Wonen

Uw verhuizing plannen en organiseren: tips voor het inrichten van uw nieuwe appartement

verhuistips-verhuisdozen-kamers-geopend

Een nieuwe baan brengt ook vaak verhuizen en dus meer inspanning met zich mee. Maar ook een private heroriëntatie, bijvoorbeeld het intrekken van twee partners, vraagt ​​om een ​​nauwkeurige planning. Degenen die de organisatie vooraf regelen, kunnen de meeste dingen bij een verhuizing zelf of met familie en kennissen doen.

Bereid een verhuizing goed voor

een verhuizing plannen tips-checklist-verhuisdozen

Elke verhuizing brengt inspanningen en formaliteiten met zich mee die met een optimale organisatie tot een minimum beperkt kunnen worden. Rustig plannen moet een paar weken van tevoren beginnen. Niet alle stappen van het inschrijven van een nieuwe woonplaats tot het wijzigen van uw adres tot het opnieuw inschrijven van uw auto hoeven niet binnen enkele dagen te gebeuren; idealiter kan men helpen Controlelijst (afhankelijk van de omvang) over een periode van 8 tot 16 weken.

Naast het verhuizen en inrichten van het nieuwe appartement mag een kijkje in het oude appartement niet ontbreken. Kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn vaak onvermijdelijk en zijn voor rekening van de huurder, de huurovereenkomst regelt meer details. Naast het vereffenen van de laatste huurbetalingen, moet de energievoorziening op tijd worden opgezegd – dit is de beste kans om geld te besparen door van elektriciteitsaanbieder te veranderen.

Leef doe-het-zelf-ideeën uit wanneer je naar je nieuwe appartement verhuist

meubel-doe-het-zelf-reksysteem-wit-gelakte-houten-kisten-roze-muurverf

Om de verhuiskosten te minimaliseren en uw eigen nieuwe inrichtingsideeën stijlvol uit te voeren, raadt het bekende meubel- en inrichtingsportaal moebel.de aan om volgens het doe-het-zelf-principe te werken. Ook bij het vervoeren van de verhuisdozen moet u overwegen of u het zonder klassieke verhuizers wilt doen en liever zelf rijdt. De grootte van de inboedel en de afstand tussen het oude en het nieuwe appartement spelen hierbij een belangrijke rol, en een paar energieke vrienden moeten beschikbaar zijn om te helpen bij het verhuizen.

Nele Belau, Home Stager bij moebel.de, verwijst naar twee zeer populaire inrichtingsstijlen om ervoor te zorgen dat de nieuwe inrichting van het appartement eigentijds en trendbewust is. Meubels met een vintage look zijn absoluut in de mode, sommige hebben een geschiedenis van tientallen jaren en maken het mogelijk om woonruimtes op een nostalgische manier in te richten. Naast het kopen van nieuwe hoogwaardige meubels, kun je oude meubels op zolder, in de kelder of op rommelmarkten ontdekken, die je door middel van kleurrijke upcycling nieuw leven inblaast door DIY naar eigen idee te gebruiken.

Trendbewuste nieuwe inrichting na verhuizing

woonkamer-inrichting-witte-stijl-shabby-chic-witte-pallet-salontafel

Door oude meubels in de originele staat te laten, ontstaat de tweede inrichtingstrend: de Shabby chic. In plaats van luxe designmeubels met een optisch onberispelijk karakter mogen ladekasten, tafels of kasten in deze stijl wat ruiger zijn. Gebruikssporen uit vroegere jaren en decennia, zoals scheuren of afbladderende verf, zijn absoluut toegestaan ​​en geven het meubel een heel eigen charme. Voor de geplande verhuizing moet u daarom niet alleen een kijkje nemen in de klassieke meubelzaak, oude meubels worden vaak online of in advertenties aangeboden naar uw eigen inrichtingssmaak.

Werk zelf aan meubels en leef je creativiteit uit

verhuisplanningstips-meubels-opfrissen-ladekast-crack-optiek-lakkleur

Volgens Nele Belau is de nieuwe inrichting absoluut trendy wanneer oude en gereviseerde meubelen worden gecombineerd met nieuwe meubelen en op elkaar worden afgestemd. De onafhankelijke verwerking van meubels helpt om creatieve ideeën in het nieuwe appartement uit te leven en te genieten van een grenzeloos individuele inrichtingsstijl in de nieuwe woonplaats. Vooral meubels verven is eenvoudig, zelfs voor doe-het-zelvers, waarbij bijvoorbeeld acrylverf kunstmatig een kunstmatige barst-look creëert en daarmee het vintage karakter.

Kleine accessoires en extra’s ronden de gewenste look van het meubel af en versterken het individuele effect. Op internet vind je van sierstenen tot knoppen en handgrepen in verschillende stijlen de ideale accessoires om kasten of ladekasten stap voor stap naar eigen idee samen te stellen en een unieke sfeer te creëren.

Kies geen trendy meubelen alleen vanwege het uiterlijk

verhuisplanning-tips-familie-checklist-perfect-rechts-verstandig

Of het nu winter of midzomer is – elke verhuizing is de perfecte gelegenheid om afscheid te nemen van eerder meubilair en de nieuwe ruimte te gebruiken om een ​​nieuwe stijl te beleven. Naast een opvallende look, mag het functionele aspect niet worden verwaarloosd voor de aankoop en doe-het-zelfverwerking. Bedden, kasten, tafels en andere meubels moeten passen bij de vorm en grootte van de nieuwe woonruimte en voldoen aan de dagelijkse eisen. Anders worden er mooie meubels gekocht die praktisch niet gebruikt worden en alleen voor onnodige leefruimte zorgen.