Wonen

Smart home systems: 2020 als doorbraakjaar?

Het slimme huis is niet langer een heruitvinding, maar de verspreiding ervan biedt nog veel ruimte voor verbetering. 2020 van alle tijden had een beslissend jaar kunnen zijn.

Focus op het huis betekent tijd voor het slimme huis

smart home-systemen kunnen ook in de keuken worden gebruikt

Het afgelopen jaar zal op verschillende manieren de geschiedenis ingaan. Er zijn onvermijdelijk veel records opnieuw gevestigd, inclusief de hoeveelheid tijd die de wereldbevolking thuis heeft doorgebracht. Maar hoewel deze cursus veel negatieve effecten heeft gehad, heeft het er op zijn beurt toe geleid dat in bepaalde gebieden de kassa’s rinkelden.

smart home-systemen die compatibel zijn met verschillende apparaten

Als gevolg hiervan floreerden digitale entertainmentdiensten in nog grotere mate dan ze al deden. Of het nu gaat om streamen, muziek of gamen, er zijn een aantal geluidsbarrières doorbroken. Ook op het gebied van kamerplanten, inrichting en een grote verscheidenheid aan tuinartikelen ging het goed – het geld dat niet aan reizen en uitgaan kon worden besteed, werd elders geïnvesteerd.

Slimme thuistelevisie voor thuisbioscoop

Een van de begunstigden is dan ook het slimme huis. Dit verwijst niet alleen naar de verkopen die zijn gemaakt voor Smart home-systemen voor je eigen vier muren is geregistreerd bij aanbieders zoals ELV. Het binnenlandse netwerk is momenteel niet alleen op zoek naar winst, maar wil vooral nog meer aandacht en bewustwording. Dit is de voorwaarde voor wijdverbreide verspreiding, die des te sneller tot verdere vooruitgang zou leiden, tot het punt waarop het slimme huis net zo natuurlijk wordt als mobiele telefoons en televisies.

Moderne oplossingen zijn al lang beschikbaar

Verlichting bedienen via mobiele telefoon

Veel tijd thuis is logischerwijs een goede motivator om in ieder geval met het onderwerp aan de slag te gaan. En dat is precies wat er in 2020 gebeurde. Uit de inventarisatie blijkt dat de technische eisen al lang aanwezig zijn.

Er is nauwelijks een vakgebied in huis en appartement dat niet in een slim systeem te integreren is. De aansturing van lampen, jaloezieën en radiatoren kan centraal via een app worden aangestuurd en indien nodig zelfs geautomatiseerd; Beveiligingsoplossingen zoals alarmsystemen bieden volledig nieuwe mogelijkheden via bewaking op afstand, terwijl de verbruikskosten voor elektriciteit, water en warmte dalen dankzij een betere efficiëntie.

slimme thermostaten regelen de temperatuur in huis

Hoeveel deze besparingen zijn, hangt af van de individuele details. Dit omvat ook de kwaliteit of het technologisch niveau van de afzonderlijke elementen. Dit is voor veel kopers interessant Het potentieel van slimme thermostaten, om verwarmingskosten te besparen. Door de relatie tussen stookkosten en factoren als de isolatie van de woning, de zonuren en de lichtinval is een geïsoleerd zicht echter vaak niet voldoende. Advies van experts loont des te meer.

Focus op het huis betekent tijd voor het slimme huis

Afbeelding: © istock.com / Hispanolistic