woonkamer

Een huiselijke oase van welzijn dankzij XXL-banken – gezellig, zacht en knuffelig

XXL banken taupe-greige-woonkamer-l-vorm-wand design-led-licht-nis

Niets zegt beter “Welkom thuis” dan het gevoel neer te laten op een comfortabele bank en te ontspannen. De trend is richting een zo groot mogelijk banklandschap, de XXL banken. Wat maakt het enorme lig- en zitmeubel zo aantrekkelijk en waar moet bij de aankoop rekening mee worden gehouden??

De woonkamer als oase van rust en welzijn dankzij XXL-banken

XXL banken lichtgrijs-l-vorm-chaise-longue-zacht-gestoffeerd

De woonkamer is altijd het middelpunt van de actie geweest voor de hele familie. Iedereen komt hier samen om films of televisie te kijken, videogames te spelen of te genieten van een goed boek in de leeshoek. De inrichting van deze oase van welzijn midden in een appartement of huis is keer op keer veranderd. De smart-tv hangt nu op de plaats waar een paar jaar geleden de enorme aanbouwmuur was. En ook de gestoffeerde meubels gaan met de tijd mee. De zithoek bestaande uit fauteuils en banken is nu achterhaald. De nieuwste trend zijn de XXL banken.

Groter is beter – fantastische XXL-banken voor de woonkamer

XXL banken kunstleer-grijs-l-vorm-chaise longue-blauwe accenten

XXL-banken nemen veel ruimte in beslag en zijn daarom bijzonder geschikt voor grotere woonruimtes. Maar ze zijn uiterst comfortabel en bieden plaats aan iedereen die wil gaan zitten. Of het nu een vrouwenavond is met vriendinnen, champagne en je favoriete serie, of een sportavond met bier en patat. De enorme zithoeken zijn ook ideaal voor kinderen. Ze kunnen vrij bewegen, klimmen, liggen of zitten tussen de volwassenen. Het bijzondere aan de XXL banken is natuurlijk hun grootte en vaak ook hun diepte. Met een breedte van 3 tot 5 meter en zijdelen tot drie meter lang met een zitdiepte tot anderhalve meter zien de meubelen er indrukwekkend uit en nodigen ze uit om te gaan zitten. Het belangrijkste voordeel van de grootte is dat:, dat iedereen ruimte kan vinden. Geen krukken en stoelen meer toevoegen om de cirkel uit te breiden. En zelfs zwaardere bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken als ze plaatsnemen op de zachte maar zeer stabiele XXL-bank. Gigantische banken met slaapfunctie bieden geplande of spontane overnachtende gasten extra ruimte voor een goede nachtrust.

Aankoop van een grote XXL bank

xxl-banken-zacht-donkergrijs-l-vorm-chaise-longue-houten-meubels-witte-wanden

Een breed scala aan XXL-banken met of zonder slaapfunctie vindt u bij de online retailer www.lifestyle4living.de. Als u echter een grote bank in het woongedeelte wilt plaatsen, moet u er rekening mee houden dat de XXL-bank vaak een hele muur in beslag neemt en eenmaal opgesteld moeilijk te verplaatsen is. Neem daarom, voordat u de bank bestelt, niet alleen de afmetingen van de woonkamer, maar ook die van de deurkozijnen en naar het huis gaan. Zodat de bank bij aflevering ook gemakkelijk in het woongedeelte kan worden afgeleverd. Vergeet bij het opmeten van de woonkamer niet wat meer ruimte te laten, zodat u comfortabel rond de bank kunt lopen of de vloeren en meubels rondom kunt reinigen. Bijbehorende salontafels moeten ook iets groter zijn dan conventionele bankhoeken om alle gasten blij te maken. Verlichtingsconcepten moeten zo worden gepland dat niemand in het donker hoeft te zitten, dus idealiter moeten ze boven het banklandschap worden geïnstalleerd. Dan is het Woongedeelte klaar voor gezellige familieavonden en leuke feestjes met vrienden.

XXL bank met bedfunctie

XXL banken slaapfunctie-bed functie-donkerblauw-gestoffeerd

XXL slaapbank met bedstee

XXL slaapbanken bedbox-l-vorm-chaise-longue-zwart