Wonen

Haal de natuur in huis: 6 ideeën met hout en planten

Haal de natuur in huis met veel groene planten

Voor de meeste mensen betekent de natuur rust vinden en ontsnappen aan de hectiek van alledag om nieuwe energie op te doen. Degenen die in de grote stad wonen en zelden van de natuur genieten, kunnen deze ideeën bedenken haal de natuur in huis. Natuurlijke materialen, planten en gevonden voorwerpen uit het bos zorgen voor een aangenaam gevoel van natuur in je eigen vier muren en hebben een kalmerend effect op lichaam en geest gestresst door het dagelijks leven.

Haal de natuur in huis – veel planten

Haal de natuur in huis woonkamer-palm-groen% cc% 88n-planten-naar% cc% 88pfe-mand

Planten en bloemen brengen de natuur direct in huis en geven elke ruimte, rustiek of modern, een geheel nieuw effect. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een positief effect op onze gezondheid doordat ze giftig zijn Stoffen uit de lucht filter en verhoog de luchtvochtigheid. De beste kamerplanten voor schone lucht zijn bladvlaggen, sanseveria, groene lelies en de klimop.

Kruidentuin in de keuken

natuurhuisje-krijg-kruidentuin-keuken-basilicum-beker

Als uw appartement geen ruimte heeft voor een moestuin, kunt u in de keuken toch een kleine kruidentuin creëren. Naast het stralende groen zorgen verse kruiden voor heerlijke geuren en geven elk gerecht zijn bijzondere smaak. Er zijn veel kruiden die je zelf kunt kweken, zoals basilicum, rozemarijn, tijm en munt. Je kruidentuin hoeft niet per se op de vensterbank te staan, maar kan ook hangend aan de muur of boven het kookeiland worden geïnstalleerd. Met een beetje vakmanschap en fantasie creëer je zelf een verticale kruidentuin.

Haal de natuur in huis – boomstamtafel

Haal de natuur in huis

Van licht esdoorn tot donker walnoot: welke houtsoort je ook kiest, feit is dat hout warmte en comfort uitstraalt. Je haalt meer natuur in huis met massief houten meubelen waarin nerven en kleuren niet worden verborgen, maar bewust in de schijnwerpers worden gezet. Natuurlijk, authentiek en natuurlijk zijn sleutelwoorden die de woontrend van de natuur kenmerken. Salontafels gemaakt van boomschijfjes in natuurlijke vorm zijn bijvoorbeeld erg populair bij mensen die hun huis in harmonie met de natuur willen inrichten.

Haal de natuur in huis – groene muren

natuur-huis-krijg-groene-muur-planten-varens-verticaal-vergroening

Verticale tuinen en groene muren winnen al een tijdje aan populariteit. Vroeger gebruikt in commerciële gebouwen, vinden ze vandaag al hun weg naar privé-appartementen. Planten worden naast en boven elkaar op de muur geplant en inspireren door hun natuurlijke uitstraling. Dankzij de veelzijdigheid van de installatiesystemen (stoffen zakken, boxmodules en draadframes) kan de groene wand individueel worden aangepast aan de behoeften van de huiseigenaar en de ruimtelijke situatie. Plantenwanden bieden ook andere voordelen zoals geluidsisolatie en luchtverversing voor een rustig en gezond binnenklimaat.

Taklampen – blikvangers boven de eettafel

natur-haus-fetch-accessoires-hanglamp-taklamp-eettafel

Een andere blikvanger zijn bladloze takken en twijgen, die er een beetje bizar uit kunnen zien, maar perfect in het interieur kunnen worden ingebed. Let de volgende keer dat je in het bos loopt op mooi gevormde takken die je voor verschillende doe-het-zelfprojecten kunt gebruiken!

Deze hanglamp is bijvoorbeeld super makkelijk te maken van een tak en diverse gloeilampen met een textielsnoer. In dit artikel vindt u gedetailleerde instructies over hoe u dit kunt doen!

Vertakte bestelhulpmiddelen

natur-haus-fetch-accessoires-sieradenstandaard-goud-gelakte-tak

Op deze goudgelakte tak kun je je sieraden prachtig draperen en ordenen. Het enige wat je nodig hebt is een vaas, een mooi gevormde tak, verfspray en oude kranten om op te doen. Spuit de tak rijkelijk in met verfspray en laat drogen. Zet dan de tak in de vaas en hang de sieraden op. Voor meer stabiliteit kun je de vaas vullen met zand, schelpen, kiezels of grof sierzand.