woonkamer

Woonkamerideeën met een bruine bank voor een trendy interieur

woonkamerideeën met bruine banktapijt - hoogpolig raam - ronde salontafel

De bruine kleur is een goede keuze voor elke ruimte, omdat het gezelligheid uitstraalt en in combinatie met de juiste kleuren ook nog eens de elegante kant op kan. Om deze reden wordt vaak gekozen voor bruin voor de woonkamerbank. De kleur is met elke kleur te combineren. Wil je het rustig en stijlvol, kies dan voor wit of paars als tweede kleur voor de woonkamerinrichting. Met metalen oppervlakken in de kamer krijg je een moderne stijl die niemand je snel zal imiteren. Hieronder staan ​​een aantal geweldige Woonkamerideeën met bruine bank, die je moeten inspireren om een ​​uniek interieur te ontwerpen.

Woonkamerideeën met een bruine bank – eenvoudig meubilair

woonkamerideeën met bruine bank metalen poten-fauteuil-leer-moderne-vloerlamp

De bruine bank is een eyecatcher op zich. Om deze reden hoeven woonkamerideeën met een bruine bank niet per se te worden gecombineerd met andere decoraties of ongebruikelijke meubels om een ​​stijlvol totaalbeeld te creëren. Hier zie je bijvoorbeeld een heel eenvoudig interieur waarin de metalen poten elegantie uitstralen en gele salontafels als groot contrast dienen. Een moderne booglamp met bruine lampenkap rondt het geheel af. De grote glazen wand zorgt voor veel daglicht in de ruimte en zet de stijlvolle inrichting direct in de spotlight.

Woonkamerideeën met een bruine bank – bruin als hoofdkleur

woonkamerideeën met bruine bank monochroom grijs tapijt

De bruine bank staat in dit voorbeeld ongetwijfeld centraal, de parketvloer is qua kleur gelijkaardig, terwijl voor de rest van het kamerdesign is gekozen voor neutrale kleuren. Op deze manier worden de ogen getrokken naar de comfortabele bank, die zeer uitnodigend is. Voor woonkamerideeën met een bruine bank kun je met alle kleuren en tinten spelen. De combinatie van bruin met puur wit is echter gewoon tijdloos. Beide kleuren contrasteren sterk met elkaar, maar zorgen voor een prachtig totaalbeeld in het interieur. Als je een modern interieur wilt, kun je de bruine bank met succes combineren met witte muurverf.

bruin leer

woonkamerideeën met bruine bank gele accenten-bankkussens-houten-plafond

Leer ziet er natuurlijk bijzonder elegant uit. Daarom mag onze woonkamer niet zonder ideeën zijn met een bruine bank. Of het nu echt leer of kunstleer is, het gladde oppervlak heeft een bijzondere uitstraling, die je ook kunt combineren met andere bruine elementen zoals hier met tapijten en dekens van hout. De gele bankkussens zijn een klein accent in dit interieur dat de sfeer in de kamer opfleurt. Geel is altijd een goede optie als je op zoek bent naar een vleugje kleur voor de bruine bank.

Monochroom interieur

woonkamer-ideeën-bruin-bank-grijs-combinatie-marmeren-tafel

Wil je een monochrome kamerinrichting in grijze tinten, maar niet zonder de bruine bank? Dit is helemaal geen probleem, want zoals gezegd kan de bruine kleur gecombineerd worden met alle andere kleuren. Bekijk dit voorbeeld van onze woonkamerideeën met een bruine bank. De bruine bank past perfect bij de rest van de grijze inrichting en verstoort het monochrome ontwerp op geen enkele manier. Integendeel, het harmoniseert ermee en zorgt voor een goed afgerond interieurontwerp. De metalen lampen zorgen voor een metallic glans en combineren prachtig met de salontafel en vloer van marmer.

Bruin en contrasterende kleuren

woonkamer-ideeën-bruin-bank-groen-tapijt-kussens-hoge-kamer

Je woonkamer krijgt een frisse uitstraling als je de bruine bank combineert met een vriendelijke, vrolijke kleur. Woonkamerideeën met een bruine bank en de kleur groen zoals in dit voorbeeld zijn erg aantrekkelijk. De groene kleur is terug te vinden in de bankkussens, vazen, het tapijt en een kruk en balanceert perfect de aanwezigheid van de kleur bruin in de bank en het parket. De grote glazen wand opent zicht op een natuurlijk landschap dat onderdeel wordt van het interieur. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke sfeer in het woongedeelte die uitnodigt tot verpozen.

Combineer wit en bruin

woonkamer-ideeën-bruin-bank-wit-deco-bont-oud-gebouw-parket-zwart-vloerlamp

We hebben al vermeld dat de witte kleur in combinatie met bruin er erg nobel uitziet. Met deze foto willen we je bewijzen wat er is gezegd. Wit kan worden gekozen voor verdere meubels maar ook voor decoraties. Voor de woonkamerideeën kun je verschillende varianten bedenken met een bruine bank en witte elementen. Witte muren zijn ook een goede optie. Een kamer heeft nog houten elementen, zoals houten meubelen of een houten vloer. Ze combineren prachtig met de bruine bank en laten de witte meubels glanzen.

Kleurrijke woonkamer

woonkamer-ideeën-bruine-bank-kleurrijke-accenten-decoraties-metalen-tafel

Combineer kleurrijke en neutrale tinten in de woonkamer en je krijgt toch een harmonieuze sfeer. Pas echter op dat u het niet overdrijft met de kleuren. Gekleurde bankkussens maken je gewoon heerlijk op de bruine bank en kunnen worden overwogen voor woonkamerideeën met een bruine bank. Natuurlijk zijn kussens in bruine of beige tinten ook goed geschikt. Met rood of blauw kunt u andere bijpassende kleurencombinaties realiseren, waarbij deze niet te veel voorkomen. Een gekleurde fauteuil, kruk of wat bankkussens zijn hiervoor voldoende.

Natuurlijke tinten en materialen

woonkamer-ideeën-bruin-bank-muur-design-steen-parket-stoelen-hout

Omdat de bruine kleur een natuurlijke tint is, is de kleur ook prachtig te combineren met allerlei natuurlijke materialen. Hier zie je bijvoorbeeld hoe perfect een bruinleren bank past bij een grijze stenen muur. Er zijn ook elementen van hout voor verdere meubels, vloeren en plafonds als woonkamerideeën met een bruine bank. Samen met de brandende open haard creëren ze een huiselijke sfeer die perfect is voor gezellige momenten met het hele gezin. De verlichte boekenplanken aan de stenen muur hebben een modern design en mogen gezien worden als een hoogtepunt in deze ruimte.

Modern woonkamerontwerp

woonkamer-ideeën-bruin-bank-plank-scheidingswand-patchwork-tapijt-hout-salontafel

Een monochroom interieur krijg je niet alleen met grijstinten. Hiervoor kunnen ook verschillende tinten van de kleur bruin worden gebruikt. En de bruine bank past gewoon perfect in zo’n woonkamer. Woonkamerideeën met een bruine bank en andere nuances van deze warme kleur stralen comfort en gezelligheid uit. Voor de wanden in dit interieur is gekozen voor wit, wat meteen de toon zet voor de monochrome inrichting. De zwarte kolommen in de woonkamer samen met de wanddecoratie en de raamkozijnen dragen bij aan de moderne inrichting van de kamer.

Minimalistische woonkamerideeën met bruine bank

woonkamer-ideeën-bruin-bank-minimalistisch-helder-groot-raam-beige-tapijt

De bank is voor deze woonkamer in een lichtere uitvoering gekozen en is bijna beige. De rest van de kamer is eenvoudig en minimalistisch. De elegantie van de woonkamer wordt bereikt door de nobele kleuren, de metalen accenten en de grote raamfronten. Liefhebbers van minimalisme kunnen ook kiezen voor dergelijke woonkamerideeën met een bruine bank. De elegante zandtinten doen denken aan het strand en de zee en creëren een zomers gevoel in het woongedeelte, dat nog wordt versterkt door de grote hoeveelheid daglicht. Als aanvulling op de lichtbruine bank worden een bijpassende fauteuil, dagbed en twee tapijten in dezelfde kleur gebruikt.

Vrouwelijk interieur

woonkamer-ideeën-bruin-bank-vrouwelijk-roze-woonwand-hoogglans-tafel

Kleuraccenten waarmee je de woonkamerideeën kunt uitbreiden met een bruine bank kunnen de algehele sfeer en uitstraling van de kamer beïnvloeden. Weinig versieringen in bijvoorbeeld roze maken deze kamer meteen vrouwelijk, al heeft de bruine bank een eerder mannelijk karakter. De bruine bank is dan ook een veelzijdig meubelstuk dat in elk interieur kan worden toegepast. Bovendien past het bij elke inrichtingsstijl en kan het er, afhankelijk van het gekozen ontwerp, zowel modern als klassiek uitzien.

Edele vintage

woonkamerideeën met bruine bankcomfort-lederen-rode-stoel-kruk

Zelfs de vintage stijl kan worden gecreëerd met een bruine bank. Het is het beste om antiek meubilair en leer als materiaal te kiezen. Zelfs met vintage woonkamerideeën met een bruine bank, zijn er bijna geen grenzen aan de verbeelding. Het is alleen belangrijk dat er een harmonieus interieur wordt ontworpen waarin elk element zijn plaats heeft. Als je je woonkamer ook een retro flair wilt geven, dan kun je bovenstaande afbeelding als inspiratie gebruiken. Hier wordt de bruinleren bank aangevuld met een bijpassende fauteuil met poef en een tweede leren fauteuil bekleed met rood leer dient als accent.

Bruin en paars

woonkamerideeën met bruine bank paars-kleur-combine-elegant

We noemden de paarse kleur al als combinatie met de bruine bank en beschreven deze als bijzonder geschikt als het gaat om het creëren van een nobel interieur. Voor woonkamerideeën met een bruine bank en de kleur paars kun je kleuraccenten aanbrengen en de kleuren bruin en paars gelijkmatig verdelen. Gebruik hiervoor vergelijkbare tinten om een ​​harmonieuze look te creëren. In een lichte kamer kan de donkerbruine bank bijvoorbeeld gecombineerd worden met paarse fauteuils en woonaccessoires zoals bloemenvazen.

Bruin als hoofdkleur

woonkamer-ideeën-bruin-bank-donkere-vloer-open haard-art-deco

Kamers waarin veel bruintinten worden gebruikt, zien er bijzonder gezellig uit. Er moet echter op worden gelet dat u het niet overdrijft met de donkere kleuren. De bruine toon moet worden uitgebalanceerd met lichte kleuren, zoals ook is gedaan in dit voorbeeld van onze woonkamerideeën met een bruine bank. De vloer en het meubilair zijn donker, maar de witte muren en het tapijt zorgen voor een lichtere sfeer. Een goede optie is om het bruine interieur op te fleuren met licht hout en andere natuurlijke elementen. Ook lichte kleuren zoals beige en crème kunnen goed in zo’n ruimte worden geïntegreerd.

Combineer zwart en wit met bruin

woonkamer-ideeën-bruin-bank-appartement-inspiratie-kleine-kamer-woon-muur-zwart-wit-verkleind

Zwart-witte kamers kunnen ook worden ingericht met een bruine bank, maar de bank moet niet het enige element in deze kleur zijn, maar moet worden aangevuld met andere. Geschikte woonkamerideeën met een bruine bank en zwart-witte meubels zijn bijvoorbeeld die waarin bijvoorbeeld een houten vloer is gekozen die bij de bank past. Zie hierboven een mooi voorbeeld. De bruine bank kan mooi aangevuld worden met gordijnen in dezelfde kleur of andere woonaccessoires zoals een vloerkleed.

Rustiek en modern tegelijk

woonkamer-ideeën-bruin-bankkruk-leer-nobel-design-binnenlampen

Bruine banken in een used look kunnen prachtig gebruikt worden om een ​​rustiek accent te leggen in de moderne woonkamer. Dergelijke woonkamerideeën met een bruine bank zijn natuurlijk ook uit te breiden met decoratieve elementen. In de woonkamer erboven werd bont gebruikt als tapijt en brandhout werd opgestapeld. Dit geeft de ruimte een natuurlijke en tegelijkertijd gezellige flair. In dit geval is gekozen voor grote hanglampen als verlichting, die in harmonie zijn met de bank.

wit marmer

woonkamer-ideeën-bruine-bank-minimalistische-marmeren-vloer-glas-wandmeubel

Een witte vloer zorgt ervoor dat de bruine bank goed tot zijn recht komt. Als deze ook van marmer is gemaakt, ontstaat er een unieke, luxe sfeer die door geen ander materiaal kan worden gecreëerd. Hier zie je nog een van de reeds genoemde woonkamerideeën met een bruine bank en zwart-witte meubels. De donkere meubels en accessoires in het woongedeelte contrasteren met het witte marmer en worden in beeld gebracht. Voor een harmonieus totaalbeeld hebben de ontwerpers van dit appartement gekozen voor een combinatie van donkergrijs en metallic tinten.

Woonkamerideeën met bruine bank

woonkamer-ideeën-bruin-bank-leer-beige-gordijnen-tapijt-strepen-grijs-accent muur

Deze bruine bank werd gecombineerd met een mooi vloerkleed bestaande uit bruine, witte en oranje strepen. Een accentmuur in grijs en een breed gordijn in beige creëren een mooie achtergrond voor de bank en creëren een woonkamermeubel waarin je je echt comfortabel kunt voelen. Het geometrische patroon is ook terug te vinden op de muur, waar een minimalistische kubus de grijze muurkleur aanvult.

We hopen dat je onze ideeën voor woonkamers met bruine banken interessant vond en dat je een geschikte hebt gevonden voor je eigen huis.