Wonen

Checklist verhuizen: Handige tips voor een vlotte verhuizing

Organiseer bewegende meubels en verpak planten en speelgoed in kartonnen dozen

Alsof de zoektocht naar een nieuwe huurwoning nog niet ingewikkeld genoeg was, komt de echte stress pas daarna. Een goede organisatie is cruciaal om te zorgen dat er op de dag van de verhuizing geen chaos ontstaat. Een verhuischecklist en -schema maken de taak veel gemakkelijker en besparen u geld en moeite. Van de eerste voorbereidingen tot de dag van de verhuizing tot het inrichten van je nieuwe appartement: we geven je handige tips die je helpen om soepel te verhuizen.

Checklist verhuizen: oude huurovereenkomst opzeggen 12 weken voor verhuizing

Stel een verhuischecklist op en bereken de exacte kosten voor het verpakken en transporteren

Heb je een nieuw appartement gevonden en heb je al een contract getekend met de nieuwe verhuurder? Nu is het tijd om je voor te bereiden op de verhuizing beginnen. U moet deze taken 12 weken voordat u verhuist uitvoeren:

1. Zeg uw oude huurovereenkomst op en maak met de verhuurder duidelijk of en welke reparatie- of renovatiewerkzaamheden u moet uitvoeren. Meestal zijn de huurders verantwoordelijk voor cosmetische reparaties. In principe bent u niet verplicht om normale gebruikssporen te verwijderen. U hoeft het appartement alleen te renoveren als u iets heeft beschadigd.

2. Ga op zoek naar een geschikte nieuwe huurder voor je oude appartement.

3. Stel samen met de twee verhuurders de data vast voor de oplevering van het appartement.

4. Als u op een werkdag wilt verhuizen, vraagt ​​u verlof aan bij uw werkgever.

Verhuischecklist: teken 10 weken voor verhuizing een contract met een verhuisbedrijf

Verander appartementen op een ontspannen manier. Maak een lijst. Pak woonaccessoires en meubels in

5. Maak een gedetailleerde verhuislijst: Welke meubels, woonaccessoires en kleding zou je mee willen nemen en welke spullen zou je weg willen gooien? U kunt online oude meubels verkopen, gebruikte kleding inleveren bij sociale stations en een lompe vuilniswagen aanvragen voor kapotte elektrische apparaten.

6. Maak een kostenplan om de verhuiskosten bij te houden. Het bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Belangrijke factoren die een grote rol spelen bij de berekening zijn onder meer de lengte van de route, de kosten van kartonnen dozen en andere verpakkingen en de aanvullende diensten die u eventueel wilt gebruiken.

7. Ga verder met meerdere Verhuisbedrijf een vrijblijvende offerte, maak de vergelijking en sluit een contract af. Je kunt ook een busje huren en vrienden om hulp vragen bij het laden en lossen. Deze variant is goedkoop, maar zware meubels en huishoudelijke artikelen moet je zelf vervoeren, demonteren en ter plaatse weer in elkaar zetten. Er is altijd het risico dat er iets kapot gaat of dat je helpers op het laatste moment afzeggen. Met een verhuisbedrijf kunt u uzelf een hoop moeite en stress besparen.

8. Koop verpakkingsmateriaal: kartonnen dozen, tape en opvulmateriaal. Je hebt ongeveer 45 dozen per volwassene en 50 dozen per kind nodig.

9. Als je extra opslagruimte nodig hebt, kun je een opslagruimte huren.

Verhuischecklist: Vraag een no-go-stopping ban 8 weken voor de dag van de verhuizing aan

Tapijt oprollen bij verhuizing vader en kind bij verhuizing

10. Vraag bij de plaatselijke wegverkeersautoriteiten om een ​​parkeerverbod voor uw oude en nieuwe appartement.

11. Indien nodig kunt u nu de zogenaamde cosmetische reparaties uitvoeren (muren schilderen, boorgaten in de muren vullen etc.).

12. Informeer alle instellingen (banken, hypotheekverstrekkers, zorgverzekeraars, overheden) over de verhuizing. Een doorstuurservice toewijzen aan de Duitse Post.

Checklist verhuizen: 6 weken voor verhuizing: inpakken

Een verhuizing plannen Huishoudelijke artikelen inpakken Kartonnen dozen kopen Jong stel verhuist samen naar hun eerste appartement

13. Begin met het inpakken van woonaccessoires, kleding en eventueel meubels.

Checklist verhuizen: 2-4 weken voor verhuizing Telefoon, internet, elektriciteit en gas opnieuw aanmelden

Verhuizen met een verhuisbedrijf organiseert jong gezin organiseert vervoer

14. Maak een lijst van alle meubels, woonaccessoires en textiel die je nodig hebt voor je nieuwe huis. Bestel alles wat je niet hebt.

15. Informeer alle aanbieders over de verhuizing en schrijf telefoon, internet, radio, elektriciteit en gas opnieuw in. Dit is het juiste moment om tarieven te vergelijken en eventueel over te stappen naar de ene of de andere aanbieder.

16. De dag voor de verhuizing dient u de meterstand af te lezen en een foto te maken. U kunt ook uw mobiele telefoon gebruiken om foto’s te maken van alle kamers in het oude appartement om hun toestand op het moment van oplevering te documenteren. Print dan een rapport uit voor de oplevering van het appartement.

17. Label alle kartonnen dozen, verwijder alle meubels kort voor de verhuizing.

18. Bedek de vloer in het nieuwe appartement met beschermende film.

Op de dag van de verhuizing en daarna

Jong stel verhuist samen naar hun eerste appartement. Plan en organiseer een verhuizing soepel

19. Organiseer de verhuizing en ondersteun de medewerkers van het verhuisbedrijf bij hun taken.

20. Opnieuw inschrijven bij het inschrijvingsbureau. Registreer ook uw huisdieren opnieuw.

21. Geef het oude appartement af en vraag uw huurwaarborg terug.