Wellness & Spa

Buitengewoon wellness- en designhotel direct aan het Great Plön Lake

Wellness- en designhotel Whitman aan de oever beglazing zongroene beplanting

Een toevluchtsoord vol licht, ruimte en helderheid – dat is het in 2018 geopende Hotel Whitman, direct aan de oevers van het grote meer van Plön. Het is ontworpen door de populaire en gerenommeerde ontwerper Werner Aisslinger. Hier – midden in het prachtige Holstein-Zwitserland – heeft hij voor een bestaand gebouw een stedelijk, gereduceerd ruimteconcept ontwikkeld dat niet alleen de fascinerende, natuurlijke omgeving in de kamers omvat, maar ook de kijker laat vertragen, ontspannen en vinden nieuwe, duidelijke Uitnodigende gedachten.

urban, gereduceerd kamerconcept Inrichting in grijs Leeshoek met uitzicht op het terras

Het hotel wordt gezien als een “plek voor een nieuw begin”. Een plek waar je rust kunt vinden, jezelf kunt verliezen in het weidse meer, diep kunt ontspannen en duidelijkheid kunt krijgen over wie je bent en waar je heen moet. Om dit mogelijk te maken is het ontwerp verfrissend minimalistisch, gekenmerkt door natuurlijke materialen die de zintuigen prikkelen en de geest openen. Werner Aisslinger combineerde materialen zoals natuurlijk hout, steen, katoen en sisal met meubels van internationale designbedrijven zoals Hay, Muuto en Conmoto.

Wellnessvakantie Ontspanning aan de oevers van de grote Plöner See

Het hotel beschikt over 56 suites en junior suites, tussen de 40 en 100 vierkante meter groot, met een open kamerconcept en verschillende highlights: in sommige suites ligt het bed direct aan het meer, in andere vloeit het interieur in elkaar over, terwijl andere suites hebben een Lounge bij het raam, van waaruit u een uniek panoramisch uitzicht op het meer heeft. Bijzonder zijn ook de penthouse-suites met een groot dakterras en een fascinerend uitzicht op het meer.

Wellness- en designhotelsuite met uitzicht op het meer van Plön Duitsland

Slaapkamer schuine plafondlamp hout mint inbouwkast wenteltrap grijze vloerbedekking

Hotel am Plöner See Suite Kitchenette Design fauteuil Wenteltrap

wellness hotel schleswig holstein aan het meer van plön

U kunt ook ontspannen in de wellnessruimte met uitzicht op het meer. Een groot zwembad, meerdere sauna’s, vitaliteitsbar en ontspanningsruimtes – ook hier worden de helderheid, ruimte en natuurlijkheid van de omgeving weerspiegeld – perfect vastgelegd en naar binnen getransporteerd door Werner Aisslinger, die bekend staat om zijn innovatieve kamerconcepten.

wellness schleswig holstein zwembad hanging baskets groene planten

Sauna Kreis plön wellness- en designhotel Whitman

Seehotel Plön Schleswig Holstein relax ligstoel met uitzicht op het meer

Ook de spabehandelingen in Hotel Whitman beantwoorden aan het doorlopende designconcept en zijn qua exclusiviteit niet te overtreffen: de acht behandelkamers zijn niet alleen ingericht naar ontwerpen van Werner Aisslinger, maar zijn ook uitgerust met hoogwaardige wellness-apparatuur. Wellness begint hier met het juiste ligbed. Soms ultrazacht, soms met stoomfunctie of met fijn kwartszand, dat zich bijvoorbeeld perfect aan het lichaam aanpast en zorgt voor absolute diepe ontspanning tijdens de exclusieve natuurlijke cosmetische behandelingen.

Wellnesshotel Schleswig-Holstein masseert natuurlijke cosmetische behandelingen

Spabehandelingen in Hotel Whitman voor diepe ontspanning

Rond een vuur zitten bij een helder meer is bijna een menselijke basisbehoefte, die de ontwerper Werner Aisslinger vervult met een 360° open haard in de lounge en het restaurant van het hotel. Omgeven door bijna luchtige architectuur, geaard door natuurlijke materialen, flikkert het gezellige vuur terwijl je geniet van een fascinerend uitzicht op het brede meer. Het voedingsconcept past hier goed bij: biologisch, regionaal en koolhydraatarm – want op deze fascinerende plek moeten lichaam en geest merkbaar worden gevoed.

Restaurant Plöner See, designhotel, open haard, gezellige sfeer

Restaurant Plöner See wellness- en designhotel

Ontwerp, oriëntatie en omgeving – in het design- en wellnesshotel Whitman direct aan de Großer Plöner See alles sluit aan op een duidelijk concept en een plek die je zeker een keer in je leven moet bezoeken.

Wellness Schleswig Holstein Designhotel Whitman met uitzicht op het meer