Wellness & Spa

Swim Spa: beleef sport en wellness in je eigen huis

Swim spa huis tuin zwembad

Een zwembad en wellnesscentrum voor de deur hebben veel voordelen: je kunt ontspannen en fysiek actief zijn zonder lange afstanden te hoeven lopen, een hoge toegangsprijs te betalen of je in volledige zwembaden te moeten verdringen. Zwemspa’s maken het mogelijk.

Swim Spa: Eindeloos zwemplezier

Zwemspa zwembad thuis

Het centrum in iedereen Zwemspa vormt het tegenstroomsysteem, dat bestaat uit krachtige zwemmondstukken of een turbine. Deze produceren een intense stroming, zoals in een rivier. De tegenstroom maakt het mogelijk om praktisch oneindig te zwemmen – zelfs als het zwembad slechts 4 meter lang is. In tegenstelling tot een zwembad wordt de zwemstroom niet onderbroken door voortdurend draaien en wisselen van baan. Zo kunt u zich volledig concentreren op het zwemmen. Als je wilt, kun je ook een zwemband gebruiken om je bewegingen te stabiliseren. De kracht van het tegenstroomsysteem kan worden aangepast aan de behoeften van elke zwemmer. Zowel kinderen als volwassenen, wedstrijdsporters en amateurzwemmers komen aan hun trekken. En dat 365 dagen per jaar. Dankzij de ingebouwde verwarming en isolatie kunnen zwemspa’s ook worden gebruikt wanneer de meeste zwembaden al lang in “winterslaap” staan. Het water heeft in elk seizoen een aangename temperatuur.

Swim Spa: een heel scala aan watersporten

Zwemspa thuis zwembad kids

Op sportief gebied bieden zwemspa’s een training voor het hele lichaam op alle niveaus. Zwemmen is dus slechts één van de vele mogelijkheden. Roeistangen en fitnessgordels zijn net zo populair als accessoires als onderwaterfietsen of loopbanden. Sporten die voor velen op het land misschien niet zo aantrekkelijk zijn of hun aantrekkingskracht hebben verloren, kunnen volledig nieuw in het water worden beleefd. De verminderde zwaartekracht in het water zorgt voor een ander lichaamsgevoel. De oefeningen kunnen voorzichtig en voorzichtig worden uitgevoerd onder de natuurlijke weerstand van het water. Met ingeschakeld tegenstroomsysteem kan de waterweerstand naar believen worden verhoogd. Dit geeft de looptraining of de aerobics unit een verfrissende oppepper. Dus zwemspa’s zijn als uw eigen privé-fitnessruimte in de tuin. Een zwemspa is vooral handig voor mensen die weinig tijd hebben in het dagelijks leven en die privacy tijdens het sporten belangrijk vinden.

Swim Spa: Massage om te ontspannen

Swim Spa Relax wellness thuis

Er zijn zwemspa’s met en zonder geïntegreerde massagejets. Terwijl sommige sportfreaks alleen maar actief willen zijn in het water, is er voor anderen niets lekkerder na een training dan een ontspannende hydromassage. Afhankelijk van het apparaat bevinden de jets zich in een zwembad met de zwemjets, of is er een aparte whirlpool naast de deur. In het beste geval hebben de sproeiers verschillende maten en werkwijzen, zodat elk deel van het lichaam wordt behandeld met een passende massage. Velen geven na het sporten de voorkeur aan een vrij krachtige massage met knedende of roterende waterstralen. Een zachte, steeds bruisend wordende massage is ideaal om uit te schakelen. Een aparte massageruimte is ingericht als een buitenbubbelbad. Er zijn meerdere zitjes en eventueel ook ligplaatsen waarop je je helemaal kunt onderdompelen in het water, dat kan oplopen tot 40°C. Afhankelijk van het apparaat legt de uitrusting met watervallen, verlichting of aromatherapie dan de basis voor een uitgebreid feelgood-programma. Of het nu voor, na of onafhankelijk van de zwemtraining is & Co. brengt ontspanning en plezier in uw eigen huis met hydromassage. En je hebt een gezellige wellness-oase klaar, waar je ook in de winter tijd in de frisse lucht kunt doorbrengen.

Vereisten voor een zwemspa

Zwemspa thuis plan vakantie wellness

Voor veel tuinbezitters zijn zwemspa’s een interessant alternatief voor zwembaden. Vooral in grote stadsgebieden zijn sommige privé-buitenruimtes wat kleiner – te klein voor een groot zwembad. Een compacte zwemspa helpt om zwemdromen waar te maken. Aan de locatie worden niet veel eisen gesteld. De vrije ruimte hoeft alleen waterpas, strak en minimaal geschud te zijn en een hoogspanningsaansluiting in de buurt te hebben. Niets staat uw eigen zwem- en wellnessgenot in de weg. Met een kraan worden de gebruiksklare bassins nauwkeurig en in de kortst mogelijke tijd gepositioneerd. Er moet minimaal 90 cm ruimte zijn tussen alle zijden van de zwemspa en eventuele buitenmuren. Indien nodig is de technologie snel toegankelijk. Iedereen die besluit een zwemspa aan te schaffen, moet letten op kwaliteit, en dat al met alle ingebouwde losse onderdelen en materialen. Als deze van bekende fabrikanten komen, is dit een goed teken en zijn vervangende onderdelen jaren later zonder problemen te verkrijgen. Hoogwaardige isolatie is nodig om niet onnodig energie te verbruiken. Veel premium zwemspa’s hebben ook verwarmingssystemen ontwikkeld waarmee ze het hele jaar door zeer energiezuinig kunnen worden bediend.