Vloeren & tegels

Vloeren voor de keuken – 6 ideeën voor verschillende materialen

Vloerbedekking voor de keuken laminaat-houtlook-modern-keukeneiland-wit-onderkasten-wandkasten

De vloer in de keuken is het meest belaste oppervlak in huis. De goede Keukenvloeren Het vinden ervan is geen gemakkelijke taak. Er zijn al veel varianten van materialen die alternatieven vormen voor de meest gebruikte tegels. In dit artikel vatten we enkele mogelijkheden voor keukenvloeren samen en presenteren we enkele leuke ideeën.

De meest populaire vloerbedekking voor keuken – vloertegels

Vloerbedekking voor keuken compact-vloertegels-grijs-fornuis-afzuigkap-roestvrij staal

De vloerbedekking voor de keuken kan tegelijkertijd functionaliteit en een mooi design hebben. De klassieker hier zijn zeker de vloertegels. Er is een grote selectie tegels die monochroom, kleurrijk of met een patroon zijn en verkrijgbaar in verschillende maten. Hierdoor is deze aan te passen aan de stijl van de keuken en ontstaat er een prachtig totaalbeeld.

Vloeren voor keuken – de eigenaardigheden van tegels

Vloeren voor keukentegels - eiland - roestvrijstalen aanrecht - wijnrek - barkrukken

Vloertegels zijn door voegen met elkaar verbonden, hebben een duidelijke levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. De tegelvloer is bestand tegen hitte, water en de meeste huishoudelijke chemicaliën die bij het schoonmaken worden gebruikt. Vanwege deze eigenschappen en de talrijke ontwerpmogelijkheden hebben ze meestal de voorkeur voor de keuken.

De PVC-keukenvloer – een perfect alternatief voor vloertegels

Vloerbedekking voor keuken vinyl vloer-beige-keuken eiland-bar stoelen-leer-marmeren tafel

PVC- of vinylvloeren voor de keuken zijn de laatste tijd een vaak gekozen alternatief voor vloertegels. PVC is een kunststof die gemakkelijk en snel als vloerbedekking te leggen is. Een ander voordeel is de lage prijs, die op geen enkele manier afbreuk doet aan de eigenschappen. De PVC-vloerbedekking voor de keuken is zeer onderhoudsvriendelijk dankzij de strakke voegen, waardoor een snelle maar goede reiniging mogelijk is.

Interessante feiten over vinylvloeren

Vloeren voor keuken pvc-vloer-begane grond-groot-raam-witte-bakstenen-muur

Dit type vloer is niet gemaakt van chemicaliën, maar vooral van materialen als steenzout en aardolie. Zelfs natuurlijke materialen worden gebruikt voor de vulling, meestal krijt en kalksteen. Bovendien bevat de PVC-vloer geen gevaarlijke weekmakers of zware metalen.

PVC- of vinylvloeren werken goed in de keuken

Vloeren-keuken-modern-vinyl-vloer-hout-look-oranje-muren-kroonluchter

De keuken is de ruimte in het appartement waar je niet op een bank of stoel zit, maar staat en rondloopt. Daarom moet de vloerbedekking voor de keuken hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken zijn. Vinylvloeren zijn extreem robuust en veel warmer in vergelijking met stenen of keramische vloertegels. Met zo’n vloerbedekking kun je op blote voeten de keuken in zonder vloerverwarming.

PVC-vloeren voor de keuken met contactgeluidisolatie

Vloeren-keuken-pvc-vinyl-vloer-rood-kleur-accent-barstoelen-keuken-eiland

PVC-vloeren zijn perfect voor een appartement in de stad, omdat het geluidisolatie biedt. Je buren en huisgenoten zullen je zeker dankbaar zijn voor het kiezen van zo’n vloerbedekking in de keuken.

Verscheidenheid aan ontwerpen voor vinylvloeren

Vloeren-keuken-vinyl-pvc-vloer-steen-optiek-keuken-schiereiland-hout-kasten

Sommige mensen associëren het idee van PVC-vloeren met een saai ontwerp dat niet geschikt is voor een modern appartement. Eigenlijk is dit helemaal niet het geval, omdat het scala aan kleuren en structuren erg breed is. Toch zijn er ook technieken die de vinylvloer een perfecte hout- of tegellook kunnen geven.

Vloerbedekking voor de keuken – laminaat in plaats van parket

Vloeren-keuken-open-modern-laminaat-opstap-woonkamer-witte-lades

Echt houten vloeren worden niet aanbevolen voor de keuken omdat het parket ongelijkmatige slijtage vertoont. Na een tijdje worden de gestreste plekken zichtbaar en verliest de hele keuken zijn charme. Een alternatief is een vochtwerend laminaat. Het biedt veel varianten voor ontwerpen, omdat het materiaal is voorzien van een digitale print.

Nadelen van laminaat als vloer voor keuken

Vloer-keuken-donker-laminaat-eetkamer-eettafel-ronde-hanglamp

Het laminaat is net zo goedkoop, maar heeft enkele nadelen. Ten eerste kunnen voedselresten in de gewrichten worden afgezet, wat spreekt voor slechte hygiëne en moeilijker schoonmaken. Het laten vallen van schalen of potten kan lelijke gebreken achterlaten op het oppervlak die moeilijk te repareren zijn. Natuurlijk is er ook zo’n risico bij de vloertegels, maar individuele tegels kunnen veel sneller en gemakkelijker worden gewisseld.

Dekvloer in het appartement is trendy

Vloeren-keuken-estrik-epoxy-hars-coating-contrast-zwart-meubels

Een andere slijtvaste vloerbedekking voor de keuken is dekvloer. Het materiaal wordt de laatste tijd niet alleen als ondervloer gelegd, maar wordt ook steeds vaker toegepast als vloerbedekking in woonruimtes. Dergelijke vloeren zijn helemaal in de mode en zijn perfect voor appartementen in minimalistische stijl.

Moderne keuken met gietvloer

Vloeren-keuken-dekvloer-vloertapijten-patroon-onderkasten-hout-bijzettafel-kaarsen

Met de juiste coating is de gietvloer een geschikte stijlvolle vloerbedekking voor de keuken. Het wordt gelegd zonder voegen, wat aangeeft dat het gemakkelijk te onderhouden is. Vind je de grijze ondergrond echter wat kouder, dan kunnen er tapijten in alle mogelijke kleuren op gelegd worden.

Vloerbedekking voor keuken met vloerverwarming

vloer-keuken-estrik-beton-grijs-elegante-optica-grote-keuken-eiland

Gietvloeren zijn perfect voor vloerverwarming. Of het nu in de keuken of in een andere ruimte is, een warme vloer in de winter zorgt vooral in de koude wintermaanden voor extra gezelligheid in het appartement.

Geschikte coating voor gietvloeren

Vloeren-keuken-hal-estrik-grijs-trendy-kurk-wandpanelen-bord

Om ervoor te zorgen dat de dekvloer geschikt is voor woonruimtes, heeft het materiaal absoluut een afdichting nodig. Het wordt eerst geschuurd, vervolgens gepolijst en uiteindelijk moet je een laatste coating kiezen om aan te brengen die de finishing touch geeft. De mogelijkheden zijn verschillend – epoxyhars, speciale oliën of zelfs leer zijn er maar een onderdeel van. De afgewerkte vloerbedekking van dekvloer kan snel en eenvoudig worden behandeld met de gebruikelijke reinigingsmiddelen.

Milieuvriendelijke vloeren – kurk voor de keukenvloer

vloeren-keuken-kurk-mooie-optica-combinatie-witte-kasten

Kurk is een materiaal met een hoge energie-efficiëntie. Kurkvloeren bieden een aanzienlijke thermische isolatie en zijn energiezuinig. Dergelijke keukenvloeren worden voornamelijk gebruikt in Scandinavische landen, waar het weer meestal kouder is.

Overige eigenschappen van de kurkvloer

Vloeren-keuken-kurk-vloerpatroon-donkerbruin-kasten-kroonluchter

Kurk is een hernieuwbare grondstof die als vloerbedekking ook gekenmerkt wordt door contactgeluidisolatie. Zo’n vloer is slijtvast en past qua uitstraling bij keukens in verschillende stijlen.

Linoleumbekleding voor de keukenvloer

Vloeren-keuken-linoleum-vloeren-goedkoop-elegant-kleurrijk

Linoleum is een variant van natuurlijke vloeren voor keukens. Het materiaal bestaat uit natuurlijke grondstoffen die het schoonmaken gemakkelijk maken en een antislip en antistatisch oppervlak creëren. Als er mensen met allergieën in het appartement wonen, is het linoleum ideaal als vloerbedekking voor hen.

Linoleumvloeren professioneel laten leggen

Vloer-keuken-linoleum-vloer-dambord-patroon-gele-kleur-accent-vloer

Bij linoleum is een professionele afdichting noodzakelijk om het materiaal te beschermen tegen het binnendringen van vocht. Als de linoleumvloer feilloos door een specialist wordt gelegd, heeft de keukenvloer een lange levensduur.

Vloeren voor de keuken in vele mogelijke kleuren en patronen

Vloer-keuken-linoleum-patronen-extravagante-interessante-barstoelen-eierbouw-spots-hanglampen

Aangezien consumenten waarde hechten aan de mogelijkheid van individuele inrichting van hun eigen huis, is de verscheidenheid aan ontwerpen van groot belang. Ook in linoleum zijn veel verschillende kleuren en interessante modellen te vinden, waaruit u de beste voor uw keuken kunt kiezen.

Combinatie van materialen voor de vloer in een open keuken

Vloeren-open-keuken-tegels-eetkamer-laminaat-inbouwspots-plafond

Open keukens zijn communicatief en combineren functionaliteit met een mooi interieur. Vaak worden ze door een andere vloerbedekking van de rest van de woonruimte gescheiden. Je kunt de scheiding tussen de keuken en woonkamer duidelijk zien zonder er een deur tussen te zetten.