woonkamer

Zet de bank in het midden van de kamer – inrichtingstips voor een Feng Shui-woonkamer

twee verdiepingen kantoorruimte twee banken glazen deuren cip zwembad gang planken

Hoewel je waarschijnlijk niet wilt dat je bank een “olifant” wordt in het midden van de kamer, zijn er een aantal goede redenen waarom hij ergens anders dan op de muur kan staan. Als er voldoende ruimte is voor dergelijke meubels in uw woonkamer, kunt u een bank of bank in het midden van de kamer gebruiken als het esthetische middelpunt van de faciliteit. Het gebruik van smalle of asymmetrische ruimtes voor gestoffeerde meubels betekent niet noodzakelijk dat bijvoorbeeld twee banken direct het wandoppervlak innemen en dat het midden dus vrij moet blijven. Dus probeer deze ruimte optimaal te benutten door de volgende ideeën voor interieurontwerp in je huis uit te proberen.

Plaats de bank in het midden van de kamer in plaats van aan de muur

bank in het midden van de kamer open haard rustieke fauteuil met uitzicht op de muur

Feng Shui wordt in sommige kringen geassocieerd met de kunst van het plaatsen. Sommige mensen geloven dat het een bepaald type interieurontwerp is. Hoewel er richtlijnen zijn om het gevoel van veiligheid en sereniteit in een ruimte te vergroten, kunnen deze principes worden toegepast op elk type etablissement. Een van de nadelen van de open plattegrond is bijvoorbeeld het ontbreken van muren die de ruimte bepalen. Een bank in het midden van de kamer kan de grenzen aangeven in een open leefruimte, bijvoorbeeld om de entertainmentruimte te verankeren.

bank in het midden van de kamer inrichtingstips woonkamer raam uitlijnen muur city outlook draaistoelen

Hoewel het tot op zekere hoogte waar is dat de manier waarop je meubels in de woonkamer plaatst, het algehele gevoel van de kamer beïnvloedt. Daaruit volgt echter niet per se dat je bijvoorbeeld een vloerkleed onder de eettafel legt of een zithoek precies uitlijnt met het televisietoestel. In deze post gaan we in op de feng shui-basics die betrekking hebben op de bank in het midden van de kamer. Dit kan je woonkamer uitnodigend en fris maken en positieve chi-energie door het appartement laten stromen.

Redenen om de bank in het midden van de kamer te plaatsen

bank in het midden luxe inrichting witte muur ladder hanglampen

Het creëren van een zithoek in de woonkamer kan soms lastig zijn, terwijl trends de neiging hebben om de meubelstukken in het midden van de kamer te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat mensen zich er echt comfortabel in voelen, moet de combinatie van fauteuils ook op een geschikte plaats staan. Fengshui is gebaseerd op het verband tussen gevoelens van instabiliteit in gezin en werk, rijkdom en gezondheid. Hoewel de correlatie voor sommigen misschien vreemd lijkt, kun je je bank in het midden van de kamer plaatsen om te zien hoe hij aanvoelt.

Meerdere zitjes voor een betere doorstroming van het verkeer

twee banken houten tafel kroonluchter foto's kamer ontwerp bijzettafel vogelkooi

De achterkant van een bank creëert een bepaalde gang en definieert tegelijkertijd de verschillende ruimtes in de woonkamer. Op deze manier verduidelijk je ook de trottoirs voor voetverkeer in de kamer. De accenten die je ermee zet kunnen grote ruimtes een betere structuur geven en kleine ruimtes open en luchtig maken. Gebruik de bank in het midden van de kamer om meerdere zitjes te creëren zodat jij en je gasten vrij kunnen bewegen in de woonkamer.

open zithoek bureau kantoor fauteuil parketvloer bank kantoor aan huis

Zo kan een bureau achter een bank in een studio dienst doen als geïmproviseerd thuiskantoor. Je kunt een tafel of dressoir achter de bank decoreren met groene planten of verlichting om de ruimte om te toveren tot een harmonieuze multifunctionele ruimte.

Verdeel grote kamers

blauwe bank kussen tafel glazen paneel ingerichte keuken kamer indeling

Wil je ook je ruimte indelen, dan biedt zitmeubelen een praktische manier om verschillende zones in een woonkamer af te bakenen. Op de foto hierboven zie je hoe een bank in het midden van de kamer een duidelijke grens creëert tussen woonkamer en keuken.

bank in het midden gestoffeerde meubels open haard in de hoek verlichting glazen deuren kat witte muren

Focus op de bank in het midden van de kamer, die als een soort muur fungeert. Je kunt dus ook verschillende ruimtes creëren door de bank haaks op de lange wanden in de kamers te plaatsen. Op deze manier helpt het ook om de ruimte visueel uit te breiden en tegelijkertijd de lengte te minimaliseren, zodat het minder op een bowlingbaan lijkt.

Creëer intimiteit

banken verdeeld in de kamer geruit retro-stijl uitzicht op de tuin

Tijdens het chatten met je gasten wil je waarschijnlijk niet verder dan 30 centimeter van elkaar verwijderd zijn. Dit maakt het soms lastig als al je stoelen tegen de muur staan. Hierdoor kun je een plek creëren voor een gesprek die strak en comfortabel aanvoelt.

bank in het midden gestoffeerde meubels bakstenen muur rustiek

Een bankstel is meestal een dominant meubelstuk waarmee je een eiland midden in de woonruimte kunt creëren. Zo kunt u een privégedeelte creëren en de doorstroming van het verkeer in de kamer mogelijk maken. De plaatsing buiten de muur oogt ook evenwichtig als je ook rekening wilt houden met het comfort van iedereen die daar zit.

bank in het midden van de kamer inrichting tips woonkamer open haard laminaatvloer flatscreen aan de muur houten plafond

Een centrale salontafel is ook een handige ligplaats voor hapjes en drankjes. Als de stoelen op afstand echter te ver zijn om de tafel te bereiken, kunnen er bijzettafels nodig zijn. Dus hier is nog een voorbeeld van hoe u meerdere bestemmingen in dezelfde kamer kunt maken. Het paar zijstoelen bij de ramen is de perfecte plek voor een intiem gesprek.

Tapijt woonkamer tips

zithoek woonkamer hoekbank bijzettafel plank zitplaatsen

Plaats de bank in het midden van de kamer op een groot vloerkleed, voeg nog een stoel of fauteuil toe en zorg voor voldoende verlichting. Laat het geheel centraal staan. Een bijkomend voordeel is dat de middelste stand een beter zicht geeft op een aan de muur gemonteerde flatscreen.

bank in het midden van de kamer inrichting tips woonkamer raam uitzicht bergen landschap genieten eethoek open haard keuken

In het geval dat de bankstel niet in het midden staat, moet deze op zijn minst de hoofdattractie aanvullen. In een gezellige woonkamer met aan de ene muur een open haard, is de logische plek voor de bank aan de tegenoverliggende muur. Een open haard in de hoek maakt het ontwerp echter uitdagender, waarbij de centrale positie van de bank een geschikte variant is.

open ruimte zithoek bank groep hanglamp hout kruk haard spiegel kunst creatief schilderen pluche tapijt oud gebouw appartement

In sommige kamers werkt de tapijtbankopstelling het best parallel aan de open haard. Dat is makkelijker in open woonruimtes, waar je ook een bank voor het raam kunt plaatsen met een eettafel en stoelen ter compensatie. Kleinere kamers of onhandige configuraties werken het beste wanneer de bank in een hoek van de muren af ​​staat, maar onder een hoek wordt geplaatst. Dit opent een gemeenschappelijke ruimte voor de bank, die ook in de schijnwerpers kan staan.

Scheid de ruimte op functie en maximaliseer de zitplaatsen

Verdeel de bank in het midden van de kamer. Speelhoek. TV. Tafeltennis. Kinderkamer

In deze setting is de speelkamer door de donkerbruine bank in het midden van de kamer opgedeeld in een tv-hoek en een speelruimte. Zo kunnen er meerdere activiteiten tegelijk plaatsvinden zonder dat de deelnemers over elkaar struikelen.

zitgroep woonkamer uitzicht terras tapijt bank opstelling hanglamp design glas

Als deze twee grote banken anders waren opgesteld, hadden ze te veel ruimte in beslag genomen in deze kamer. Als je ook nog een salontafel en een fauteuil op de rand van het tapijt plaatst, creëer je ruime zitplaatsen voor meerdere personen. Als speciale bonus kunt u ook buiten comfortabel genieten van het uitzicht.

bank in het midden van de kamer inrichtingstips woonkamer plafondhoge ramen marmeren vloer uitzicht waterzicht

Soms bepaalt iets buiten de kamer hoe je het moet inrichten. Het fantastische uitzicht op het water voor deze kamerhoge ramen is de echte blikvanger van het woongedeelte. Dit meubelarrangement maakt optimaal gebruik van dit voorstel.

bank middelste kleine kamer inrichting feng shui basics slaapkamer vloerlamp minimalistisch design

Dus een moderne bank in het midden van de kamer kan als een wolk zweven als je hem wegtrekt van de muur. Zitmeubels die onze muren omringen, kunnen ervoor zorgen dat de kamer stijf lijkt of vastloopt in de tijd. Als je genoeg ruimte hebt, speel dan met de bank voor een nieuwe look en herontdek de principes van Feng Shui.