Wonen

Woonkrediet voor renovatie – tips en vergelijking van de mogelijkheden

Woonkrediet voor renovatie renovatie-woning-voorwaarden-vergelijk

Huiseigenaren betalen geen huur, maar moeten zelf zorgdragen voor het onderhoud en de renovatie van hun woning. Dat gaat in het geld. Als er grote reparaties nodig zijn, wordt het zelfs erg duur. Door de energiebesparende verordening eigenaren zijn verplicht hun huis aan te passen zodat het voldoet aan de nieuwe regelgeving. Het niet naleven kan leiden tot boetes. De ombouwverplichting omvat onder meer een goede thermische isolatie, een energiebesparende warmwaterbereiding en het renoveren van de verwarming.

Tegelijkertijd moet de woning niet alleen technisch state-of-the-art zijn, maar ook een plaats van welzijn en ontspanning. Dat werkt als er renovatie is. Om ervoor te zorgen dat het geld niet opraakt tijdens de verbouwing, dienen huiseigenaren vooraf het financiële kader vast te stellen en de verbouwing te financieren met een lening.

Woonkrediet voor financiering?

Woonkrediet voor renovatie renovatie-lening-rente-financiële instellingen-aflossen

Duitse financiële instellingen verstrekten vorig jaar een biljoen euro aan woningkredieten. Steeds meer banken bieden een dergelijke lening aan om huiseigenaren te helpen bij het financieren van renovaties. De leningen hebben een flexibele looptijd en de rente is onafhankelijk van het inkomen van de eigenaren. Met een woonkrediet kunnen in de regel bedragen tussen de 5.000 en 70.000 euro gefinancierd worden. De betalingsdatum kan vrij worden gekozen binnen een tijdsbestek van drie maanden. Veel banken staan ​​vervroegde bijzondere aflossing of volledige aflossing toe zonder extra kosten.

Huiseigenaren moeten weten dat de woonkredieten geoormerkt zijn en alleen kunnen worden gebruikt voor renovatie-, renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden, evenals voor inrichtingsdoeleinden. De woonlening is bij wijze van spreken een lening op afbetaling met een doelbinding.

Voor wie is de woonlening geschikt??

Woninglening-vergelijking-financiering-appartement-voorwaarden-calculeren-geld

Het moderniseren van de keuken, badkamer en woonkamer kost geld. Met een woonkrediet kan de verbouwing makkelijker gefinancierd worden. Deze startfinanciering is goedkoop. De rente is momenteel laag. De effectieve rente voor woonkredieten is minder dan vier procent.

De kredietvoorwaarden zijn afhankelijk van de betreffende bank. Sommige banken verstrekken woningkredieten aan freelancers en zelfstandigen, andere vereisen een vast dienstverband of een betaalde baan die gegarandeerd is tijdens de leenperiode. Verder eisen alle banken een bewijs van eigenwoningbezit door middel van een uittreksel uit het kadaster of belastingaanslag. Sommige financiële instellingen eisen dat het netto-inkomen een bepaald bedrag per maand overschrijdt.

Eigenaren die geïnteresseerd zijn in een woninglening, moeten er van tevoren een krijgen Vergelijking op internet om de beste deal te vinden. De vergelijking kan u veel geld besparen. Omdat sommige financiële instellingen de dubbele rente rekenen, terwijl andere banken goedkope rentetarieven hebben. In individuele gevallen kunnen huiseigenaren honderden tot duizenden euro’s aan rente besparen.

Alternatieve hypothecaire lening

woninghypotheek vergelijken hypotheekrente renovatie modernisering woning

Het bezitten van een woning is een vorm van zekerheid voor de bank. Bij een hypothecaire lening betaalt zij een gunstige effectieve rente, die meestal lager is dan de rente op een afbetalings- of woonkrediet. Bij een grote verbouwing kan een hypothecair krediet de moeite waard zijn. De rente ligt rond de 2 procent. Naast de laagrentende lening moeten huiseigenaren dit type lening zekerstellen met een grondrecht. Dit betekent meerwerk en kosten voor kadaster- en notariskosten en taxatiekosten. Daarom is de hypothecaire lening alleen aan te raden bij uitgebreidere maatregelen van meer dan 30.000 euro voor modernisering.

Met een kleiner bedrag zijn woningkredieten logischer. Je hebt eerlijke voorwaarden, flexibele terugbetalingsmodaliteiten, geen administratiekosten en huiseigenaren kunnen op elk moment gratis speciale terugbetalingen doen. Als de woning al bezwaard is met een bestaande lening, moeten huiseigenaren ook kiezen voor een lening op afbetaling.

Overheidsfinanciering voor de renovatie

Woninglening-vergelijking-financieringsprogramma-kfw-staatsfinanciering

Zodra huiseigenaren renovaties moeten uitvoeren, is het de moeite waard om de financieringsprogramma’s van KfW Bank te bekijken. KfW-leningen om renovatiewerkzaamheden te financieren zijn beschikbaar vanaf 0,75 procent. In het beste geval krijgen klanten een aflossingssubsidie ​​die hoger is dan de rente, waardoor ze meer geld van de bank krijgen dan ze moeten terugbetalen.

KfW biedt programma’s voor energiezuinige renovatie of leeftijdsgebonden renovatie. Beide programma’s kunnen ook door huurders worden gebruikt. Voor KfW-subsidies is echter een deskundige nodig om te bevestigen dat de bouwwerkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Het Duitse Energie Agentschap heeft er een Overzicht van gecertificeerde experts.

woninglening vergelijken-renovatie-appartement-rente-financiering