woonkamer

Maar hoe woonkamers te renoveren – ideeën voor een nieuw ruimtelijk effect

woonkamer renoveren man-vrouw-ladder-boor-muurverf-blauw-verf-helder-kartonnen-raamgordijnen-wit

De woonkamer en ons hele appartement in het algemeen toont onze persoonlijke inrichtingsstijl. We drukken ons uit via de woonideeën en creëren onze eigen vier muren waarin we ons prettig willen voelen. Als je verlangt naar een nieuw woongevoel en frisheid in je woonkamer wilt brengen, is het misschien al tijd voor verandering. Je zou dat leuk vinden Woonkamer renoveren, maar hoe? We presenteren u enkele geweldige ideeën om de kamer een frisse uitstraling te geven met nieuwe accenten.

Woonkamer renoveren – individuele ideeën realiseren

woonkamer renoveren stoel-tafel-wandlamp-koningsblauw-klein-behang-patroon-houten-stam-vaas-dienblad

Een muurkleur in effen wit is typerend voor moderne woninginrichting en biedt veel vrijheid voor individuele inrichtingsideeën. Maar zijn de witte muren in je woonkamer toch te saai voor je? De wanden zijn eigenlijk relatief eenvoudig te ontwerpen en er zijn geen grenzen aan de ontwerpmogelijkheden. Bij het kiezen van behang kun je kiezen tussen elegant en kleurrijk tot ongebruikelijke patronen. Of je nu kiest voor bloemmotieven, strepen of fijne grafische patronen, zoals op deze foto krijgt je woonkamer een heel andere uitstraling. In deze lichte kamer is alles op kleur afgestemd. De subtiele maar aanwezige lichtgrijze kleur laat de frisse geelgroene sierkussens goed schitteren.

Woonkamer renoveren – muurontwerp met verf

woonkamer renoveren muren-schilderij-muurdecoratie-blauw-nuances-fauteuil-tapijt-gordijnen-salontafel

Als u uw appartement wilt renoveren, is de eenvoudigste en meest ongecompliceerde manier om de kamer het gewenste woongevoel te geven, door middel van een nieuwe muurkleur. Het kleurenschema stelt u in staat om kamers groter of kleiner, breder of smaller te laten lijken. Wil je een rustige sfeer in de woonkamer creëren, kies dan voor pastelkleuren. Als je de voorkeur geeft aan sterke kleuren of je eigen kleurencombinaties wilt creëren, is het schilderen van muren de snelste manier om het gevoel van leven te veranderen.

Ontwerp een gekleurde accentmuur

woonkamer renoveren muur kleur-blauw-foto's-open haard-tafel-bank-plank-fauteuil-plafond-potplant-staande lamp

Afhankelijk van het gewenste woonconcept kun je ook maar één enkele muur in kleur neerzetten. In deze gezellige kamer werd de open haard geaccentueerd door de blauwe kleur. De gekleurde accentmuur is verkwikkend en ontspannend terwijl de open haard brandt en de aandacht trekt. Je kunt je woonkamerinrichting ook opfleuren met een sfeerhaard en een gezellige sfeer creëren.

Creatief wandnissen ontwerpen

renoveren woonkamer nis-wand kleur-lichtgroen-tafellamp-bank-fauteuil-stof-bekleding-beige-natuur

Als je je woonkamer wilt renoveren en je hebt een alkoof, dan kun je daar speciale aandacht aan besteden. Afhankelijk van of de wandnis groot met zitje of klein is en alleen uitgerust met een bar of plank als opbergruimte wordt gebruikt, kun je hem met een grote verscheidenheid aan spullen decoreren of in kleur vormgeven, zoals hier afgebeeld. De lichtgroene nis valt niet direct op, maar geeft wel een persoonlijk tintje aan de inrichtingsstijl.

Wanddecoratie met foto’s

woonkamer-renovatie-hoekbank-kussens-orchidee-foto's-gekleurde-houten-frame-potplant

Je hoeft de muren niet per se te schilderen om een ​​nieuw ruimtegevoel te krijgen. Een geweldig muurontwerp dat met weinig tijd en geld wordt geassocieerd, kan worden bereikt met foto’s. Foto’s kunnen kalmeren, verrassen of je woonkamer levendiger maken. Waar en hoe de foto’s ook worden opgehangen, ze brengen een positief, nieuw gevoel van leven over. Je eigen creaties zullen ook de kamer verfraaien.

Wanddecoratie met rozetten

woonkamer-renoveren-kleine-muurverf-witte-muurdecoratie-medaillons-gekleurd-bank-kussen-box-tafel

Wil je geen gekleurde muren, maar wel een nieuw en mooi wanddesign, dan kun je dat eenvoudig bereiken door plafondmedaillons te gebruiken. Hiermee kun je artistiek stoom afblazen en unieke kunstwerken aan de muur creëren. Door verschillende kleuren en maten te gebruiken, krijgt de kamer meer dynamiek zonder dat je woonkamer er rommelig uitziet.

Een appartement renoveren – maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

woonkamer-renovatie-boekenplank-ladder-foto's-bank-beige-kussens-donkerblauw-bijzettafel

Als je een appartement in een oud gebouw bezit, een muur zonder meubels of een lege muurnis hebt, kun je de ongebruikte ruimte verfraaien met een boekenplank. Om de woonkamer een nieuwe look te geven, hoef je dit meubel niet per se nieuw te kopen. Je kunt de plank ook zelf maken en niet alleen de klassieke houten planken gebruiken voor het ontwerp, maar ook manden of dozen. De boekenplank biedt veel opbergruimte, maar kan ook als decoratie gebruikt worden.

Ontwerp een individueel woonkamerplafond

woonkamer-renoveren-bank-lederen-kussen-patroon-zigzag-plafond-kleurige-mint-gordijnen-beige-glazen-tafel

Wanneer u uw woonkamer renoveert, is het juiste plafondontwerp ook belangrijk omdat het de sfeer in de kamer kan herdefiniëren en verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden om door middel van plafonddesign een individuele ruimtebeleving te creëren. Of je nu kiest voor spanplafonds in verschillende uitvoeringen, plafondschilderingen of inbouwspots, met het juiste plafond creëer je geweldige effecten.

Meubels met een eigen karakter

woonkamer-renoveren-bank-kleurrijk-groen-kussens-geel-tapijt-tafel-kunststof-muurschildering-grijze-gordijnen

Heb je gekozen voor een donkere muurkleur, dan ben je van harte welkom om verschillende meubelen in felle kleuren in de kamer neer te zetten. Ook met elegante kussenslopen kunt u een nieuw woongevoel krijgen. De Ikat-kussens verspreiden bijvoorbeeld een positief en vrolijk gevoel met hun felle kleuren en geometrische vormen met vreemde lijnen.

Meubelhoezen voor een nieuw tintje

woonkamer-renovatie-open haard-muurschildering-kleur-donker-tapijt-fauteuil-stof-cover-foto's

Als je maar een klein budget hebt en geen nieuwe meubels kunt betalen, kun je de kamer opknappen met ander textiel. Of wil je een oud meubel niet opgeven dat niet past bij de nieuwe inrichtingsstijl? Ook voor uw zitmeubels kunt u een modern en kleurrijk design creëren met stoffen bekledingen. Je kunt ook een kleine woonkamer veranderen met meubelkleden en geweldige kleur- en patroonaccenten op meubelstukken toveren.

Zet een scheutje kleur

woonkamer-renovatie-kleine-lichte-gezellige-bank-bank-witte-muurdecoratie-parket-vloer-tapijt

Wil je de muren in de woonkamer niet schilderen en heb je gekozen voor subtiele en lichte kleuren voor je meubels, maar wil je wel kleuraccenten in de kamer? Met eenvoudige middelen, zoals een frisse verflaag of zelfklevende folie, tover je je meubel om tot echte sieraad en verfraai je het visueel. Verf de ladekast, de poten van een stoel of de tafel en geef ze een geheel nieuwe glans.

Relax fauteuil voor rustige uurtjes

woonkamer-renovatie-relax-fauteuil-leren bank-muur design-tapijt-foto's-kussens-marmeren tafel

Een comfortabele, stijlvolle relaxfauteuil kan helpen om een ​​heerlijk gevoel van zelfstandig wonen te creëren of de nieuwe look af te ronden na een verbouwing van de woonkamer. Een fauteuil in een elegante kleur kan ongetwijfeld de chique blikvanger in het woongedeelte zijn en van de kamer een plaats van welzijn maken. Een mix van verschillende fauteuils en banken ziet er ook erg interessant uit.

Gebruik een scherm in de woonkamer

woonkamer-verbouwen-tussenwand-leer-geel-spiegelframe-bank-tafellamp-bank-kussen-bloempatroon

Om een ​​aangename en gezellige sfeer te creëren, kan je ook een roomdivider in de woonkamer plaatsen. Een roomdivider scheidt niet alleen twee ruimtes, maar kan ook een extra opbergmogelijkheid zijn of een prachtige blikvanger worden. Een scherm in kleur afgestemd op bijvoorbeeld de sierkussens of wandspiegels geeft de ruimte de finishing touch.

Roomdividers als decoratie

woonkamer-renoveren-hanglamp-bal-salontafel-kussen-patroon-kom-tapijt-partitie-marmeren-vloer

Als je een open, grote woonkamer hebt, kun je ook eenvoudig een roomdivider als decoratief element in de woonkamer plaatsen. Het zitgedeelte wordt hier verfraaid door de prachtige patronen en de lichttoevoer blijft onaangetast.

Decoratief tapijt voor een gezellig huis

woonkamer-renoveren-tapijt-kleurrijke-geometrische-figuren-staande-lamp-hanglamp-fauteuil-tafel-bank-boekenplank

Als je woonkamer is ingericht in donkere, rustige en natuurlijke tinten, kun je de kamer een levendig en passioneel effect geven met een kleurrijk tapijt. Dit vloerkleed met felle, gedurfde kleuren zorgt voor een frisse sfeer en brengt dankzij de geometrische patronen meer beweging in de kamer. Hanglampen hangen boven de eettafel en zetten mooie accenten in de woonkamer in dezelfde levendige kleuren.

Match de kleur van textiel in de kamer

woonkamer-renovatie-wanddesign-gordijnen-gekleurd-geel-grijs-hanglampen-bank-tapijt-bankkussens

Andere kleuraccenten die er mooi uitzien en vrolijke en frisse accenten geven zijn de dekkende gordijnen. Hier krijgen de gordijnen de kleur van de sierkussens en een tint van het tapijt. Ze zien er bijzonder aantrekkelijk uit en versieren ramen en de hele woonkamer.

Edele tegelvloeren

woonkamer-renovatie-vloerbedekking-tegels-tapijt-patroon-grijs-bank-wit-leer-kussens-glazen-tafel-kroon-lamp

U bent van harte welkom om de gehele vloeroppervlakte van uw woonkamer te betegelen. Waarom niet, zoals hier op de foto, met witgrijze tegels met ongebruikelijke decoratieve patronen die op een tapijt lijken. Deze vloerbedekking ziet er stijlvol en chic uit en is ook absoluut onderhoudsvriendelijk.

Ontwerp parketvloeren creatief

woonkamer-renoveren-houten-vloer-parket-bank-kussens-tafel-open haard-houten-balk-rieten-tv-raam

Als je je woonkamer wilt renoveren en een nieuwe parketvloer wilt leggen, heb je veel ontwerpmogelijkheden. Door het gekozen legpatroon en de legrichting kunt u gericht het visuele effect van uw woonkamer beïnvloeden. Zo kun je de ruimte groter, levendiger of juist rustiger laten lijken.