Vloeren & tegels

Wereld van tapijtstijlen – zo past de vloerbedekking in uw gezellige levensstijl!

ADVERTORIAL

Vloerkleed kinderkamer healthy lichtgrijs baby en hond

Als we een oase van rust en ontspanning creëren, dan spelen veel factoren een belangrijke rol. Naast kleuren, lichtomstandigheden, decoratieve elementen en de juiste ruimte-indeling, hangt uw gevoel van welzijn af van de juiste vloerbedekking. In tegenstelling tot veel vooroordelen is vloerbedekking bij uitstek geschikt bij de inrichting van uw woonruimte, om een ​​gezellige en huiselijke sfeer te creëren! Het is niet voor niets dat tapijtlopers tot de meest populaire meubels behoren en meestal een aanvulling vormen op de populaire bankhoek, die in bijna elk huishouden een must is. Maar waarom slechts één hoek upgraden als je ook de hele kamer of grotere delen van je appartement tot in de puntjes kunt inrichten? We laten je zien waarom je niet langer zonder textiele vloerbedekking kunt!

Leef gezond en adem eindelijk weer diep – geen probleem met vloerbedekking

Tapijt woonkamer helder gezond grijs 2-zitsbank houten frame

De eigenschappen van een modern tapijt maken het de ideale keuze voor veel van uw woon- en werkruimtes. Toch is er nauwelijks een andere vloerbedekking die zo vol vooroordelen zit en met zoveel onvolkomenheden wordt geassocieerd. Enkele van de meest voorkomende angsten die de meeste mensen ontmoedigen om textieltapijten te kopen, zijn angsten voor huisstofmijt, huisstof en aanverwante allergie-uitbraken. In feite is niets minder waar. Omdat de textiele vloerbedekking geen voedingsbodem biedt voor de ongewenste dieren, terwijl de fijne diepe structuur voorkomt dat de uitwerpselen van de mijt, die de allergische uitbraken veroorzaakt, in de lucht komen die we inademen. Integendeel, er is zelfs aangetoond dat tapijt een veel beter effect heeft op de gezondheid van mensen met een allergie en astma dan bijvoorbeeld vergelijkbare harde vloerbedekkingen.

Maar waar komt onze associatie van benauwde lucht en het idee van de vloerbedekking als stofvanger vandaan? Dit is waarschijnlijk te wijten aan het praktische werkingsmechanisme van de textielvezels, waardoor vloerbedekking meer dan wat dan ook verschilt van harde vloerbedekkingen. Terwijl stof zich ongehinderd kan verplaatsen op gladde oppervlakken, wordt het vastgehouden en gebonden door de rechtopstaande vezels – en dat is maar goed ook! Want als het stof zich ongehinderd kan verspreiden, komen er ook tal van deeltjes vrij, die u tijdens uw verblijf in huis ongemerkt inademt. Door het textiele oppervlak komen er merkbaar minder stofdeeltjes in je longen en kun je eindelijk weer diep ademhalen zonder je zorgen te hoeven maken over je welzijn.

lichte vloerbedekking in de slaapkamer kat verstopt onder het bed

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe vloer niet stoffig wordt en een stofafscheider in de negatieve zin wordt, hoeft u alleen maar regelmatig te stofzuigen met een stofzuiger, wat u zelfs bij parket of laminaat niet zou ontgaan. Daarnaast weerhoudt het je er niet van om regelmatig je kamers te ventileren en nieuwe zuurstof in je kamers te laten komen. Het idee van muffe en muffe vloeren komt meestal uit oude pakhuizen of zolders waar wel tapijt werd gelegd maar niet regelmatig werd schoongemaakt. Daarnaast hebben de meeste producten een warmte-isolerende werking, waardoor ruimtes onder het dak drukkend warm worden als ze niet geventileerd worden.

Gezellig en warm – met of zonder vloerverwarming

Hoewel de warmte-isolerende eigenschap op de opslagtank niet zo wenselijk lijkt, helpt het u te besparen op stookkosten in de woon- of slaapkamer. Als je in de winter last hebt van koude voeten, biedt de textiele vloerbedekking een aangename basiswarmte en voorkomt dat de warmte van de kachel terug in de grond sijpelt. In de zomer daarentegen nodigt de vloer uit om met blote voeten de zachte vezels te verkennen zonder ze af te laten koelen.

Trouwens: Moderne collecties hebben meestal een praktische geschiktheid voor vloerverwarming, waardoor je de vloerbedekking kunt combineren met vloerverwarming op basis van warm water. De volledige oppervlakteverwarming van onderen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en maakt het bovendien nog moeilijker voor het vervelende huisstof om zich te verplaatsen.

Tapijt lussenpool beige

Diverse toepassingen door het hele huis

Het leggen van de textiele vloerbedekking is niet alleen beperkt tot uw woon- of slaapkamer, waar de zachte gebruiksruimte bijzonder populair is, maar kan, afhankelijk van het model, ook in alle droogkamers van het huis worden gebruikt. Vooral in huizen of appartementen met meerdere verdiepingen maakt het geluidsabsorberende effect van het tapijt het de ideale keuze voor de kinderkamer van oudere kinderen of uw eigen studeerkamer. Er is daar meestal veel beweging, die zonder isolatiemaatregelen goed te horen is in de lagere kamers. De stofvrije lucht en de rustige atmosfeer helpen om je daar te concentreren. De speelkamers van kleine kinderen mogen alleen worden uitgerust met speciaal daarvoor bestemde tapijten, omdat deze de neiging hebben om op de poollaag te scheuren en de vezels in de mond te plakken, wat het risico op verstikking vergroot. Bovendien kun je de duurzamere collecties zelfs op trappen of in de entree leggen en zo bijna elke ruimte van je huis bedekken met het veelzijdige materiaal.

Tapijt beige woonkamer velours vloer

Velours, lussenpool of shaggy, subtiele kleuren of felgekleurde tinten – met vloerbedekking heb je keuze te over

De optimale vloerbedekking heeft niet alleen een aantal technische voordelen, maar moet er ook nog eens goed uitzien, zodat u zich helemaal thuis kunt voelen. Met name bij tapijten is er een enorme keuze aan kleuren en verschillende oppervlaktestructuren die je kunt krijgen in een grote verscheidenheid aan combinaties en composities.

Het oppervlak wordt meestal onderscheiden tussen lusstof en de vele varianten van de veloursvloer. Tegenwoordig worden beide varianten in principe vervaardigd met behulp van het zogenaamde tuftproces, waarbij het garenmateriaal van onderaf door een dragerlaag wordt geprikt. Hierdoor ontstaat er een lus op het oppervlak, waaraan de lusstof zijn naam ontleent. Als de lussen op het keerpunt worden doorgesneden, wordt het zogenaamde velours verkregen, dat nog zachter en comfortabeler aanvoelt. Dit komt niet in de laatste plaats doordat bij een velours vloer doorgaans meer materiaal wordt gebruikt om een ​​hogere dichtheid te bereiken.

Tapijt Velours vloer grijs woonkamer blauwe fauteuil Vloerlamp

Lusstof wordt met name aanbevolen in ruimtes die over het algemeen zwaarder worden gebruikt, zoals uw entree. Velours daarentegen is vooral populair in de slaapkamer of woonkamer, waar het zachte bruikbare oppervlak voor nog meer ontspanning zorgt. Velours is verdeeld in kortpolig en langpolig. De meest voorkomende vormen van hoogpolig zijn vooral bekend bij het gekrulde velours of de zogenaamde frisé, die met hun luxe uitstraling simpelweg elke woonruimte opwaarderen. Een andere vorm van hoogpolig velours is de zogenaamde shaggy of shag-pool, die vooral populair is in tapijtvorm voor grote oppervlakken Tapijten het komt echter minder vaak voor.

Alsof dat nog niet genoeg keuze is, kunnen de textielvezels uitstekend worden geverfd, zodat de meeste collecties in alle kleuren van de regenboog worden aangeboden. Hier vind je serieuze grijs- en antraciettinten, maar ook gezellige crèmekleuren zoals beige of wit. Als dit alles veel te kleurloos voor je is, heb je ook vaak de mogelijkheid om unieke accenten in het woongedeelte aan te brengen met intense rode, blauwe, groene, gele of paarse tinten, die dan kunnen worden aangevuld met passende interieur- of wandkleuren.

Tapijt van Vorwerk – uw innovatieve vloerbedekking uit het hart van Duitsland

Vloerbedekking voor slaapkamer stoffig roze

Bekend om hoogwaardige producten zoals betrouwbare stofzuigers of de Thermomix, weten maar weinig mensen dat Vorwerk ook een uitgebreid assortiment tapijten biedt. Het bedrijf heeft onlangs zijn productportfolio herzien, zodat u nu nog gemakkelijker uw droomvloer kunt vinden. Onderverdeeld in de Passion, Essential, Superior en Exclusive collecties vind je een aantal verschillende productlijnen met elk een ander aspect op de voorgrond. Bovendien is de kleur van elke categorie gebaseerd op een specifieke stijlwereld, die werd geïnspireerd door klassieke tot natuurlijke landschappen of spannende kunstwerken, waarmee u uw droom van een glamoureus appartement individueel kunt realiseren.

Vorwerk Essential – Alles wat een tapijt moet hebben

De Vorwerk Essential-serie drukt zich uit door zijn minimalistische claim, die niettemin de buitengewone kwaliteit van een Vorwerk-product belooft. Met talrijke decors in lusoptiek belichaamt deze vloer vooral het praktische aspect van textieltapijten en werd ze in de eerste plaats ontworpen voor de projectsector, bijvoorbeeld kantoren. Dit maakt de meeste Vorwerk Essential-producten een eersteklas keuze in uw privé-studeerkamer of om uw trappen uit te rusten. Dankzij het feit dat de meeste vloeren geschikt zijn voor zwenkwielen, hoef je je geen zorgen te maken dat je ze op lange termijn met bureaustoelen beschadigt. Qua kleur biedt Essential vooral meer neutrale tinten, maar heeft ook enkele varianten in blauw, geel, groen of diverse nuances van de kleur rood.

Superieure kwaliteit en nog meer keuze met Vorwerk Superior

Daarentegen wordt Vorwerk Superior gepresenteerd met een grote keuze aan verschillende velours-oppervlakken. Of het nu gaat om velours, velours lus, shaggy of zelfs edele krullenvelours, je vindt hier bijna alles voor de woonkamer in huis. Terwijl u niet zonder praktische eigenschappen zoals stoelwielen of trapgeschiktheid hoeft te doen, biedt deze variant aanzienlijk meer luxe en comfort voor het woongedeelte. Naast klassieke kleuren is Superior ook aangevuld met de stijlcollectie Nature Design, zodat je hier een veel grotere keuze aan spannende tinten vindt. Of je nu je appartement wilt inrichten in donker bosgroen, rustgevend zeeblauw of zuidelijk terracotta – hier heb je alle mogelijkheden!

Vorwerk Exclusive – wanneer het beste niet goed genoeg is

Zoals de naam al doet vermoeden, is Vorwerk Exclusive alles wat je maar kunt wensen in een tapijt. De collectie presenteert een uitgebreide mix van slijtvaste producten voor de projectsector, maar biedt u ook een grote keuze aan luxe klasse 5 veloursvloeren, die qua zachtheid niet meer te overtreffen zijn. De geschiktheid van stoelwielen en trappen geldt ook hier voor de bouwsector, waardoor het kinderspel is om uw huistrappen aan te pakken. Ook hier valt vooral de enorme keuze aan kleuren op, die niets te wensen overlaat. Of het nu gaat om beige, bruin, antraciet, blauw, geel, groen, terracotta, roze, rood of zelfs paars, hier vind je gegarandeerd je favoriete kleur!

Slaapkamer met vloerbedekking in antraciet tweepersoonsbed grijze wandkleur hanglampen

Vorwerk Passion – huiselijk design uit passie

Last but not least biedt Vorwerk nu een zogenaamd white label product aan onder de naam Passion. Hier vindt u een uitgebreide selectie textiele vloerbedekkingen met een grote verscheidenheid aan specificaties. Hoewel er geen spaarzaamheid was in het garenmateriaal, de kleursamenstelling of de verwerking, krijg je hier het optimale tapijt voor de woonkamer! Omdat de Vorwerk Passion Line zich kenmerkt door alle typische eigenschappen van een Vorwerk product, maar niet zijn naam draagt, dat komt vooral tot uiting in de prijs.

Zo hoef je de inrichting van je woonruimte niet meer te missen met ongelooflijk divers Tapijten van Vorwerk! Ontdek een breed scala aan schijnbaar onbeperkte mogelijkheden!

ADVERTORIAL