Wonen

Woningbouwtrends 2021: Deze trends kunt u komend jaar tegemoet zien!

Of het nu gaat om een ​​klein stadsappartement of een rustiek landhuis – we dromen allemaal van ons eigen huis. Ons eigen huis is iets heel bijzonders – een plek waar we vele jaren zullen verblijven en prachtige momenten zullen verzamelen. Afhankelijk van het type constructie ligt de verwachte levensduur van een woning tussen de 70 en 100 jaar. Net als bij inrichtingstrends en alle andere gebieden zijn er ook op het gebied van bouwen elk jaar weer andere trends. En vlak voor de jaarwisseling hebben we ons slim gemaakt en vertellen we waar de nieuwbouw naar toe gaat en wat de laatste woningbouwtrends zijn in 2021.

Woningbouwtrends 2021 Kassen bouwen is de trend

Bepalen in welke sfeer we ons het prettigst voelen en welke constructie ons het meest aanspreekt, is het belangrijkste punt bij het kopen van een huis. Maar het kan nog steeds geen kwaad om de laatste trends te ontdekken. Aangezien woonruimte steeds schaarser en duurder wordt, vooral in de grote steden, is het geen verrassing dat architecten en bouwers het komende jaar meer op praktische oplossingen zullen rekenen. Hoewel de zogenaamde tiny houses steeds populairder worden voor stedelijke gebieden, hebben ze beperkte ruimte en zijn daarom meer geschikt voor individuen of jonge stellen. Maar als je liever met je hele gezin onder één dak woont of meerdere kinderen hebt, dan is die er wel Appartementencomplex precies goed voor jou!

Woningbouwtrends 2020: Duurzaam bouwen is nog steeds erg populair

Zonnestelsel voor het huis voordelen woningbouw trends 2021

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn aan de orde van de dag – ook als het om bouwen gaat. Al jaren kiezen steeds meer mensen voor energiezuinige woningen en dat zal in 2021 ook niet veranderen. Voor meer dan 82% van de Duitsers speelt milieubescherming zelfs een beslissende rol bij woningbouw of renovatie. Een lange levensduur, het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en een hoge energie-efficiëntie – dat zijn de belangrijkste aspecten van duurzame woningbouw. Bouwmaterialen worden als milieuvriendelijk beschouwd als ze gemakkelijk recyclebaar, duurzaam en weinig vervuilend zijn. Het plaatsen van een zonnestelsel zou bijvoorbeeld een uitstekende manier zijn om zelf elektriciteit op te wekken en water te verwarmen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor de natuur.

Modern wonen: Smart Home-bouwtrends in 2021

Woningbouwtrends 2021 Smart Home wat is het

Technologie is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en het maakt ons leven zeker gemakkelijker. Naast het thema duurzaamheid en energie-efficiëntie, worden slimme woningen ook steeds belangrijker en zijn daarom een ​​van de grootste woningbouwtrends in 2021. Verschillende apparaten en systemen zijn met elkaar verbonden en kunnen afzonderlijk worden bestuurd zowel vanuit de computer en onderweg via een app met een mobiele telefoon. De koelkast stuurt je een bericht zodra alle eieren op zijn of de lichten gaan automatisch uit als je de kamer verlaat – dit is geen verre toekomstvisie, maar een realiteit. Toegegeven, het installeren van het systeem is in het begin een dure investering, maar de kosten zullen zich na verloop van tijd terugbetalen.

Modern en praktisch: bungalows zijn ook in 2021 een van de populairste woningbouwtrends

Bungalow voor wonen voordelen woningbouw trends 2021

Ooit bekend als een eenvoudig vakantiehuis, worden bungalows steeds populairder onder bouwers. Een bungalow is een vlak, vrijstaand huis, met alle kamers gelijkvloers. Dankzij de vlakke toegang bespaar je jezelf alle ups en downs van traplopen en geniet je toch van de voordelen van een eigen huis. Omdat alle kamers traploos bereikbaar zijn, zijn bungalows bijzonder voordelig voor ouderen en gehandicapten en jonge gezinnen met kleine kinderen. Het is echter belangrijk om te vermelden dat een bungalow een grotere plattegrond nodig heeft dan een klassieke woning met meerdere verdiepingen. De hogere kosten voor het onroerend goed worden gecompenseerd door de relatief eenvoudigere constructie van het huis.

Grote ramen en glazen wanden voor meer daglicht

Glazen gevels voor huizen Tips voor woningbouwtrends

We weten allemaal dat daglicht in veel opzichten goed is voor ons welzijn en onze gezondheid. Kleine ramen en donkere kamers behoren tot het verleden – de woningbouwtrends voor 2021 gaan gepaard met enorme glasoppervlakken. Grote raamfronten en glazen wanden zijn een uitstekende manier om meer zon in uw eigen huis te halen en op elk moment te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Om jezelf in de zomer tegen oververhitting te beschermen en nieuwsgierige blikken van de buren te vermijden, moet je zeker investeren in bescherming tegen de zon. Het is ook belangrijk op te merken dat meerdere ramen meer schoonmaakwerk betekenen. En waar vrije tijd steeds meer een kostbaar goed wordt, wil je die waarschijnlijk niet verspillen aan schoonmaken.

moderne appartementsgebouwen trends geprefabriceerde huizen waar te zoeken