woonkamer

Decoraties in boho-stijl voor de woonkamer: de mooiste ideeën op een rij

De boho-stijl is een van de meest gewaardeerde interieurstijlen die nog steeds populair is. Op deze manier ingerichte interieurs worden gekenmerkt door een vrolijke, natuurlijke en zorgeloze sfeer – perfect als u een appartementinrichting wilt creëren waarin u zich altijd op uw gemak voelt.

Wat onderscheidt de boho-stijl in de woonkamer??

Fotobehang met veren in de woonkamer boho stijl

Het bijzondere aan de Boho-stijl is dat je er heel verschillende elementen in kunt combineren. Hier vinden we hippie-accenten, motieven in etnische stijl en zelfs Indiase afbeeldingen. Het beste voorbeeld hiervan zijn de zo populaire dromenvangers. Een zeker eclecticisme maakt dat deze stijl kan worden geïntroduceerd in woondecoraties, die tot nu toe geen boho-karakter hadden. Decoraties met deze esthetiek passen perfect bij een minimalistische of Scandinavische opstelling.

Als we echter een woonkamer helemaal opnieuw inrichten, kunnen we deze volledig met deze esthetiek ontwerpen. Hiervoor hebben we houten en rieten meubels nodig, natuurlijk textiel in een zacht kleurenpalet, verse en gedroogde bloemen en decoratieve accenten die de kroon op het geheel worden. Welke versieringen mogen niet ontbreken? Hier vind je een handvol inspiraties en ideeën die voortkwamen uit Myloview-Specialisten zijn voorbereid.

Geniet het hele jaar door van een vakantiesfeer in boho-stijl

Boho woonkamer met fotobehang palmbladeren

Er zijn veel redenen voor de boho-stijl. Een zo ingerichte woonkamer krijgt dankzij een lichte kleurstelling een vrolijk en optimistisch karakter. De natuurlijke materialen die worden gebruikt in meubels en accessoires zorgen ervoor dat we ons dichter bij de natuur voelen. Gezellige kleine dingen en decoratieve accenten maken de kamer in een mum van tijd gezelliger. Dit geeft ons een huisontwerp dat perfect is voor ontspanning en dat onze zintuigen kalmeert.

Ook opmerkelijk is het feit dat deze esthetiek wordt gekenmerkt door een vakantiesfeer. Wat is daar de reden voor? Etnische accessoires zoals dromenvangers, gedessineerde stoffen en tapijten, geweven macramees en tropische planten, die vaak in deze stijlen worden gebruikt, zijn belangrijk. Dus als we het hele jaar door willen genieten van een onbezorgde sfeer, dan is dit het perfecte recept ervoor.

Decoraties die niet mogen ontbreken in de boho stijl

Woonkamer in boho stijl met macramé als wanddecoratie

Wat krijgen we als we voor de Boho Style kiezen? Zo wordt wonen gezellig, sfeervol en in harmonie met milieubewuste oplossingen. Om van zo’n omgeving te kunnen genieten, moeten we vertrouwen op enkele karakteristieke decoratieve elementen.

Laten we beginnen met decoraties die erg populair zijn en er heel schattig uitzien. Het zijn macramees geweven van koorden. We kunnen ze als afgewerkt product kopen of instructievideo’s op internet vinden en zelf zo’n handwerk maken. Het enige wat we nodig hebben is een stok, die we op een van onze wandelingen vinden, en koorden van de juiste maat. Een muur of raam kan ook versierd worden met een dromenvanger. Dit amulet, afkomstig uit de cultuur van de Noord-Amerikaanse Indianen, brengt niet alleen afwisseling in een kamer, maar beschermt ons misschien ook tegen boze geesten! Laten we even bij Native American inspiraties blijven. Een ander interessant idee is een zelfklevende sticker die bijvoorbeeld over de bank kan worden geplakt en een portret toont van een wild dier met een pluim van veren.

Een geweldige aanvulling op een macramé, dromenvanger en andere Indiaanse accenten is een schommel gemaakt van koorden die in de woonkamer wordt opgehangen. Met zo’n accessoire krijgen we een perfecte plek om te ontspannen met een boek in de hand en het gevoel te hebben dat we in een hangmat op vakantie zijn.

Romantische bloemmotieven in verschillende varianten

Deco idee poster met boho motief in de woonkamer

Wat varieert de boho-stijl nog meer? Decoratie met een bloemmotief is een geweldige oplossing. Patronen die lijken op een delicate illustratie gemaakt met aquarellen passen hier perfect. In deze rol is een poster in een houten lijst ideaal. We kunnen één patroon kiezen, of we kunnen er gewoon twee kiezen die een vergelijkbare esthetiek hebben en er een tweeluik van maken. Een dergelijke oplossing is het overwegen waard in een ruime opstelling.

Decoraties voor boho woonkamers met fotobehang pampagras

Als we daarentegen geïnteresseerd zijn in een complete metamorfose van het interieur, vertrouwen we op een fotobehang dat een weidse weide of een met zeer decoratief pampagras begroeide open plek verbeeldt. Deze plant is momenteel erg populair in de interieurwereld en past perfect in de boho-stijl. Het voordeel van een dergelijke wanddecoratie is dat het ons niet alleen dichter bij de natuur brengt, zodat het binnen ons bereik ligt, maar ook visueel een kleine woonkamer vergroot.

Maar dit zijn niet allemaal florale decoratieve accenten die een goed figuur slaan in de woonkamer. We stellen nog twee oplossingen voor die perfect zijn voor de boho-stijl. De eerste zijn boeketten van gedroogd pampagras – een variant voor wie niet kiest voor een fotobehang met zijn voorstelling. De tweede suggestie is een gevlochten bloemenhouder die aan het plafond hangt met klimop of varens erin.

Decoratieve accenten uit de wereld van de natuur

Boho fotobehang met vlinders in de woonkamer

Als we willen dat de woonkamer kleurrijk en gezellig is, is het de moeite waard om te vertrouwen op patroonbehang. De decoratieve accenten moeten natuurlijk betrekking hebben op de natuur. Liefhebbers van exotische landschappen kunnen wedden op palmbladeren en exotische bloemen, terwijl wie van de zee houdt, kan kiezen voor een patroon van kleurrijke schelpen.

De experts van Myloview hebben gekozen voor iets andere ontwerpen die het arrangement een zekere lichtheid geven. Het eerste fotobehang voor de woonkamer in boho stijl toont een motief van kleurrijke vogelveren. Veren zijn in eerdere voorstellen al verschenen in de vorm van een dromenvanger. Nu zullen ze niet alleen een accent zijn, maar een dominante functie in de kamerdecoratie. Dit patroon, hoewel heel subtiel, stelt ons in staat om de kamer een heel nieuw karakter te geven. Een alternatief voor veren is een patroon met vlinders of motten. Dit is een zeer origineel voorstel dat liefhebbers van unieke arrangementen zal aanspreken!

Conclusie

De boho stijl staat voor zorgeloos. Het draait allemaal om natuurlijke materialen, stoffen met patronen en accenten in etnische stijl. Een zo ingerichte woonkamer ziet er niet alleen mooi uit, het wordt ook een oase van rust waarin het dagelijks leven een unieke kwaliteit krijgt.