Vloeren & tegels

Betonnen vloer in de woonkamer – handige dingen, prijzen & inspiratie in foto’s

betonnen vloer woonkamer industriële stijl kroonluchter

De vloer in een appartement maakt veel verschil en kan de betreffende ruimte in een nieuwe glans laten schitteren. Iedereen die op zoek is naar suggesties voor moderne vloerbedekkingen, is zeker een beetje verontrust door de oneindige hoeveelheid opties en kan geen beslissing nemen. In het artikel van vandaag willen we u kennis laten maken met betonnen vloeren, die zich nu zowel in het interieur als in de architectuur hebben bewezen. In onze fotogalerij vindt u inspiratie voor een sfeervolle betonvloer in het woongedeelte en in de keuken evenals nuttige informatie over eigenschappen, kosten, onderhoud en nog veel meer.

Voordelen en positieve eigenschappen van betonnen vloeren

loft boekenkasten betonnen vloer lichte betonnen muren

Betonvloeren in het woongedeelte en in de keuken is een moderne en esthetische vloerbedekking, niet alleen in industriële loft-appartementen, zoals onderstaande foto’s laten zien. Het feit dat de betonvloer steeds opnieuw wordt gebruikt in privé-woonruimtes, spreekt duidelijk voor zijn positieve eigenschappen. Beton is een natuurlijk materiaal waarin cement van kalksteen en klei wordt gemengd met grind of zand en water. Naast het feit dat beton duurzaam is, heeft deze vloer een warmte-isolerende werking en houdt zowel vocht als geluid buiten. Het zijn precies deze eigenschappen die het perfect maken voor gebruik in woon- en eetruimtes.

blank betonnen licht industrieel raamfront

De betonnen vloer is ook duurzaam en slijtvast. Dankzij het gladde en gesloten oppervlak zorgt de betonvloer voor een gezonde leefomgeving. Daarom is het geschikt voor iedereen die allergisch is voor huisstofmijt en stof. De bacteriën kunnen niet in de bodem doordringen en zich daar blijven vermenigvuldigen.

donkere gepolijste betonnen vloer houten plafond

Een ander voordeel van de betonvloer in het woongedeelte of in de keuken dat ongetwijfeld het vermelden waard is, is dat hij gemakkelijk te onderhouden is. Het is niet gevoelig voor vuil en kan gemakkelijk worden gereinigd met water en zeep. De kleur vervaagt of verandert niet in de loop van de tijd.

De betonnen vloer in het woongedeelte als modern stijl- en designelement

open haard betonnen vloer vloeren modern

Betonnen vloeren worden vaak gebruikt als een modern stijl- en designelement. Een zorgvuldige behandeling van het oppervlak, zoals waxen, polijsten of schuren, geeft deze vloer een gladde en fluweelachtige uitstraling die lijkt op gepolijst marmer. Beton kan ingetogen en koel overkomen, maar ook zacht en warm. Om dit verzachtende effect te bereiken, kun je kleuren toevoegen aan de nog vochtige massa, die van oorsprong licht tot donkergrijs is.

verlichting industrieel chic hout staal beton

De betonvloer past bij veel interieurstijlen. Hij komt goed tot zijn recht in een modern interieur of in een industrieel loft appartement. Grote glazen puien laten veel licht binnen en brengen de betonnen vloer in een loft nog beter tot zijn recht. Zelfs een klassiek ingerichte woon- of eetkamer straalt in een geheel nieuwe glans, want de betonnen vloer is een modern hoogtepunt in de kamer. Ook de combinaties met andere materialen, met name met ijzer, hout en kunststof, zien er uitstekend uit.

woonkamer betonnen vloer open haard

Een van de meest ideale partners van de betonvloer is hout. Het koele grijs harmonieert perfect met de bruintinten. Anderzijds zorgt het contrast tussen de twee kleuren voor een zekere spanning die voor meer dynamiek in de woonkamer zorgt. Donkere tinten creëren meer diepte in combinatie met de lichte betonvloer. De woonkamer is veel uitnodigender en geeft een gevoel van veiligheid.

baksteen betonnen vloer woonkamer zichtbaar beton

De lichtgekleurde vloer past ook goed bij lichte kleuren. In een faciliteit met een Scandinavische flair ziet het er absoluut casual uit. Het interieur oogt harmonieus en rustig door het gebruik van beton als vloerbedekking. Vind je de woonkamer nog steeds niet gezellig en uitnodigend genoeg, dan kunnen verschillende woonaccessoires zoals sierkussens, knusse dekens of zachte poefs wonderen doen en de kamer vullen met warmte.

industriële vloer kleuraccenten zichtbaar beton

Zelfs als een pompeuze decoratie niet zou passen bij een zichtbare betonnen vloer, kunnen de knuffelige kussens of bontdekens een huiselijke sfeer creëren. Vloerverwarming is een mooie en waardevolle investering die bijdraagt ​​aan een hoog wooncomfort. Een mooi alternatief is een mooi tapijt in warme tinten. De betonnen vloer fungeert als een soort podium en laat dit accessoire in de spotlights staan.

Elegante en praktische betonnen vloer in de keuken

betonnen vloer moderne keuken woonkamer

Gepolijste betonvloeren zijn ongetwijfeld ook een moderne en designbewuste keuze bij het kiezen van vloerbedekkingen in de keuken. De keuken is de ruimte in een appartement die heel vaak wordt schoongemaakt en waar je veel tijd doorbrengt naast de woonkamer. Als u thuis een gepassioneerde chef-kok bent, zou een praktische beslissing zijn om ook voor deze kamer beton als vloerbedekking te kiezen, omdat het, zoals eerder vermeld, uiterst gemakkelijk te onderhouden is.

betonnen vloer gepolijst woongedeelte leer

Ook hier is het aan jou of je kiest voor een lichte of donkere kleur en of je de voorkeur geeft aan een glanzende of matte oppervlaktestructuur. Vooral bij het kiezen van de kleur van de vloer mag je de kleuren van de bestaande meubels en apparaten als richtlijn gebruiken. De lichte betonnen vloer in de keuken oogt elegant en minimalistisch, terwijl een donkere tint warm en gezellig oogt.

vloeren betonnen eethoek woonkamer

De betonnen vloer in de woonkamer en in de keuken kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften door min of meer te worden gebruikt bij de vervaardiging van een van de componenten. Omdat het materiaal op verschillende manieren kan worden gebruikt en de productiekosten relatief laag zijn, wordt beton als zeer economisch beschouwd.

Prijzen voor de betonvloer in het woongedeelte en in de keuken per vierkante meter

gepolijste betonnen vloer woonkamer glans

Als een betonnen vloer binnenshuis wordt gelegd, bestaan ​​de kosten uit de fundering, de vloer zelf en de uitgevoerde werkzaamheden. De prijs van het materiaal kan variëren en is afhankelijk van het type beton dat wordt gebruikt en de sterkteklasse. Als het gaat om de kosten van de gepolijste betonvloer, spelen ook de grootte van het gebied en de plattegrond een beslissende rol.

trap betonnen vloer bank fauteuil woonkamer

Als u de betonvloer wilt laten schuren, kunt u rekenen op 60 euro per vierkante meter voor het drievoudig schuren. Grofkorrelig schuren kost ongeveer 75 euro per vierkante meter. Kiest u voor een glanzende afwerking die de betonvloer een terrazzo-achtig oppervlak geeft, dan kunnen er meerkosten van ongeveer 5 euro per vierkante meter van toepassing zijn.

eetgedeelte met zichtbare betonnen vloer op het eiland

Wil je een vloer met een reflecterend oppervlak, dan mag je rekenen op 10 euro extra per vierkante meter. Als de betonvloer vervolgens wordt geschuurd, liggen de kosten tussen de 70 en 95 per vierkante meter. Als u de weerstand tegen vlekken en de veerkracht van de oppervlakken wilt maximaliseren, moet u de kosten voor een impregnering en afdichting van de vloer berekenen.

betonnen plafond betonnen vloer moderne eenvoudige woonkamer

Hoewel de productie van de betonvloer op het eerste gezicht relatief duur lijkt, kan het op de lange termijn veel besparen. Om de kosten voor de polige betonvloer in het woongedeelte en in de keuken zo laag mogelijk te houden is het raadzaam om verschillende aanbiedingen van uitvoerende bedrijven te vergelijken.