Wonen

Belangrijke informatie over airconditioning in huis

LG-Artcool-Stylist-Inverter-V-met-LED-verlichting Airco in huis

Airco is geen overbodige extra in ons interieur. Moderne airconditioningsystemen zijn elegant, geruisloos, uitgerust met snelle temperatuurwisselingen, efficiënt en niet schadelijk voor de gezondheid. Moderne apparaten bieden een aantrekkelijke optie twee in één – ze kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling! Met een Airconditioning in huis de gewenste kamertemperatuur kan snel worden bereikt, wat een ander voordeel is van dit apparaat, dat eigenlijk veel fans wint. Experts zeggen dat verwarming met airconditioning tussen de 30-70% goedkoper is in vergelijking met elektrische verwarming.

Airconditioning in huis – wat bieden speciaalzaken??

Airconditioning thuis split-apparaat werkingsmodus

Split-units zijn absoluut het meest populaire type airconditioner. Ze hebben een aanzienlijk betere koelcapaciteit dan de compacte units. Dit airconditioningsysteem is opgedeeld in een binnengedeelte (in het gebouw) en een buitengedeelte (buiten het gebouw). Beide delen zijn via een leiding met elkaar verbonden. Klasse A airconditioners hebben het meest zuinige energieverbruik. Voor grotere ruimtes en professioneel gebruik worden de mobiele airconditioners aanbevolen als een betere optie. Hun voordeel is dat ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunnen worden getransporteerd, zolang er maar ventilatie is.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een inverter-airconditioner thuis??

Airco thuis woonkamer-zwart-meubel-modern-interieur

De inverter-airconditioners zijn een geweldige optie voor huisverwarming. De nieuwste modellen bieden uitstekende energiebesparing en goede prestaties dankzij de nieuwste generatie invertertechnologie die de snelheid van de compressor op een effectief energieniveau regelt.

clima-kanaalverwarmers-airco-verwarming-ventilatie-combine

Nieuw op de markt zijn de Clima Canal units, die airconditioning, verwarming en ventilatie in één combineren. Alles is voorgemonteerd en geschikt voor inbouw in plafonds, wanden, kasten. Een grille ziet er mooi uit en kan in het interieur worden geïntegreerd.

airconditioning-huis-verwarming-ventilatie

Verwarmen met infraroodstralen? Ja, dat kan niet alleen nu, het is efficiënt en energiebesparend! De convectoren van het schakelbord verwarmen de ruimte snel en behouden de frisheid van de lucht. Ze zijn uitgerust met een thermostaat. Door hun speciale constructie is de warmteoverdracht tot wel 30% sneller, waardoor ze zeer efficiënt zijn. De lage temperatuur van de behuizing is veilig om aan te raken, zelfs voor kinderen. Er zijn ook waterdichte modellen voor badkamers. Met hun moderne en compacte ontwerp passen ze in elk elegant interieur.

Op welke technische kenmerken van de airconditioner moet u letten??

split airconditioning in huis -woonkamer-modern-design

Voordat u een merk en model airconditioner kiest, moet u de grootte van de kamers correct berekenen en uw airconditioner dienovereenkomstig kiezen. Als de ruimte bijvoorbeeld maximaal honderd kubieke meter is, hebt u een airconditioner nodig met een vermogen van 5 kW. Ten tweede is het om economische redenen wenselijk om de lucht te selecteren met een hogere mate van koelen/verwarmen (bijv. 5). Vraag naar een garantie – grote merken bieden twee of drie jaar garantie. Zoek uit of het voorpaneel gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is. Nog een tip: als je een luchtfilter hebt (dat zich onder de kap van de binnenunit bevindt), haal het er dan om de twee weken uit om het te wassen en te drogen voordat je het weer terugplaatst.

Wat zijn de belangrijkste extra’s in een airconditioner??

Panasonic-NKR-Split-air-conditioning-slaapkamer

Het is beter als uw airconditioner een bio-luchtzuiveringsfilter heeft. Een speciale sensor (Panasonic) signaleert dat hij vuil is. Zoals u weet, droogt de airconditioner voor thuis de lucht in de kamer, dus sommige Sharp, Panasonic-modellen hebben een luchtfilter dat de bacteriën vernietigt en ozonlucht in de kamer brengt. Waar het om gaat is het geluidsniveau dat de verschillende merken en modellen hebben, van 21 tot 48 dB. De slaapstand is een waardevolle functie bij stroomuitval. En het apparaat wordt automatisch ingeschakeld wanneer de stroom wordt hersteld. De meeste modellen hebben een aan/uit timer en afstandsbediening.

Wat zijn de suggesties qua design?

split-airconditioning-modern-design-wandmontage-Remko-GmbH

Merken als LG bieden designprestaties, zodat de klant niet alleen kan kiezen voor functionele airconditioning voor in huis, maar ook voor een passende interieurtoevoeging. Bovendien maakt de Cool-serie het mogelijk om het voorpaneel van het apparaat als fotolijst te gebruiken. Slanke spiegels in pastelkleuren en een delicate glans kunnen geschikt zijn voor moderne interieurs. Een verscheidenheid aan kleuren – blauw, geel, rood, zilver en spiegelende oppervlakken worden ook aangeboden door andere merken. De Haier-modellen met hun ovale aerodynamische design zijn bijzonder geschikt voor kleine ruimtes.

lg-airconditioning-artcool-verborgen-schilderijen

airconditioning-LG-Art-Gallery-schilderij-verandering

Heb je al gekozen voor een bepaald merk airconditioning? Of ga nu pas shoppen?