Wonen

Een kleedkamer ontwerpen – 16 praktische en nuttige ideeën

Kleedkamerontwerp -ideeën-open-planken-kleding

Als je een vrije kamer in je appartement hebt waar je niet echt iets aan hebt, kun je die gebruiken Ontwerp de kleedkamer. Of misschien heb je wel een grote slaapkamer waar je makkelijk een stukje van weg kunt geven. Als je, zoals de meeste vrouwen, droomt van een inloopkast, dan heb je nu de mogelijkheid om er zelf een te ontwerpen. De vraag rijst nu hoe dit moet en dat hangt af van wat je precies in de inloopkast wilt opbergen. Als je bijvoorbeeld veel kleding hebt, heb je veel ruimte nodig voor kledingroedes om ze op te hangen. Bedenk ook hoeveel planken je nodig hebt en of je je schoenen in de kleedkamer wilt opbergen. In dit geval heeft u ook hiervoor geschikte kasten en planken nodig. Dus, zoals je kunt zien, is planning bij het ontwerpen van een kleedkamer de alfa en omega.

We laten je enkele geweldige manieren zien waarop je een praktische kleedkamer kunt creëren door verschillende systemen te gebruiken. Zo kan alles wat belangrijk is zijn plek vinden.

1. Het ontwerpen van een grote kleedkamer biedt luxe

Kleedkamers ontwerpen schoenen-spiegeldeuren-kroonluchters

Hier zie je een echt grote inloopkast die ruimte biedt voor zowel kleding als schoenen. Een leuk idee is om een ​​spiegel toe te voegen, waarvoor de kastdeuren werden gebruikt, zodat je de kamer niet meer hoeft te verlaten na elke montage. Als je kleedkamer een raam heeft, is dit een groot pluspunt. Omdat daglicht altijd beter is!

2. Veel schoenen

Kleedkamer-design-schoenenplanken-spiegel

Het ontwerpen van dit voorbeeld voor de kleedkamer is een vergelijkbare variant. Omdat overhemden en jacks in dit huishouden blijkbaar vaker worden gedragen, is de kleedkamer hierop afgestemd. Het heeft geen planken voor kleding (deze worden voornamelijk gebruikt om schoenen op te bergen), maar kledingstangen om op te hangen zodat de jassen niet kreuken. Denk ook aan een krukje waarmee je makkelijker je schoenen kunt aantrekken.

3. Creëer praktische ideeën voor de kleedkamer

kleedkamer-design-meubels-polo-collectie

Deze kleedkamer is in veel opzichten praktisch. Enerzijds kunnen de afzonderlijke vakken, waarin schoenen, riemen en stropdassen worden opgeborgen, worden uitgetrokken. Hierdoor zijn ze makkelijker te bereiken. Het aankleden wordt dus op een bepaalde manier gemakkelijker gemaakt. Opvallend is ook het praktische ophangsysteem voor broeken, dat dankzij de plooien ook kan worden uitgetrokken. En kijk eens hoe effectief de hoek van de kamer werd gebruikt voor een hoekkast. De spiraalvormige kledingroede vindt er een heerlijk plekje in. Met zo’n geweldig systeem voor het ontwerpen van een kleedkamer, zijn er geen kastdeuren echt nodig.

4. Opbergruimte rondom

Kleedkamer design houten meubelen-misura-emme

In deze kleedkamer worden alle vier de muren optimaal benut. Dit betekent dat er voldoende vakken, planken en lades zijn. De bovenste opslagruimtes kunnen worden gebruikt voor dingen die niet elke dag nodig zijn, omdat ze moeilijker te bereiken zijn. Zet ze bovendien in nette dozen of manden voor een netter uiterlijk.

5. Ontwerp een kleedkamer naast de badkamer

Kleedkamer-ontwerp-plan-badkamer-aangrenzend

Ben je het zat om na het douchen nat door het appartement naar de slaapkamer te lopen? Dan kun je ook een kleedkamer inrichten die grenst aan de badkamer. U kunt zich dus direct aankleden na uw verblijf in bad. Een kamer of gang tussen de badkamer en slaapkamer wordt ook vaak gebruikt als inloopkast.

6. Ontwerp een open kleedkamer

kleedkamerontwerp-open-planken-direct-gericht-licht

U bent ook van harte welkom om een ​​open kleedkamer te ontwerpen, dat wil zeggen met open planken, niet alleen voor uw schoenen, maar ook voor uw kleding. Houd er echter rekening mee dat je kleding altijd moet worden opgeruimd, omdat ze zichtbaar zijn. Bovendien kun je lades inbouwen om kleinere dingen in op te bergen.

7. Veel licht

kleedkamer-ontwerp-natuurlijk-licht-dakraam-dak

Een geweldig idee voor een kleedkamer om voor voldoende daglicht te zorgen, is om de kleedkamer alleen van de slaapkamer te scheiden met een glazen wand of glazen schuifdeuren. Dit is vooral voordelig als de inloopkast geen raam heeft. Hierdoor kan het licht uit de slaapkamer de kleedkamer binnendringen.

8. Uitzicht op de tuin

kleedkamer-design-poliform-Ubik-garderobe

Ook deze variant van de kleedkamer zorgt voor veel daglicht, wat vooral in de vroege ochtenduren als je je klaarmaakt voor je werk van voordeel is. Daarnaast biedt de grote, glazen wand een prachtig uitzicht op de tuin. Dus als je een grote voor je inloopkast plant, kun je deze optie ook overwegen.

9. Maak kleedkamers van planken

dressing-design-plan-aluminium-planken-lichtgrijs

Als complete garderobesystemen voor kleedkamers te complex of te duur voor je zijn, kun je ook eenvoudige planken zoals deze samenstellen, die er ook modern uitzien en toch voldoende opbergruimte bieden. Als u kiest voor een lichte kleur, ziet de kleedkamer er helder en vriendelijk uit, zelfs ondanks het ontbreken van ramen. Je kunt ook een paar warme accenten aanbrengen met een houten kast en tafel.

10. Ontwerp de kleedkamer in ploegen

kleedkamer-ontwerp-organisatie-systeem-planken-achtergrondverlichting

Kies voor de kleedkamer een systeem dat als het ware in ploegen werkt. Zet planken en kasten aan de muur waar je bijvoorbeeld je schoenen kunt opbergen, terwijl je de ruimte aan de voorkant gebruikt voor kledingroedes om je kleding aan op te hangen. Zodat u kunt pronken met uw favoriete stukken terwijl de planken op de achtergrond verborgen zijn.

kleedkamer-design-planken-donker-hout-ottoman-center

Kleedkamer design-zeildoek-meubels-donker-hout-led-strips

Kleedkamer-ontwerp-plan-houten-meubel-schoenendoos

kleedkamer-design-glazen-wanden-deuren-verlichting

dressing-room-design-hout-lade-organisatie-systeem