Wellness & Spa

Wellnessweekend voor stellen: zo organiseer je een romantisch uitje voor twee!

Wellnessweekendparen organiseren de Oostzeekust

In het hectische leven van alledag is er weinig tijd voor ontspanning en rust. Omdat een lange vakantie voor velen uit den boze is, kiezen steeds meer mensen voor een korte vakantie. Vooral stellen trakteren zichzelf graag op een wellnessweekend voor twee en ontsnappen zo aan de stress van de grote stad. Een bad- en saunagedeelte en talrijke wellnessbehandelingen maken het verblijf tot een activerende en tegelijk ontspannende ervaring. Tijdens lange wandelingen in een idyllische omgeving genieten geliefden van het samenzijn, laten zich vervolgens verwennen met gastronomische gerechten en sluiten de avond af met een glas wijn in de hotelbar. Het wellnessprogramma klinkt in principe goed, maar er zijn grote verschillen in de kwaliteit van het aanbod. Met zo’n groot aanbod aan hotels rijst altijd de vraag: waar ga je op vakantie? We nemen de verschillende locaties onder de loep en geven je handige tips om ze te organiseren.

Wellnessweekend voor twee: hoe herken je de echt goede aanbiedingen

wellness weekend koppels hotel buitenzwembad verwarmd

De eisen aan wellnesshotels zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De vakantiegangers weten het al: niet elk all-inclusive aanbod zal hen gelukkig maken. Dus als je echt wilt genieten van het welverdiende weekend voor twee, dan moet je je hotel zorgvuldig uitkiezen. Deze tips helpen je:

1. Een uitgebreid spa-aanbod maakt een hotel tot de perfecte kandidaat voor uw romantisch weekendje weg. Denk hierbij aan een ruime saunaruimte met het klassieke stoombad, de trendy Finse sauna, maar ook met exclusieve faciliteiten zoals een biosauna. Veel hotels hebben een verwarmd buitenzwembad, maar een hydropool met onderwaterbubbelstoelen is iets bijzonders.

wellness weekend massages paren organiseren

2. De echt goede hotels hebben niet alleen een fitnessruimte, maar bieden ook dagelijks wisselende fitnessprogramma’s en individuele trainingsprogramma’s.

3. Ruime, comfortabel ingerichte en gedecoreerde kamers zijn vanzelfsprekend.

4. Bij het eten ligt de nadruk op een gezond, gevarieerd menu. In bekende hotels worden gasten ook verwend met huisgemaakte lekkernijen.

5. Diverse hotelaanbiedingen zijn een garantie dat iedereen iets passends kan vinden. EEN Wellnessweekend in het Steigenberger Grandhotel & Spa in Heringsdorf kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een yoga wellness programma. Als onderdeel van het programma kunnen koppels hun batterijen opladen met twee yogasessies per dag of hun innerlijke balans vinden met een klankschaalconcert.

Wellnessweekend voor twee: het hangt allemaal af van de locatie

wellness weekend koppels strand baltische zee kust bezoek voor twee

Zodra de periode voor de korte vakantie is vastgesteld, rijst de vraag: “Waarheen?” Want voor een ontspannen wellnessweekend spelen niet alleen de wellnessfaciliteiten in het hotel, maar ook de locatie een beslissende rol. Belangrijke criteria bij de keuze zijn de korte aankomst en vertrek, de idyllische omgeving, eventueel aanwezige wandel- en fietspaden en diverse buitenactiviteiten (bijvoorbeeld zeilen of skiën). Populaire wellnesslocaties zijn bijvoorbeeld:

Korte vakantie aan de Oostzee: De Oostzeekust biedt een prachtig uitzicht op zee en is perfect voor alle romantici die lange witte zandstranden willen ervaren als uit een prentenboek. Hier vinden stellen ongerepte natuur en steden met maritieme charme. We raden een bezoek aan: het hele jaar door. De locatie is gewoon prachtig en misschien geniet het daarom van toenemende populariteit.

wellness weekend voor twee fietsen spa hotel omgeving

Allgäu in Zuid-Duitsland: De spahotels in Allgäu, gelegen in het zuidelijke deel van de Beierse Alpen, combineren traditionele natuurgeneeskunde met moderne faciliteiten. In de zomer kunt u tijdens een fietstocht de prachtige natuur ontdekken, in de winter zorgen talrijke skipistes voor actieve uren in de open lucht. We raden een bezoek aan in de nazomer.

Zwarte Woud scoort met een divers landschap en veel traditionele familiebedrijven, waar liefhebbers in een gezellige sfeer kunnen genieten van de sfeervolle spafaciliteiten. Populaire locatie voor een korte vakantie in de zomer.

In Noordrijn-Westfalen er is de mogelijkheid om wellness te combineren met cultureel toerisme. Kastelen, pittoreske stadjes en dorpjes bieden een leuke afwisseling van het zwembad en de sauna. We raden aan om een ​​weekend in de herfst te bezoeken.

wellness weekend selecteer locatie-ideeën