Verminderen

Gezond afvallen zonder dieet – wat moet je eten?

gezond afvallen zonder-dieet-gezonde-levensstijl

Iedereen wil er goed uitzien en slank zijn, maar de methoden en diëten die worden gebruikt om dit te bereiken zijn zelden gezond. Maar je kan gezond afvallen, door een uitgebalanceerd dieet te volgen en regelmatig te sporten. Als je gezond eet, wordt het lichaam gereinigd van alle gifstoffen en giftige afzettingen en versnelt het metabolisme. Op deze manier worden ook de vetophopingen geleidelijk verminderd. Het lijkt je misschien dat een streng dieet een snelle manier is om af te vallen, maar een gezonde levensstijl zou veel effectiever zijn.

Je kunt op een gezonde manier afvallen?

gezond-afvallen-fruit-groenten-in plaats van gebakken goederen

Maak er een gewoonte van om gezond voedsel te kopen en let op de inhoud van de verpakking. Als je op een gezonde manier wilt afvallen, moet je geen witbrood, kaas, eieren of vette zuivelproducten eten. Vermijd ook gebak, alcohol, gefrituurd voedsel, zonnebloemolie, chocolade en zoetstoffen. De dagelijkse consumptie van vers fruit en groenten bevordert de lichaamsreiniging. Eet een keer per week gedroogde vijgen, omdat ze erg nuttig zijn voor het reinigen van het darmkanaal. In je dagelijkse menu moet je zoveel mogelijk rauwe noten, yoghurt, peterselie, dille en selderij opnemen.

Hoe moet je goed eten??

gezond-afvallen-eten-verse-salades

Consumeer 1,5 liter water en 1 liter vers geperst sap per dag. Zorg voor het ontbijt voor wortelsap met appels, kool, bieten, peterselie, spinazie of selderij. Het verse wortelsap reinigt de darmen, maar meng het met andere sappen zodat het lichaam verschillende vitamines krijgt.

Eet drie keer per week volkorenbrood en marineer de salade met olijfolie. Zoet de thee en koffie met honing of bruine suiker.

Combineer gezond eten en sporten

gezond-gewicht-verlies-gezond-eten-fysieke-activiteiten

Een gezond dieet moet worden gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging zoals joggen, fitness, yoga, Tae-Bo, zwemmen of een andere sport. De training bevordert verder de bloedsomloop en daarmee de stofwisseling.

belangrijke basisprincipes voor gezond eten

gezond afvallen voeding-fruit-groenten-volkoren-vlees

Een gezond dieet is geen dieet. Eet gewoon goed en vind je eigen gezonde levensstijl. Er zijn een paar belangrijke basisprincipes die moeten worden gevolgd:

1. 1 liter vers geperst sap en 1,5 liter water per dag.

2. Eet drie keer per week vis en op de andere dagen mager vlees zoals rundvlees, kip en kalkoen.

3. Eet rauwe noten, vers fruit of vers sap tussen de maaltijden door of wanneer je honger hebt.

4. Eet geen gefrituurd voedsel, maar kook alles op de grill, in de oven of onder stoom.

5. Elke dag moet het voedsel worden gevarieerd om het lichaam van verschillende vitamines en mineralen te voorzien.

gezond-eten-effectief-gewichtsverlies-zonder-dieet