Wonen

Het kantoor in de kast verstoppen: de cloffice is dé trend voor 2021

Door de coronapandemie is thuiswerken in 2020 het nieuwe normaal geworden. Dit bracht niet alleen ups en downs, maar vergde ook enkele aanpassingen aan de faciliteit. Een van de grootste problemen was het vinden van een geschikte plek voor een pc, kantoordocumenten, enz. Om niet gestoord te worden door de familie, adviseerden experts een aparte werkruimte. We hebben je al laten zien hoe creatieve professionals de logeer- of kleedkamer hebben omgebouwd tot een thuiskantoor. Maar niet iedereen heeft ruimte voor een aparte combikamer in zijn appartement en daarom stond de werkplek meestal in de woon- of slaapkamer opgesteld. Is dat niet ideaal voor jou? Heb je altijd het gevoel dat het bureau in je woonkamer of keuken vol papier en vitrines een blijvende herinnering is aan je werk? De oplossing om werk en vrije tijd optimaal te scheiden en na het werk even uit te kunnen schakelen is om het kantoor in de kast te verstoppen. Sluit aan het einde van de werkdag gewoon de deuren en ontspan!

Cloffice: deze opkomende trend zal de manier waarop u vanuit huis werkt transformeren

computerwerkplek in de kast in de slaapkamer

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden bij het doen van persoonlijke zaken tijdens de werkuren. Het resultaat: je moet langer werken dan op kantoor en het wordt moeilijker om werk en privé te scheiden. De nieuwe trend die vanuit Amerika naar ons toe komt heet Cloffice (Closet + Office) en biedt een oplossing voor dit probleem. De werkplek is ondergebracht in een nis of een kledingkast en verdwijnt aan het eind van de dag achter gesloten deuren. Zo ziet de kamer er altijd netjes uit.

Het is mogelijk om werkplekken te ontwerpen in de kleinste ruimtes

verberg de werkplek achter een schuifdeur

Tegenwoordig gebruiken we in ons dagelijks werk over het algemeen veel minder papier en doen we bijna alles digitaal. Hierdoor neemt thuiswerken veel minder ruimte in beslag. Een perfect uitgeruste werkplek kan ook in een kast worden ontworpen. Meestal heb je alleen een bureau nodig met voldoende ruimte voor een pc of laptop en een paar planken voor documenten en kantoorbenodigdheden. Onderin is meestal ook nog ruimte voor een kleine rolcontainer.

Dus als je een kast in je appartement hebt die je niet goed gebruikt, kun je er een minikantoor van maken. Hier hebben we enkele tips en suggesties verzameld voor elk budget en elke smaak.

Het kantoor in de kast verstoppen – hier moet je op letten

Werkplek verbergen in de kast in de woonkamer

Ten eerste is het belangrijk dat je een stroomaansluiting in de kast nodig hebt voor een pc, printer, bureaulamp, etc. Twee meervoudige stopcontacten zouden hier ideaal zijn – één boven en één onder het bureau.

Het is het beste om uw mini-kantoor naast een raam of terrasdeur te hebben, zodat u kunt profiteren van natuurlijk licht. ‘s Avonds zorgt een bureaulamp voor het juiste licht en voorkomt dat je ogen snel vermoeid raken. Sommige interieurontwerpers kiezen ook voor inbouwspots of ledstrips op de planken boven het bureau.

Welke deuren zijn het beste??

verberg de werkplek achter vouwdeuren

De kastdeuren moeten idealiter 180 graden opengaan of langs de zijwanden schuiven om het werkproces niet te hinderen. Hier zijn enkele van de beste variaties:

  • Vouwdeuren – ze zijn bijzonder ruimtebesparend en kunnen eenvoudig en comfortabel in elkaar worden geschoven.
  • Pocket Doors – dit zijn roterende schuifdeuren die bij het openen volledig verdwijnen in de vakken aan de zijkant van de kast en zo maximale bewegingsvrijheid bieden.
  • Schuifdeuren – ze zijn ideaal voor elegante inbouwoplossingen, maar ze hebben één nadeel. Omdat de geleider aan de bovenkant van het plafond is bevestigd, moet de ruimte aan de zijkant van de muur vrij blijven.

Verberg het kantoor in de kast, maar verwaarloos de ergonomie niet

pc-werkplek achter staldeur met rolgeleiding

Om ervoor te zorgen dat u zich prettig voelt op het werk in het thuiskantoor, moet u letten op ergonomie. De juiste tafelhoogte tijdens het zitten is afhankelijk van de lichaamslengte en varieert tussen 65 en 80 cm. De bovenrand van de monitor moet op ooghoogte worden geplaatst op een afstand van 40 tot 75 cm.

mini-werkplek in het eetgedeelte verborgen achter deuren

Om de aanbevolen minimale afstand tot het scherm aan te houden, moet u letten op de diepte van het bureau en de kast. Een diepte van rond de 60 – 70 cm is meestal voldoende voor laptops. Als je van plan bent om op een flat panel display te werken, kun je het beste een uitschuifbaar paneel voor het toetsenbord gebruiken. Er moet ook voldoende ruimte zijn voor je benen onder het bureau – minimaal 70 cm diep.

Verberg de werkplek in de kast met kamerhoge deuren

Een geschikte stoel is essentieel voor de juiste zithouding aan de pc. Als er voldoende ruimte onder het bureau in de kast is, kun je er ook een krukje onder schuiven en achter deuren verbergen. Maar dat zou niet ideaal zijn voor een 8-urige werkdag. Als alternatief kunt u een paar centimeter tussen de rand van het bureau en de kastdeur plannen, zodat de dunne rugleuning van een stoel erachter past.

minikantoor met pc en printer verstopt in de kast

Hier is een goed voorbeeld van hoe je een kantoor kunt verbergen, zelfs in een kleine kast. De draaiende schuifdeuren worden eenvoudig uit de weg geschoven en hinderen uw werk niet. Bureau, stoel, toetsenbord en beeldscherm zijn optimaal op elkaar afgestemd. Er staat zelfs een kleine printer op een plank eronder. Trouwens, in dit artikel laten we meer ideeën zien over hoe je een klein werkstation en een grote printer in de woonkamer kunt verbergen.

Kantoor verstopplek in de kast met printer

Vind je de vorm van de stoel vreemd? Maar deze bureaukruk ondersteunt actief zitten en voorkomt rugpijn door een gezonde zithouding te bevorderen. Actief zitten betekent regelmatig van zithouding veranderen. Dit bevordert de stofwisseling en ontlast de spieren. Overigens zijn zitballen de klassieker voor dynamisch zitten. Als je rugpijn hebt nadat je te lang hebt gezeten, probeer dan een alternatieve stoel.

Donkere tinten creëren visuele diepte

verberg het kantoor in de kast binnen donkerblauw buiten wit

Er zijn nauwelijks grenzen aan de verbeelding als het om kleuren gaat. Ontwerp het interieur van de kledingkast naar jouw wensen en ideeën. Een interessant idee zou zijn om de achterwand in een opvallende kleur te schilderen of te accentueren met behang. Ook de kantooraccessoires, zoals mappenmappen en opbergdozen, zijn eenvoudig aan te passen aan de kleurstelling.

Kleur groen de creativiteit en de opkomst van nieuwe ideeën

Computerwerkplek verborgen in de kast in de gang

IKEA’s voorstel uit de 2021-catalogus

kantoor in kast ikea voorstel

IKEA presenteerde in de catalogus 2021 ook een paar ideeën over hoe je een werkplek in een kleine ruimte kunt inrichten. De oplossing van IKEA: het kleine MICKE bureau en de al even kleine NILSERIK stasteun werden in een kledingkast geplaatst. Aan de muur erachter dient het SKÅDIS geperforeerde bord als moodboard en opberger voor kantoorbenodigdheden.

Wit schrijfbord voor notities

werkstation voor twee verborgen in de kast

En hier is nog een briljant idee voor het ontwerpen van de achterwand in de kast: een whiteboard om notities op te schrijven. Het is ook magnetisch, dus je kunt notities met magneten bevestigen.

Werkplek in de Pax kleerkast

kantoor in kledingkast ikea voorstel

Iedereen die een PAX-kast met schuifdeuren heeft, kan ook het volgende idee proberen: plaats de pc op een plank en monteer een KOMPLEMENT uittrekbare plank voor het toetsenbord.

Een oude kledingkast opknappen

Bouw je eigen kantoor in een kast

Als de vintage stijl je aanspreekt en je vindt het leuk om rommelmarktvondsten te mixen met moderne elementen, dan kun je ook een oude kledingkast ombouwen tot een mini-kantoor. Het is belangrijk dat je de vloer zo uitzaagt dat de beenruimte gegarandeerd is.

De interieurontwerpers hebben een elegante inbouwoplossing gevonden voor dit moderne appartement

thuiskantoor verborgen in een kast in de gang

De werkplek zat verstopt in de ingebouwde kast in de gang

moderne keuken met grijze fronten mat en spiegel achterwand

De draaiende schuifdeuren kunnen desgewenst volledig in het karkas worden verborgen

thuiskantoor in de gang

Deze werkplek heeft voldoende daglicht via de terrasdeur

werkplek met planken en bureau

Het minikantoor bevindt zich in een grote keuken

werkplek verborgen in een kast in een grote keuken

Het is ook mogelijk om het kantoor te verstoppen in een hangkast

werkplek in de houten wandkast

De kast is diep genoeg en heeft ingebouwde verlichting

werkplek in de wandkast met ingebouwde verlichting

Indirect licht zorgt ook voor interessante lichtaccenten

Werkplek verborgen in de wandkast in de gang

Met zijn warme houttint vormt de kast een warm contrast met de witte tinten van het interieur

pc-werkplek in de kast met vouwdeuren

Dit pc-werkstation heeft een minimalistische elegantie

kantoor werkplek in de kast met pc

Schuifdeuren kunnen ook als roomdividers worden gebruikt

pc werkplek achter houten lamellen schuifdeur

Als het werk gedaan is, verdwijnt de kruk achter gesloten deuren

kruk verborgen onder het bureau achter deuren

De ingebouwde kledingkast is diep genoeg voor de bureaustoel

verberg werkplek in niche

Het behang op de achterwand vormt de perfecte achtergrond voor het bureau en planken van licht hout

Spice up de achterwand in de kast met behang