Wonen

Ontwerp interieurtrappen op een moderne manier – inspiraties van architectenappartementen

Binnentrap modern -stalten-uitkragende-trap-glasgela% cc% 88nder-trede-hout

Een in het interieur geïntegreerde trap maakt het open, ruim en overspoeld met licht. De gebruikte materialen zijn met grote zorg gekozen, omdat ze niet langer alleen duurzaam moeten zijn, maar stijlvol moeten opgaan in het omringende interieur en het zelfs moeten aanvullen. Daarnaast is een Interieur trap modern ontworpen en verrijken de leefruimte.

Moderne binnentrap van hout en glas – treden van hout en dragende glazen liggers

Binnentrap modern -stalten-uitkragende-trap-glasgela% cc% 88nder-woodstuffen-design

Afhankelijk van de selectie en passend bij het interieurontwerp, worden binnentrappen in principe gemaakt van hout, staal, glas en beton. Uw eigen ideeën spelen een belangrijke rol in het ontwerp, maar er wordt vooral rekening gehouden met de architectonische voorwaarden.

Ontwerp interieurtrappen op een moderne manier – innovatief trapontwerp

Binnentrap modern -stalten-vrijdragende-trap-glasgela% cc% 88nder-houten-treden

Zodra de materialen zijn geselecteerd, komt de verwerking van de oppervlakken in het geding, die een bijzonder belangrijke rol spelen in het interieur. Het goede gevoel en de hoogwaardige materialen zijn cruciaal voor de duurzaamheid van een binnentrap.

Binnentrap in scène gezet in een open woonconcept – moderne villa AMT in Tel Aviv

interieur-trap-modern-design-vrijdragende-trap-hout-glas gela% cc% 88nder-licht

Afhankelijk van de materiaalkeuze, natuurlijk de plattegrond, kan de interne trap de ruimte volledig transformeren. Slim vervaardigd en stijlvol ontworpen, het ziet er niet alleen goed uit, maar geeft ook licht aan de kamer en straalt warmte uit.

Appartement in Parijs met een moderne binnentrap

interieur-trap-modern-design-gewelfde-trap-nobel-design-houten-wandbekleding

Een interne trap opent de ruimte visueel en laat het licht door. Zo ziet het er helder uit, dus positiever en groter. Uiteraard vervalt dan de hoogtegrens tussen de woonlagen, tussen binnen en buiten.

Treden en wandbekleding gemaakt van hetzelfde houtmateriaal

interieur-trap-modern-design-gewelfde-trap-hout-design-leuning-staal

Een binnentrap is ongetwijfeld een verbindend element, niet alleen tussen de verschillende woonniveaus, maar ook qua design. Het is een architectonisch onderdeel dat een functioneel doel vervult. Bovendien moet het in de eerste plaats extreem persistent zijn. De materialen die worden gebruikt voor het ontwerp en de constructie van een binnentrap moeten dan zware belastingen kunnen weerstaan ​​en moeten meerdere keren statisch worden getest.

Moderne binnentrap – ontwerp door Robert J Erdman

interieur-trappen-modern-design-gewelfde-trappen-hout-glas gela% cc% 88nder-verlichting

Tegelijkertijd neemt de interne trap meestal een centrale plaats in het huis in en is een belangrijk element in het interieur. De hoogwaardige en zeer duurzame materialen worden op de best mogelijke manier gepresenteerd dankzij hun fijne, elegante afwerking. Staal wordt meestal gebruikt voor de dragende elementen en constructie, maar is gepolijst of geborsteld en wordt zelden ruw gelaten, alleen voor in het oog springende doeleinden.

Ontwerp de binnentrap op een moderne manier

interieur-trap-modern-design-boogvormige-trap-spiraal-trap-hout-verlichting

Hout wordt vaak gebruikt als bekleding of voor de treden, maar wordt altijd min of meer ondersteund door metaal. Vanuit esthetisch oogpunt, maar ook door slijtage en corrosie zijn de draagconstructie, de bouten, de bevestigings- en verbindingselementen bedekt, bekleed of ingebed.

Moderne wenteltrap behalve beneden

interieur-trap-modern-design-boogvormige trap-wenteltrap-design

De centrale plek in het huis, die wordt ingenomen door een trap, wekt de wensen van de eigenaren voor futuristische ontwerpen. Modern, stijlvol of klassiek, elke trap is het visitekaartje van een woning.

Trap in gebouw M ontworpen door Architectuur van L’Atelier Ferret

interieur trap-modern-design-gewelfde-trap-zwart-wit-stucco

Een stalen trap als deze kan oud en nieuw, klassiek en modern op een indrukwekkende manier combineren. Een trap zonder leuning oogt delicaat en licht. Een ander speciaal kenmerk maakt de look compleet – de stootborden ontbreken. Een ander aspect is de kleurstelling die de vlakken verdeelt, evenals de lichtinval. Het verlaat ook de bovenste verdieping om te worden gebruikt als een andere kamer.

Trapontwerp verbindt oud en nieuw

interieur trap-modern-design-boogtrap-houten trap-zwart-wit

Een interne trap leidt de aandacht van de kijker en richt zich meteen op de extravagante plattegrond van het appartement of huis. Hun esthetiek bepaalt ook het ontwerp van het interieur en beïnvloedt de algehele perceptie van de sfeer. Gemoderniseerd en gerenoveerd, maar met behoud van zijn typische kenmerken, toont een trap het onmiskenbare karakter van het appartement.

Eenvoudige wenteltrap uitsluitend gemaakt van geperforeerd plaatstaal

interieur-trap-modern-design-modern-appartement-gebogen-trap-geperforeerde plaat

Een eenvoudige stalen trap, op een interessante manier geïnterpreteerd, weerspiegeld op een indrukwekkende manier als blikvanger in een stadsvilla. Vanuit de woonkamer komt het uit in de privéruimtes, uiteraard is er nog een trap aanwezig. Deze wenteltrap van geperforeerd plaatstaal wordt met succes opgevoerd in een lichtovergoten ruimte.

Accent in de moderne, ruime kamer – interne trap

interieur-trap-modern-design-boogtrap-spiraaltrap-geperforeerde staalplaat

In moderne woongebouwen is het ontwerpen van een binnentrap meestal een uitdaging om de esthetiek van de architectuur en de stijlvolle, moderne wooncultuur in één te verenigen. Innovatieve ontwerpen interpreteren dit architecturale element op een nieuwe manier en naast het praktische doel krijgt het al een nieuwe betekenis.

Moderne binnentrap van geperforeerd plaatstaal

interieur-trap-modern-design-gebogen-trap-staal-geperforeerde plaat

De geperforeerde plaat met verschillende afdichting van de openingen zorgt voor een effectief schaduwspel en de trap zelf lijkt meer op een kunstinstallatie dan op een functionele constructie. Het interieur en de inrichting van het gehele appartement omvatten de opvallende staalconstructie met metalen details.

Binnentrap op een moderne manier geënsceneerd in het appartement – appartement in Parijs ontworpen door S + D Architects

interieur-trap-modern-design-klaptrap-zwevende-stalen-leuning

Een duplex appartement met 140 vierkante meter woonoppervlak werd gerenoveerd en er werd een verbinding gecreëerd tussen de gemeenschappelijke ruimte op de benedenverdieping en de twee kamers op de bovenverdieping. De binnentrap dient als accent in de moderne architectuur en wordt ook wel vrijdragende trap of zwevende trap genoemd.

Ontwerp de binnentrap op een moderne manier – organisatie van het trappenhuis

interieur-trap-modern-design-zwevende-trap-geometrisch-design-bu% cc% 88cherwand

Een typisch kenmerk van een vrijdragende trap is dat de trede vrij uit de muur lijkt te zweven. Ondanks de expressieve enscenering heeft dit type binnentrap ook een structureel noodzakelijke draagstructuur. Stalen treden zijn eigenlijk geïntegreerd in de muur en vervolgens omsloten door de zichtbare houten treden. Het hout is dan ontworpen in grijs, net als de vloer.

Trappen lopen in planken – binnentrap modern ontworpen door Studio SD

interieur-trap-modern-design-houten-trap-zwevende-opslagruimte-design

Een vrijdragende trap kan qua exterieur op verschillende manieren worden uitgevoerd. Andere materialen dan hout, zoals marmer, graniet of beton, zijn ook geschikt voor de trap.

Moderne villa aan de Franse Rivièra met moderne interne houten trap

interieur-trap-modern-design-hout-spiltrap-wandbekleding-design

Deze spiltrap in een modern design gemaakt van hout en met houten bekleding van de trapboom wordt gekenmerkt door zijn sculpturale karakter. Een trapdesign met houten treden van gestoomd massief beukenhout presenteert zich in een elegant design.

Interieur trap modern ontworpen van traditionele bouwmaterialen – Duplex appartement in Parijs – Saint-Germain des Prés

interieur-trap-modern-design-spiltrap-hout-staal-kabel-verlichting

De interne trap in een duplex appartement in Parijs kan worden omschreven als een enkele trap, hoewel de constructie erg speels en ingewikkeld is. De treden van licht hout vormen een geslaagd contrast met de donker gelakte stijl en frameconstructie.

Vrijdragende gevouwen trap in modern Parijs duplex appartement

interieur-trap-modern-design-stringer-trap-neon green-book muur

Bij een trap met stijlen wordt de draagconstructie niet in de trapbomen verwerkt, maar in de treden zelf. Deze worden versterkt zodat ze de hele last kunnen dragen. Bij moderne ontwerpen worden de leuningen dan volledig verwijderd. Deze binnentrap is de perfecte oplossing voor het ruimtegebrek.

Palma Plaza in Austin, Texas, VS – de studeerkamer onder de studeerkamer onder de trap en functioneel maken

interieur-trap-modern-design-zwart-wit-bakstenen muur-opbergruimte

Dit trapontwerp is functioneler dan ooit. De treden maken het mogelijk de verder kleine ruimte in de hoogte te benutten en bieden tevens extra opbergruimte onder de trapconstructie. Het is een perfecte oplossing voor kleine ruimtes met voldoende plafondhoogte.

Kinderkamer in een appartement in Parijs – opbergruimte onder de trap

interieur-trap-modern-design-stap-bergruimte-kinderkamer-klein appartement

Binnentrappen optimaliseren het interieur vanuit elk gezichtspunt en zetten er designaccenten in.