Wonen

Renoveer de keuken met een volledig huis – plan het proces en herontwerp slim

keuken renoveren bewegende bouwplaats schilderen werkkleding witte verf gebruiken

Als je je keuken wilt verbouwen, hoef je in de tussentijd niet per se bij vrienden of familie te logeren. In plaats daarvan kunt u de renovatie goed plannen om verstandig om te gaan met de resulterende woonsituatie. Hierdoor hoef je je kopjes niet in de badkuip te wassen of verslaafd te raken aan fastfood. Om je hierbij te helpen hebben we in dit bericht een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Renoveer de keuken en blijf thuis

de keuken renoveren verhuizen verhuizing vrouwen omarmen zittende bouwplaats

Professionals in het verbouwen van huizen en degenen die een keuken hebben verbouwd, beweren zelfs dat tijdelijk verhuizen de beste manier is om hier doorheen te komen. Deze optie is in de praktijk echter niet altijd haalbaar. Daarom, als u in uw huis moet wonen terwijl u de keuken verbouwt, volgen hier enkele tips die u kunt overwegen. Eerst en vooral is het belangrijk om je er volledig van bewust te zijn dat een keukenrenovatie een uitdaging is.

keuken renoveren verhuizen verhuizing koffiezetapparaat kan thermo glazen keukenblad

U moet er rekening mee houden dat het tijdens het proces luidruchtig en rommelig zal zijn in uw appartement of huis. Je zult waarschijnlijk ook in een opgeruimde kamer moeten wonen waar alleen het koffiezetapparaat eerst ongeveer een week werkt. Dit is echter een normale gang van zaken bij het verbouwen van een keuken.

herontwerp keukeninrichting afvoerslang ladder ingebouwde wandkasten plan bouwplaats

U kunt ook frustrerende vertragingen en onverwachte wijzigingsverzoeken ervaren. Het is het beste om je te concentreren op het behouden van een gematigde controle over de situatie, omdat proberen vast te houden de dingen alleen maar moeilijker zal maken. Dit zou ook een goed moment zijn om yoga te beoefenen of meditatie te leren. Deze variaties helpen je niet alleen om een ​​rustige plek te vinden tijdens stressvolle momenten, maar ze zijn ook een goed excuus om het huis te verlaten. Vind goede cursussen of ga naar een park.

Plan en organiseer

keuken renoveren plan bouwwerkzaamheden slim organiseren kookeiland koffiepot wandklok paar

Bereid u voor op de renovatie door tijdig en georganiseerd te plannen en door een paar stappen te volgen voordat de sloop begint. Probeer voldoende tijd te vinden om de spullen uit de keuken te pakken en huur indien nodig verhuishulp in. Bedenk ook of je de producten uit de koelkast tijdig kunt consumeren of ergens kunt bewaren. Misschien heb je een garage of kelder waar je de boodschappen koel kunt houden.

de keuken renoveren de constructie plannen de kachel slim organiseren spoelbak kookplaat keukengerei

Houd rekening met de kosten van eten en andere gastronomische zaken in het hele keukenrenovatiebudget. Probeer ook je dagelijkse gewoontes aan te passen aan de situatie. Houd er ook rekening mee dat winkeluitjes in de supermarkt of bouwmarkt een zekere mate van tijdbeheer vergen, maar dat het afwisseling biedt aan de positieve kant. Verwaarloos echter uw gezonde levensstijl, die u normaal gesproken onderhoudt door middel van kwaliteitsvoedsel en andere activiteiten, niet.

Een geïmproviseerde kitchenette opzetten

Herontwerp de keukeninrichting, planken, kast, voedselopslag, borden

Probeer indien mogelijk een minikeuken in een andere kamer te improviseren. Overweeg ook welke apparatuur u misschien handig vindt om maaltijden samen te stellen. Enkele suggesties in dit verband zijn bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster, slowcooker, draagbare elektrische grill of pan en eventueel een minikoelkast. Over het algemeen heb je compacte keukenapparatuur nodig die je met weinig moeite kunt verplaatsen.

keuken renoveren spoelbak afwassen

Voor de meeste keukenrenovaties is het organiseren van zo’n evenement een echte uitdaging, dus denk erover na hoe je met een kleine hoeveelheid keukengerei meerdere voedselbereidingsbehoeften kunt dekken. De binnenplaats, een tuinslang of een kuip kunnen hierbij van pas komen. Een kom met beslag uitspoelen in een kleine gootsteen of in de mooie badkamer zou bijvoorbeeld een nogal slecht idee zijn.

Herontwerp keukeninrichting lade serviesgoed weggooien oude vork geen lepel gebruiken

Maak een lijst van de dingen die je niet per se nodig hebt en kunt weglaten bij het inrichten van de kitchenette. Dit kan u veel ruimte besparen totdat uw nieuwe keuken klaar is en de dozen zijn uitgepakt.

de keuken renoveren verhuis verhuismaterialen oude spullen weggooien vuilniszak

Zet bij het inpakken van de oude keuken een prullenbak of vuilniszak in de buurt zodat je onbruikbare spullen direct kunt weggooien. Vraag jezelf daarbij af of je deze in de gerenoveerde keuken kunt gebruiken om het proces te versnellen.

Gebruik een ruimte als bouwvrije zone

verbouwen keukeninrichting stoelen eettafel tijdelijke inrichting maaltijden ontbijt

Bepaal tijdens de keukenrenovatie een bewoonbare eetkamer als redelijke ruimte voor uw verblijf en maak dit eventueel ook kenbaar aan de aannemer. Zo vermijd je het doorsnijden en opbergen van gereedschap, hulpmiddelen en alles wat uit de keuken komt. De beste opties zijn kamers die geen slaapkamers zijn en niet direct naast of boven de keuken liggen.

keuken renoveren verhuizen verhuizing materialen kamer bouw werk ladder

Als ze de nieuwe kasten of tegels moeten opbergen, moeten werknemers zich uitspreiden in de kleinste ruimtes. Als de kamer naast de keuken ligt, moet je waakzaam zijn, want het kan een lastige locatie zijn. De ene dag kan daar een doos met instrumenten worden bewaard, maar de volgende dag kunnen er meerdere apparaten zijn.

herontwerp keukeninrichting stoelen eettafel pas inrichting klaptafel klapstoelen hout bloemen vaas

Of je nu een grill gebruikt, afhaalmaaltijden eet of kookt met een slowcooker, je hebt een eettafel in de vitrine nodig. Een mogelijkheid is dan om bij mooi weer gebruik te maken van uw terras of veranda. Anders zijn tijdelijke klaptafels, die u kunt uitrusten met een mooi tafelkleed, net zo geschikt voor dergelijke doeleinden.

Bereid het juiste dagmenu voor

keuken verbouwen verhuizen verhuizen grill recepten ontbijten gezond bereiden

Kamperen en leven zonder keuken hebben veel gemeen, waaronder koken onder de sterrenhemel. Als je altijd al je vaardigheden hebt willen verbeteren, is dit je geweldige kans. Ontdek eenvoudige recepten en technieken voor het bereiden van voedsel dat u bijvoorbeeld nog nooit op de grill hebt geprobeerd. Het keukengerei en de bijbehorende kruiden kun je het beste in je geïmproviseerde keuken bewaren. Nu je ook weet dat beslag en andere rommelige dingen niet op hun plaats zijn, is het tijd om te wennen aan de realiteit van je tijdelijke menu. Dit kan meestal bestaan ​​uit etenswaren die je snel buiten kunt koken of grillen. Denk hierbij aan warme soepen, muesli en brood en boter, die je ook zonder veel moeite kunt bereiden.