Verzinnen

Welke blush past bij mij? Tips en voorbeelden voor elk huidtype

Met blush kun je het gezicht een frisse touch geven en de gelaatstrekken modelleren. Het gaat erom de rest van het gezicht er helderder en frisser uit te laten zien. Maar u moet de juiste blushkleur gebruiken voor uw huidskleur. Het doel is om zo’n tint te kiezen die past bij de kleur van je wangen wanneer ze van nature blozen. Maar blush kan je avondmake-up ook zoveel beter maken. Onze experts vertellen je welke blush bij welk huidtype past.

Welke blush past bij welke huidskleur?

welke blush kleur licht huidtype

Huidtype licht

Vrouwen met een lichte huid moeten felgekleurde tinten liever vermijden. Lichtroze, perzikkleurige of lichte koraaltinten laten je porseleinen huid stralen. Ga voor een blush met een romige textuur die je huid een natuurlijke finish geeft. De crème rouge mengt goed en ziet er heel natuurlijk uit.

Dep de blush met je vingers op je wangen of verdeel het zachtjes met een blush brush. Te veel product of het gebruik van verzadigde tinten zorgt voor een absurde clownslook. Voorkom een ​​make-upfout door de juiste blushintensiteit te kiezen voor een natuurlijke blos op de wangen.

welke blush past bij welk huidtype licht medium donker

Huidtype medium

Net als bij het lichte huidtype, zijn roze en perzikkleurige tinten ook hier de beste keuzes. U moet echter een diepere tint gebruiken of iets meer aanbrengen totdat u de gewenste intensiteit hebt bereikt. Een rijke roze en zelfs bepaalde mauve tinten zullen je huid flatteren – vooral als je de blush op de juiste plaatsen aanbrengt. Kom erachter door te glimlachen en te kijken waar je jukbeenderen uitsteken. Breng een klein beetje blush aan op de buitenste jukbeenderen in een halvemaanvorm.

Tip: Als je een olijfkleurige huid hebt, vermijd dan koelere tinten zoals pruim.

welke blush kleur past bij huidskleur licht donker

Huidtype donker

Diep rood, oranje en paars zijn ideale blos voor mensen met een donkere huid. De truc is om felgekleurde blushes te kiezen. Deze kleuren, in tegenstelling tot poederroze, laten je huid stralen in plaats van bleek. Kies een fuchsia tint (zoals een donker gloeiende orchidee) als je huidskleur er warmer uitziet. Diepe mandarijntinten zien er geweldig uit bij een coole kerel.

Welke blush past bij welke huidskleur – voorbeelden

Rouge kleur, huidtype, licht mauve

Heb je een extreem bleke of lichte huid met een blauwachtige ondertoon, ga dan voor een koele roze kleur. Alles wat er warm uitziet, kan uw huid er roodachtig uit laten zien.

Krysten Ritter – Lichte huid met een gele ondertoon

Krysten Ritter lichte huidskleur blech perzik

Als je een lichte huid hebt met donkere ogen en haar, is het aan te raden om warme lichte kleuren op je wangen te gebruiken. Rozenblosjes geven je gezicht meer warmte en vleien je teint.

Isla Fisher

Isla Fisher Blush kleur perzik

Roodharigen hebben meestal een lichte huid. Dit komt door het gebrek aan eumelanine. Experts raden roodharige vrouwen aan om blush te dragen in roze en perzikkleurige tinten. Alle nuances zijn toegestaan ​​behalve koraal!

Blake Lively

Blake Lively blonde lichte huidskleur blush

Paars en perzikroze met een vleugje goud passen het beste bij goudblonde vrouwen zoals Blake Lively. Lichtroze nuances zijn geschikt voor lichtblond haar. Donkerblonde vrouwen zijn welkom om te kiezen voor een rosé met een bruinachtige ondertoon.

Eva mendes

Eva Mendez huidtype Oliv Gold Rouge

Sterren als Eva Mendes, Kim Kardashian en Jessica Alba hebben een olijfkleurige huid. Experts raden aan om eerst een crème bronzer te gebruiken om je wangen te definiëren en daarna een perzikkleurige blos met rode ondertoon erop te deppen.

Lucy Liu

Lucy Liu huidtype olijfroze blush kleur

Olijfkleurige huid met bruinachtige ondertonen werkt het beste met bruine blos met een vleugje lichtroze. Hierdoor ziet de teint er frisser uit.

Chrissy Teigen

Chrissy Taigen Huidtype Donkere Rouge Kleur Bessentint

Als je een gouden teint hebt zoals Chrissy Teigen, probeer dan een gedempte bruinachtige blos met een vleugje roze. Deze tinten blush geven je gezicht de perfecte touch en laten je wangen eruitzien alsof ze door de zon zijn gekust.

Kerry Washington

Kerry Washington huidtype donkere blush kleur

Een warme perziktint laat een donkere huid heel mooi glanzen. Maar je kunt je wangen ook accentueren met felle, felle kleuren zoals roze.

Lupita Nyong’o

Lupita Nuongo huidtype donkere blush kleur

Een supergepigmenteerde crème blush in gedempte tinten is het beste voor donkere huidtypes. Warm koraal en rode tinten met rijke bruine ondertonen zijn perfect.

Blush als poeder of crème?

Blusher varianten poeder stick vlek crème

Als je eenmaal de juiste tint hebt gevonden, is het kiezen van een textuur eenvoudig: crème rouge en blushpotloden werken goed voor de normale tot droge huid, en blushpoeder voor de normale tot vette huid. Dit is waarom: net als een vochtinbrengende crème, zullen fluweelzachte crèmekleurige blushes je huid beter binnendringen en hydrateren. De poederblush daarentegen heeft een matterend effect en kan helpen overtollige olie van de huid te verwijderen.

Rouge poeder: Dit zou je favoriete dagelijkse blos moeten zijn. Het voelt licht aan op de huid en is heel gemakkelijk aan te brengen met een kwast. De poederblush is door het matterende effect perfect voor de licht glanzende huid.

ruwheidscrème verschillende tinten koraalroze

Rouge crème: De Cream Blush is een synoniem voor langdurige blos. Het gaat erg lang mee, vooral wanneer het is ingesteld met poederblush. Dit product is perfect voor vrouwen die veel buiten zijn. De formule is extra hydraterend – een eigenschap die je graag zou hebben in drogere luchtomstandigheden. Breng deze blush aan met je vingers en zet hem op zijn plaats met een bijpassende poederblush om ervoor te zorgen dat de kleur niet vervaagt.

Blushpotloden bevlekken welke kleur romige textuur

Vloeibare blush / lip & Wang vlek: De zogenaamde vlekken geven lippen en wangen natuurlijk ogende kleuraccenten. Ze passen zich aan elke huidskleur aan en zorgen voor een natuurlijke, roze look. De waterdichte formule geeft de huid een langdurige glow.

Blush geeft je make-up een frisse finish. Heb je de ideale blushkleur gevonden voor jouw huidskleur? Ontdek vervolgens hoe u het gezicht contouren geeft en blush op de juiste manier aanbrengt.