woonkamer

Een lege hoek in de woonkamer ontwerpen: coole ideeën voor inrichting en decoratie

Je woonkamer is perfect ingericht op een lege hoek na. Maar hoe kan de donkere en ongemakkelijke hoek van de kamer worden ontworpen en ingericht? Van hoekplanken voor de leeshoek tot fotowanden voor de chill-seat: we laten je 25 coole ideeën zien om zelfs de kleinste ruimte fantasierijk in de schijnwerpers te zetten en een lege hoek in de woonkamer om te toveren tot een absoluut hoogtepunt!

Ontwerp een lege hoek in de woonkamer: vul gaten op met bijzettafels

Maak een lege hoek in de woonkamer met schilderijen en een bijzettafeltje

Je hebt een gezellige zithoek ontworpen met twee banken of een bank en een dagbed of fauteuil. Maar hoe gezellig deze zithoek er ook uitziet, een dode hoek trekt automatisch je blik. In dit geval is de bijzettafel een echte allrounder en de perfecte metgezel voor de bank, bank en dagbed. Een bijzettafel op zithoogte overbrugt perfect de ruimte tot aan de muur en kan op verschillende manieren worden geënsceneerd. Want hij biedt niet alleen ruimte voor de afstandsbedieningen en koffie in de middag, maar ook voor boeken, tijdschriften en standbeelden. Zelfs posters en schilderijen kunnen er nonchalant tegen de muur op worden geleund.

Ideeën voor woonkamerhoeken: een leeshoek inrichten

Ideeën voor hoeken in de woonkamer Ladder als wandplank

Een comfortabele leeshoek is ontworpen weg van de televisie en de woonkamer en belooft aangename uren met uw favoriete boek in de hand. In de grote woonkamer biedt het een toevluchtsoord, in de kleinere – flexibele zitplaatsen. Om ervoor te zorgen dat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook functioneel is, moet u een paar dingen overwegen bij het opzetten:

1. Planken zijn bijzonder effectief aan de korte muur. Zo zijn je favoriete boeken en tijdschriften altijd binnen handbereik.

2. De fauteuil is het hoogtepunt van de leeshoek. Het kan zowel als solist als in combinatie met een kruk worden opgevoerd. Knusse spreien, hoezen van imitatiebont en sierkussens zorgen voor een vleugje gezelligheid.

3. Een moderne vloerlamp maakt het interieur effectief af. Het neemt weinig ruimte in beslag en is een flexibele oplossing die iedereen overal in de kamer kan plaatsen.

4. Je kunt decoraties op de muur achter de fauteuil plaatsen. Schilderijen, posters of familiefoto’s trekken automatisch de aandacht en zijn vervelend bij het lezen.

Ideeën voor woonkamerhoeken, hoekplanken en fauteuils in Scandinavische stijl

Wil je van een dode hoek in de woonkamer een leesruimte maken, kies dan een hoek direct naast het raam. Zorg ervoor dat je de fauteuil op een afstand van ongeveer 30 cm van de wandplank neerzet.

Ontwerp een speelruimte in de woonkamer

Dode hoeken in de woonkamer ontwerpideeën voor poppenhuizen gemaakt van washi-tape

Peuters willen altijd dicht bij hun ouders spelen. Richt een speelhoek in zodat er orde is in de woonkamer en knuffels, auto’s en poppen niet heen en weer dwalen. Met washi tape kun je de contouren van een poppenhuis tekenen, en meerdere planken bieden ruimte voor poppen en accessoires. De speelruimte is in een mum van tijd klaar. Zorg er bij het ontwerpen van de speelruimte echter voor dat de kinderen bij al het speelgoed kunnen. Indien nodig kun je ook een zitkussen op de grond leggen.

Decoratie voor hoeken in de woonkamer

Versier de hoek van de woonkamer met kerstverlichting

Voor de open haard heeft u een gezellige zithoek ingericht. Maar omdat alle meubels in het midden van de kamer staan, blijven de hoeken leeg. Het probleem: er is gewoon niet genoeg ruimte voor extra meubels en je moet de hoek van de kamer inrichten. Maar hoe? Kerstverlichting en plafondlampen met meerdere lampen laten zelfs de donkerste en kale hoeken stralen. Met een lichtketting breng je bijzonder effectief de randen naar voren en omlijst je de beschikbare ruimte. Je kunt de plafondlampen met meerdere lampen eenvoudig tegen de twee muren leunen en spannende accenten zetten.

Creëer een klein hoekje in de woonkamer

Gebruik de dode hoek om een ​​boekenplank in de woonkamer te maken

Kleine hoekjes zijn een grote uitdaging voor de meeste interieurontwerpers.Op maat gemaakte hoekplanken lossen ruimteproblemen in de kleine woonkamer op. Planksystemen die vakken, planken en laden combineren in een multifunctioneel ontwerp, blijken ideaal te zijn. Er is niet alleen ruimte voor de boekencollectie, maar ook voor familiefoto’s, tal van souvenirs van je laatste vakantie, vazen ​​met verse bloemen en zelfs zelfgemaakte artikelen.

De hoek van de woonkamer ontwerpen: kamerplanten

Kamerhoeken met planten creëren ideeën voor kamerplanten in de woonkamer

Een lege hoek in de woonkamer kan ook opgefleurd worden met kamerplanten. Bij het kiezen van planten spelen de lichtomstandigheden een beslissende rol. Zonaanbidders kunnen niet gedijen op een donkere plek, zoals achter een deur. Schaduwminnende planten zullen zich niet op hun gemak voelen direct onder het zuidraam. Vraag daarom voor de zekerheid advies aan het tuincentrum. Je kunt zelfs een foto van de lege hoek meenemen of een weekend kijken hoe lang en of er überhaupt zonlicht direct op de hoek valt.

Decoratie voor de hoek in de woonkamer: ontwerp een foto of fotowand

Decoratie voor hoek in woonkamer in industriële bakstenen muur in loftstijl

Wil je de woonkamer liever ruim laten lijken en focussen op decoratie in plaats van meubels? Dan is het volgende idee precies goed voor jou. Een foto of fotowand kan geweldig in hoeken worden gecreëerd. Combineer vintage posters en zwart-wit kunstafdrukken in verschillende formaten om de fotowand meer karakter te geven. Verschillende posters met citaten of inspirerende uitspraken kunnen voor afwisseling zorgen.

Gebruik dode hoek in woonkamer voor thuiskantoor

Hoekoplossing voor woonkamer Idee voor thuiskantoor met opvouwbare tafel en hoekplank

Was het vroeger zelden in de meeste huizen te vinden, nu is het een onlosmakelijk onderdeel van het interieur geworden: het thuiskantoor. Je kunt het thuiskantoor natuurlijk het beste in een aparte ruimte inrichten. Als de beschikbare woonruimte echter schaars is, is er maar één uitweg: een lege hoek in de woonkamer omtoveren tot een flexibel thuiskantoor. Een wandplank herbergt de kantoordocumenten, een opklapbare tafel biedt ruimte voor een laptop en tafellamp. Compleet! Wanneer niet in gebruik, kan de werkruimte in de woonkamer worden omgebouwd tot een bijzettafel voor drankjes en snacks. Ook perfect als je een feestje thuis organiseert.

Relaxhoek met een hangstoel in de woonkamer

Chill corner in de woonkamer ontwerpideeën met hangstoelen

Het meubel was lange tijd in de vergetelheid geraakt, maar beleeft de laatste tijd een heuse comeback: de hangstoel. Vooral acrylmodellen zijn populair. Ze kunnen effectief worden geënsceneerd met gezellige spreien van kunstbont, zien er luchtig uit en kunnen perfect worden gecombineerd met salontafels en vloerlampen.

Decoratie-ideeën voor de woonkamerhoek

Zet een lege hoek in de woonkamer op Ideeën voor een leeshoek in retrostijl

Hieronder laten we je drie verschillende varianten zien voor een effectieve decoratie van de woonkamerhoek. Richt een knus hoekje in met een hippie-look, kies voor een comfortabele zithoek met exotische planten of ga voor vintage stijl met gevonden voorwerpen van de rommelmarkt. Je kunt kiezen tussen de verschillende varianten.

Woonkamerhoek: decoratie met hippie-look

Dode hoek in de woonkamer versier ideeën in een hippie-look

Een vintage platenspeler, sierstenen, cactussen en andere exotische planten, een zitzak of kruk met een gehaakte hoes, een vintage spiegel en messing-look metalen plantenpotten zorgen voor een relaxte hoek met een hippie-look. Perfect voor alle Coachella-fans en voor de woonkamer met een retro-look.

Decoratie-ideeën voor de hoek in de woonkamer: puur exotisme

Dode hoek in de woonkamer exotische planten en lederen fauteuils zithoek

Een leren fauteuil, een houten krukje dat dienst doet als bijzettafel, meerdere plantenpotten en twee spiegels als decoratie aan de muur: de nieuwe gezellige zithoek in de woonkamer is klaar. Het kleurenpalet in aardetinten en de selectie van kamerplanten (allemaal exotisch) doen je dromen van exotische reisbestemmingen, tropische eilanden en zomervakanties.

Vintage decoratie voor de hoek in de woonkamer

Versier en richt de hoek van de kamer in met een bedbank en kussens

Een vintage ladekast, een eenvoudig dagbed en een rotan mand maken de inrichting van een vintage-stijl hoek compleet. Je kunt decoreren met vintage tekeningen, vazen ​​en aardewerken potten van de rommelmarkt en zelfgemaakte sierkussens.

Om een ​​comfortabele en stijlvolle hoek van een kamer in te richten, heb je een zeker instinct voor interieurontwerp nodig. Ook als u het gewenste concept niet realiseert, hoeft u zich geen zorgen te maken. Probeer het gewoon opnieuw. In de onderstaande fotogalerij vindt u meer inspirerende voorbeelden. Laat je erdoor inspireren.

Moderne wandplank en bedbank

Versier de hoek van de woonkamer met wandplanken en een dagbed

Hoekbank voor smalle kamers

Hoekoplossingen voor woonkamerbank naast het raam

Decoratie-ideeën voor de hoekmuur van de woonkamer in donkere kleur

Schilderen aan de muur benadrukt effectief het kleine hoekje in de woonkamer

Decoratie voor hoekideeën in de woonkamer met schilderijen

Zithoek in de kleine woonkamer

ongebruikte hoek in de woonkamer ideeën opzetten met een rotan mand en fauteuil en hoogpolig tapijt

Thuiskantoor in een hoek

Woonkamerhoekideeën voor thuiskantoor en kaart als wanddecoratie

Zithoek in de woonkamer

Creëer woonkamerhoeken met een bijzettafel en fauteuil en vloerlamp

Wandplank van Ikea

Hoekdesign voor woonkamer met hoekplank met vakken

Kachel in een klein hoekje

Ontspanningshoek in de woonkamer bij de open haard