Verzinnen

Welke make-up voor grote poriën? – De beste tips voor een vlekkeloze teint!

Een gezond, stralend en onberispelijk gezicht – welke vrouw wil dat niet? Helaas zijn er maar weinigen van ons gezegend met een porseleinen huid en hebben anderen constant te kampen met allerlei huidproblemen, zoals mee-eters of donkere kringen. Iedereen heeft ook poriën. Maar hoewel ze bij sommigen nauwelijks zichtbaar zijn, ergeren veel vrouwen met grote, zichtbare poriën zich en proberen ze allerlei soorten crèmes om ze met succes te verbergen. Ook al beloven veel schoonheidsproducten ons dat grote poriën helaas niet op magische wijze kunnen verdwijnen. Het goede nieuws is echter dat ze er op zijn minst uit kunnen zien alsof ze weg zijn. Het enige wat je nodig hebt zijn goede huidverzorging en make-up tips. Vandaag concentreren we ons op dat laatste en leggen we je uit met welke make-up voor grote poriën je gezicht weer gaat stralen!

Welke make-up voor grote poriën? Dit is hoe de perfecte routine eruit zou moeten zien!

wat make-up grote poriën make-up tips voor een problematische huid

Make-up aanbrengen is niet altijd zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Het aanbrengen van primers, foundation, oogschaduw, etc. is een echte kunst en geeft ons de mogelijkheid om onze gelaatstrekken te benadrukken of eventuele oneffenheden te verbergen. Het wordt vooral lastig als we grote poriën kleiner willen maken – ofwel de make-up nestelt zich in de poriën of benadrukt ze nog meer. Ook de kleurtint, de consistentie en de manier waarop we de producten aanbrengen kunnen de onbeminde poriën onnodig benadrukken. Bovendien lijken de poriën nog groter als ze verstopt zijn met vuil. Zorg er dus voor dat je gezicht mooi schoon is voordat je make-up gaat aanbrengen. Gebruik scrubs en gezichtstoners om de huid diep te reinigen en te hydrateren.

Welke primer voor grote poriën?

welke make-up voor grote poriën make-up tips voor de vette huid

De echte magie in make-up voor grote poriën vindt plaats in de eerste stap van je routine! Heb je ooit gehoord van de zogenaamde “porie-minimalizers”? Dit zijn transparante, gelachtige primers die op een gereinigde huid worden aangebracht en de talgklieren vullen zonder deze volledig te verstoppen. Hierdoor wordt het gezicht mooi glad en fijn, zodat je een egaal oppervlak hebt om de make-up aan te brengen. Primers voor grote poriën helpen ook voorkomen dat de foundation urenlang intrekt en aan de huid blijft plakken. Om dit te bereiken, dient u de primer slechts spaarzaam te gebruiken en zachtjes met uw vingers in de huid te kloppen – nooit crème!

Welke foundation voor grote poriën??

grote poriën kleinere make-up make-up voor een problematische huid

Hoe maak ik make-up om grote poriën te verwijderen? Met de juiste foundation natuurlijk! Foundation is een van de meest populaire en meest gebruikte make-upproducten, en niet zonder reden. Het bedekt eventuele onvolkomenheden en geeft de huid de extra glans die we allemaal willen. Een zeer dikke foundation kan zich echter in de poriën nestelen en ons er zelfs ouder en vermoeider uit laten zien. Dit kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen, en dat is precies wat we willen vermijden, toch? De kleurtint mag niet te licht of te donker zijn en moet een matterend effect hebben.

Hoe breng ik make-up aan op grote poriën Make-uptips voor een vette huid

Welke foundation je moet gebruiken voor make-up met grote poriën hangt vooral af van je huidtype. In de zomer en voor vrouwen met een vette huid wordt losse poeder aanbevolen, die superlicht op de huid is en toch de glanzende zones perfect verbergt. Als je een droge of normale huid hebt, kun je het beste olievrije, vloeibare foundations gebruiken. Ze verbergen de grote poriën perfect, maar laten de huid er toch minder maskerachtig en natuurlijk uitzien.

welke primer voor grote poriën problematische huid make-up tips

Bij het aanbrengen: Breng de foundation niet met je vingers aan! Want als je grote poriën kleiner wilt maken, moet je zeker een kwast gebruiken. Hierdoor kunnen de producten gelijkmatiger over het gezicht worden verdeeld en dieper in de poriën worden ingewerkt. Het werkt het beste met een borstel met stevige en licht afgeschuinde haren. Breng de foundation eenvoudig vanuit het midden van het gezicht aan met kleine, cirkelvormige bewegingen naar buiten toe en je basis voor make-up voor grote poriën is klaar!

Stel de make-up voor grote poriën in met poeder

welke make-up voor grove poriën en acne verbergt make-up tips

Heb je de primer en foundation al perfect aangebracht? Super goed! Nu staat niets je make-up voor grote poriën meer in de weg! Mooie highlights, bronzers en blushes ronden elke look perfect af en geven ons gezicht een extra dimensie. Het is het beste om hiervoor producten in poedervorm te gebruiken, omdat romige en glinsterende texturen de glans van de huid verhogen en zich in de poriën nestelen.

welke make-up verbergt grote poriën in een problematische huid en welke foundation

Het is raadzaam om de accenten te leggen waar de huid niet vettig is: op de wenkbrauwbeenderen en slapen. Breng vervolgens een doorschijnende gezichtspoeder aan om de make-up te fixeren. Om de poriën kleiner te laten lijken, dep je het poeder zachtjes in de huid met een poederpoef.

vette huid make-up tips voor de zomer welke make-up voor grote poriën