebruiken, omdat deze cafeïne bevat, wat niet wordt aanbevolen voor een detoxdieet.

detox-thee-afslanken-ontgiften

Als je je lichaam wilt ontgiften, dan zijn er enkele theesoorten die hiervoor het beste zijn. Groene thee is een goede optie vanwege de ontgiftende werking. Het type thee minimaliseert het hongergevoel en heeft een positief effect op de stofwisseling en de spijsvertering. Naast deze effecten versterkt het het immuunsysteem en verlaagt het het cholesterolgehalte.

detox-thee-make-yourself-gemberthee

De licht kruidige gemberthee is een goed alternatief voor groene thee. De wonderknol wordt als extreem gezond beschouwd omdat het een groot aantal vitamines en mineralen bevat die de stofwisseling stimuleren en zorgen voor een gezond immuunsysteem. Daarom is de gemberthee perfect voor ontgifting en zuivering. Daarnaast maak je deze heerlijke detox thee heel eenvoudig zelf.

Recept voor gemberthee:

Snijd 5-6 plakjes van een gewassen, ongeschilde gemberknol en giet kokend water over de stukjes. Laat de thee 10-20 minuten trekken en verwijder de stukjes gember. Geniet indien mogelijk van de gemberthee ongezoet.

detox-thee-brandnetel-afslankthee

Weer een van de ontgiftende theeën is brandnetelthee. Het wordt gewonnen uit de bladeren van de brandnetel en heeft een stofwisselingsverhogend effect. Dit theemengsel kan de hele dag worden gedronken, hoewel grote hoeveelheden ‘s avonds niet worden aanbevolen.

detox-thee-mate-thee melanges

Mate-thee wordt beschouwd als een echte eetlustremmer en is daarom zeer geschikt als afslankthee. De reden hierachter ligt in de bittere stoffen die het bevat. Daarentegen is berkenbladthee zeer geschikt voor ontgifting. Het transporteert het water en gifstoffen uit het lichaam en helpt bij ontgifting.

detox-thee-sencha-groene thee-gember-citroengras

Het meest effectief is echter detox-thee gemaakt van een combinatie van verschillende kruiden. De theemelanges bevatten vaak groene thee als hoofdbestanddeel en zijn verrijkt met andere ontgiftende theeën. Een populair recept hiervoor is de mix van Sencha groene thee, gember en citroengras.