Wonen

Oosterse decoratie-ideeën voor een Marokkaanse flair in de kamers

oosterse decoratie Marokkaanse flair kamerontwerp textiel gordijnen

Als je een oosterse sfeer in de woonkamer wilt creëren, hoef je niet per se je toevlucht te nemen tot dure meubels. Zelfs de kleine dingen kunnen het gewenste effect bereiken. We hebben leuke ideeën voor oosterse decoratie waarmee u uw kamers kunt omtoveren tot een romantisch en exotisch decor. Doe inspiratie op en creëer een sfeer zoals in Marokko of Egypte.

Oosterse decoratie van kleine meubelstukken

oosterse decoratie scherm-stenen-metaalkleurige scheidingswanden

Zelfs als het nodig is om meteen het hele meubel te vervangen, kunnen enkele kleinere meubelen perfect bijdragen aan de gewenste sfeer. Een roomdivider gemaakt van hout en met oosters houtsnijwerk kan er erg decoratief uitzien. Deze oosterse decoratie kan bestaan ​​uit smeedijzer en strassteentjes.

Oosterse decoratie met poefs

oosterse decoratie poefs-zit-bijzettafel-goud

Poefs zijn ideale accenten voor een oriëntaals georiënteerd interieur. Deze oosterse decoratie kan niet alleen gebruikt worden om te zitten, maar doet het ook heel goed als bijzet- of salontafel. Combineer meerdere kleuren naar wens. De decoratie kenmerkt zich onder andere door vrolijke kleuren.

Zelf tafels maken als oosterse decoratie

oosterse decoratie tafel-tray-goud-kleur-metaal-meubels

Als je nog een oude bank of bijzettafel hebt, kan je deze snel omtoveren tot een oosterse decoratie. Hiervoor kun je het tafelblad eenvoudig decoreren met mozaïek voor mooie mozaïektafels. U kunt hiervoor tegels en spiegels of Marokkaans keramiek gebruiken. Als alternatief kan een tafel worden opgebouwd uit een groot blad of u kunt een geschikt tafelkleed gebruiken.

Oosterse sierkussens in oosterse look

oosterse decoratie-design-comfort-marokkaanse-flair

Kussens zijn een andere praktische decoratie die u kunt gebruiken om een ​​oosterse flair te creëren. Ze maken de kamer ook gezelliger. Ze zijn zowel geschikt voor de vloer als voor het decoreren van de bank of het bed. Oosterse sierkussens moeten kleurrijk zijn en idealiter in de kleuren rood, oranje, turkoois of geel.

Oosterse gordijnen decoratie

oosterse-decoratie-turquoise-gordijnen-wit-decoratie-ideeën-interieur-design

Textiel speelt een grote rol in oosterse meubels. Bovenal worden gordijnen overvloedig gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om muren te versieren of een hemelbed te creëren. Als je de ramen alleen wilt decoreren met bijpassende gordijnen als oosterse decoratie, gebruik dan die in felle kleuren of met oosterse patronen.

Marokkaanse meubels decoreren – gekleurd textiel

oosterse-decoratie-textiel-tafelkleed-sierkussens-tapijt-blauw

Of het nu gaat om moderne of oosterse meubels, gebruik geschikt textiel van welke aard dan ook als u op een oosterse manier wilt leven. Verspreid oosterse decoratiedoeken, tafelkleden, dekens en delicate gordijnen door de kamer. Er kunnen nooit genoeg textiel zijn voor een Marokkaanse decoratie. Oosterse decoratieve stoffen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan varianten – monochroom, met patronen en gouden accenten. Hierboven zie je een geweldig voorbeeld van een oosterse stoffen decoratie.

Muurverf voor een oosterse decoratie

oosterse-decoratie-muurverf-idee-behang-oosterse-tapijt-kussens

U kunt snel en relatief goedkoop een passende muurkleur toevoegen aan de oosterse decoratie. Verf alle vier de muren of ontwerp gewoon een accentmuur en gebruik typische oosterse kleuren. Wallpapers met oosterse patronen zijn ook geschikt. Stem de kleur van de muur, meubels en decoraties op elkaar af.

Decoreren met tapijten

oosterse-deco-perzische-tapijten-eenvoudige-decoratie-vloerontwerp

Het tapijt speelt ook een belangrijke rol in een oosterse decoratie. Het is geen must, maar het creëert snel de gewenste sfeer en straalt ook nog eens gezelligheid uit. Het typisch oosterse tapijt is een prachtige manier om een ​​oosterse decoratie samen te stellen. Bovendien heeft het niet veel andere decoraties nodig voor een oosterse flair.

Oosterse decoratie in zilver met dienblad

oosterse-decoratie-tray-zilver-aluminium-ornamenten-romantisch-decoreren

Metalen zijn een prachtige aanvulling op de oosterse decoratie. Niet alleen de meubels kunnen van metaal zijn, maar ook lantaarns, lantaarns of de al genoemde dienbladen. Hierboven zie je een aantrekkelijk dienblad van aluminium, dat ook is voorzien van mooie patronen. Het dienblad is geweldig voor verschillende arrangementen gemaakt van andere decoratieve items.

Maak de decoratie oosters

oosters-deco-dienblad-decoratie-lamp-ornamenten-metaal

Niet alleen zilver is geschikt voor oosterse decoratie. Je kunt net zo goed goud of koper gebruiken. In principe geldt: hoe sprankelender en glanzender, hoe beter. Eventuele decoraties kunnen daarom ook worden voorzien van reflecterende elementen of stenen. De oosterse decoratie is behoorlijk divers, nietwaar??

Gebruik oosterse decoratieve voorwerpen – kleurrijke lantaarns

oosterse-decoratie-kaarsen-lantaarns-metal-flowers-color-tray

Als je lantaarns gebruikt voor een oosterse decoratie, dan is het ook zo dat deze mooi kleurrijk of glanzend of sierlijk moeten zijn. Elk metaal is geschikt, evenals gekleurd glas. Met behulp van lantaarns kun je van kaarsen een prachtige oosterse tafeldecoratie maken, die naast de Marokkaanse flair ook romantiek uitstraalt.

Ontwerp je eigen lantaarns

oosterse-decoratie-lantaarns-kleurrijke-marokkaanse-kleuren-goud

Als je een handje wilt helpen bij het ontwerpen van Oriënt-decoraties, pak dan gewoon gekleurde glazen of beschilder ze zelf met kleur voor glas en versier ze vervolgens met weelderige ornamenten, zoals in het bovenstaande voorbeeld werd gedaan. Je kunt hiervoor ook kleine jampotjes gebruiken. Je kunt deze oosterse decoratie overal in de kamer verspreiden.

Oosterse decoratie-ideeën met lantaarns

oosterse-decoratie-lantaarn-tafel-decoratie-glas-gekleurd

Lantaarns zijn een ander sleutelwoord. Of het nu van metaal of hout is, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat ornamenten de lantaarns versieren. Je kunt lantaarns gebruiken als oosterse decoraties om lantaarns toe te voegen en mooie groepen te maken. Gebruik ze als oosterse tafeldecoratie of decoreer ruimtes naast de bank, bij het raam of in een open haard die niet in gebruik is.

Hang lantaarns op

oosterse-decoratie-lantaarns-gekleurde-bankkussens-bijzettafels

Lantaarns zien er ook mooi uit als ze aan het plafond worden gehangen. Ook hier is het aan te raden om kleine groepen te organiseren. Voor het beschermglas kunt u ook lantaarns met verschillende kleuren gebruiken. In combinatie met Marokkaanse meubels of een andere variant voor een oosterse decoratie ontstaat een interessant hoogtepunt.

Oosterse decoratie voor aan de muur

oosterse-decoratie-spiegel-ornamenten-kristal-kandelaar-ladekast

We hebben al vermeld dat reflecterende oppervlakken geweldig zijn voor oosterse decoratie. Dit maakt de spiegel natuurlijk het perfecte object voor een interieur met Marokkaanse flair. Sierlijke ornamenten hebben hier weer de voorkeur. Je krijgt een aantrekkelijke wanddecoratie waarmee je eenvoudige muurkleuren kunt opfleuren en felle kleuren kunt toevoegen.

Ideeën in subtielere kleuren

oosterse-decoratie-meubels-bijzettafel-inrichting-ideeën

Als de felle kleuren je teveel zijn, kun je gerust eenvoudigere pastelkleuren gebruiken voor de oosterse decoratie en inrichting, zoals in het bovenstaande voorbeeld is gedaan. De belangrijkste elementen zijn dan de patronen en ornamenten die worden gebruikt voor meubels en decoraties, zodat de oosterse flair helemaal niet verloren gaat.

Modern en oosters tegelijk

oosterse-deco-deco-artikelen-accenten-goud-zilver-modern

Oosterse decoraties kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt voor moderne meubels. Combineer dan eenvoudig je moderne decoratieve items met oosterse zoals lantaarns, lantaarns, dienbladen of een oosterse decoratieve schaal om een ​​interessant en gezellig interieur te creëren. Deze variant is zeer geschikt als je gewoon wat oosterse of Marokkaanse accenten wilt toevoegen.

Marokkaanse inrichting met een moderne flair

oosterse-deco-kleuren-kleurrijke-salontafel-decoratie-patroon-tapijt

De oosterse decoratie kan ook meer in de richting van de moderne stijl gaan, als dat beter bij je past. Gebruik hiervoor uw moderne meubels en rust deze eenvoudig uit met een paar oosterse kleuren en patronen. Ga dan spaarzaam om met Marokkaanse decoraties en creëer slechts hier en daar een paar eyecatchers.

Marokkaanse lamp

oosterse-decoratie-glas-kleur-tegels-kroonluchter-idee

Wil je wat meer investeren in de oosterse decoratie en meubelen, neem dan losse meubelen of hele sets in huis. Een oosterse kroonluchter is ook het overwegen waard omdat deze een heel bijzondere charme heeft. Accenten gemaakt van Marokkaanse tegels voor vloeren en muren en oosterse deuren en ramen zijn zonder twijfel de juiste keuze voor oosters interieurontwerp.