Zegen u

Zegen u

Weg met nekpijn: nieuwe trainingsapparatuur versterkt snel de nekspieren

Steeds meer mensen brengen elke dag talloze uren door op een computer of tablet. De meerderheid neemt een houding aan met het hoofd naar beneden hangend. Als je deze houding lang vasthoudt, riskeer je spierspanning. De verkeerde belasting kan worden gecorrigeerd met een gymnastiek. Een nieuw trainingsapparaat moet de rugspieren versterken en helpen om eindelijk van de vervelende nekpijn af te komen.

Weg met nekpijn: versterk je rugspieren door oefeningen met een nieuw trainingsapparaat

Apparaat voor het trainen van nekspieren om rug- en schouderpijn te voorkomen

Een stijve nek, sterk beperkte mobiliteit in het nek- en schoudergebied: spierspanning kan ernstige hoofd- en nekpijn veroorzaken. Het goede nieuws: je kunt er tegenin sturen. Oefeningen om de nekspieren te versterken zijn zeer nuttig gebleken. Maar niet iedereen heeft toegang tot gespecialiseerde gezondheidscentra en fitnessapparatuur. Nekspanning kan worden verlicht met warmte, bijvoorbeeld met een warm korrelkussen. Als de gespannen spieren op de zenuwen drukken, kan dit leiden tot zenuwontsteking. In dit geval kan het behandelen van de pijn met een verwarmingskussen de pijn verergeren. Massagers blijken daarom de enige manier om nekpijn te verlichten zonder medicatie voor de meerderheid van de getroffenen.

Illustraties en trainingsprogramma's voor nekspanningsspieren

Een nieuw trainingsapparaat moet daar verandering in brengen. Want My Perfect Neck versterkt de spieren en verlicht het ongemak. Wie er regelmatig mee oefent, kan al na vier weken een pijnvrij leven leiden. Dat belooft althans de fabrikant van het eerste prototype. Zelf had ze jarenlang last van nekpijn, die met de leeftijd zo erger werd dat de dokters hem wilden opereren. Ze was dus wanhopig op zoek naar een alternatief. Op een dag zag ze een man in de sportschool met een strak lichaam en een correcte houding. Dat inspireerde haar om haar project te starten. In slechts een paar weken tijd was ze in staat om het eerste prototype te produceren.

opvouwbaar trainingsapparaat tegen nekpijn en spanning

Het trainingsapparaat biedt veel voordelen:

  • Het corrigeert de houding van het hoofd tijdens het sporten.
  • Hij scoort met gebruiksgemak en kan ook gebruikt worden door rolstoelgebruikers.
  • Het apparaat is erg licht en kan in de koffer worden verpakt.
  • Opgevouwen neemt het weinig ruimte in beslag en kan het gemakkelijk onder het bed, in de kledingkast of in het dressoir worden opgeborgen.
  • Je kunt niet fout gaan met trainen en mogelijk spieren beschadigen.

De uitvinder van het trainingsapparaat zoekt momenteel financiering op Kickstarter. De belangstelling lijkt erg groot, waardoor het trainingsapparaat waarschijnlijk sneller in productie gaat dan verwacht.

Weg met nekpijn: deze preventieve maatregelen moeten spanning op de lange termijn helpen voorkomen

Voorkom nekpijn en spanning

Als je elke dag je nekspieren traint, zorg je ervoor dat de nekpijn niet terugkomt. Het hoeft niet per se een moeizame oefening te zijn, het is vaak al voldoende als je tussendoor opstaat en langzaam je hoofd eerst naar links en rechts kantelt en dan heen en weer.

Massage helpt de verharde spieren te ontspannen. Masseer eenvoudig de nek en schouder zachtjes met cirkelvormige bewegingen. Druk lichtjes op de triggerpoints. Zorg ervoor dat de massage geen pijn veroorzaakt.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat stress nekpijn kan veroorzaken. Spanning kan echter leiden tot verkrampte spieren. Daarom moet je proberen de dagelijkse stress te verminderen.

Het trainingsapparaat in de projectfase

Weg met nekpijn met het nieuwe trainingsapparaat met blauwdruk

Weg met nekpijn: het trainingsapparaat is opvouwbaar en neemt weinig ruimte in beslag

Weg met nekpijn Nieuw apparaat voor rugspieroefeningen

De fabrikant belooft snelle resultaten

Nieuw trainingsapparaat voor nekspieren tips

Nekpijn wordt vaak veroorzaakt door spierspanning

Weg met nekpijn met een nieuw trainingsapparaat voor sterke nekspieren

Read more
Zegen u

Body Detox-tips: verwijder schadelijke gifstoffen

gezond leven voedingstips tips lichaam detox

Laten we eindelijk iets voor ons lichaam doen. Hij moet absoluut regelmatig worden bevrijd van gifstoffen en schadelijke stoffen. Dit is erg belangrijk voor onze gezondheid! Maar hoe moet dat gebeuren, wat moeten we precies doen? Velen stellen deze vraag. Tegenwoordig worden we heel vaak blootgesteld aan de schadelijke invloeden van het vergiftigde milieu – slecht voedsel, vuile lucht, giftige dampen, economisch afval, enz. Van de onze Lichaamsontgiftingstips je komt meer te weten over de helende kracht en invloed van verschillende natuurlijke producten! Ze bevatten een aantal goede componenten die ons van de gifstoffen kunnen ontdoen.

Body Detox Tips: Oriënteer je op een gezond leven

ontgifting door voedsel ontdoet het lichaam van gifstoffen

Laten we ons lichaam helpen schadelijke gifstoffen kwijt te raken. Ook als je denkt dat je niet hoeft te ontgiften, ben je nog niet ingeënt tegen de effecten van de vervuilde omgeving. Laat de nieuwe maand beginnen met vreugde en gezondheid in plaats van hoofdpijn en zwakte!

Eet gewoon meer abrikozen!

Abrikozen rijk aan vitamines en mineralen helpen bij het ontgiften van het lichaam

De abrikozen zijn vruchten die zeer rijk zijn aan vitamine A, C, B1, PP, kalium, fosfor, magnesium, calcium en ijzer. Ze hebben het vermogen om de schadelijke gifstoffen uit ons lichaam te neutraliseren. Deze eigenschap helpt heel goed bij vergiftiging door sigaretten, rook, stof, zware metalen, etc..

Tips voor lichaamsontgifting: olie uit wortels persen

Oliewortelzaden effectief bij afvallen helpt tegen huidziekten

Wortelzaadolie is een uniek product met een geweldige toepassing. Het is zeer effectief tegen verschillende huidziekten – dermatitis, eczeem, huiduitslag, brandwonden. Het wordt ook gebruikt tegen gebarsten huid, striae en cellulitis.

Citroenen helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen

Citroenolie zeer effectief - lichaamsontgifting - tips voor gezond eten

De citroenolie is ook zeer effectief tegen cellulitis. Heeft een zeer goede invloed en elimineert striae, verbetert de elasticiteit van de huid. Reinigt het organisme van gifstoffen, ontgift en bevordert de bloedcirculatie.

Groene thee drinken

Groene thee gezonde effecten tips lichaam detox

Groene thee staat al jaren bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kent een zeer breed scala aan toepassingen. Aanbevolen voor diverse wonden en huidvlekken. Heeft antioxiderende eigenschappen die huidveroudering tegengaan en het gezicht beschermen tegen rimpels.

Gemberthee met citroen en honing

Gemberthee met citroenhoning body detox tips

Read more
Zegen u

Gastro-intestinale griep – Hoe wordt de diagnose gesteld?

Vrouw-in-bed-gastro-intestinale griep

Dat het lichaam in de Buikgriep meestal zelfherstellend, een doktersbezoek en aanvullende onderzoeken zijn zelden nodig voor deze ziekte. Deze zijn alleen nodig als de klachten lang aanhouden of als de toestand van de patiënt verslechtert. Ziekenhuisopname is mogelijk, maar dit dient alleen om uitdroging te voorkomen en symptomen te monitoren. Veel bedrust en drinken zorgt ervoor dat je binnen drie dagen weer op de been bent.

Gastro-intestinale griep en de diagnose ervan

Onderzoek-in-het-laboratorium van bloedmonsters

Om een ​​diagnose te kunnen stellen, is meestal een monster van de ontlasting nodig. Op deze manier wordt de exacte ziekteverwekker van de Buikgriep nader te bepalen. Hiervoor worden laboratoriumtests uitgevoerd en een bloedbeeld gemaakt. Ook vindt er een gesprek plaats tussen arts en patiënt met als doel te achterhalen hoe de infectie is ontstaan. Omdat verschillende ziekteverwekkers de oorzaak kunnen zijn van de gastro-intestinale griep, is informatie over eerdere reizen belangrijk of dat de patiënt in die tijd antibiotica of andere medicijnen heeft gebruikt. Contact met giftige of irriterende stoffen speelt ook een rol, aangezien deze naast bacteriën, virussen en parasieten een veroorzaker kunnen zijn van gastro-intestinale griep.

Gastro-intestinale griep en medische geschiedenis

Onderzoek-de-dokter-symptomen

Gastro-intestinale griep gaat meestal gepaard met braken en diarree, maar heeft niets te maken met de “echte griep” (influenza). Gastro-enteritis kan verschillende oorzaken hebben. Symptoomverlichtende maatregelen zijn meestal voldoende voor de behandeling. Als u een bepaald dieet volgt of voedsel heeft gegeten waarvan u niet zeker bent, mag u dit in geen geval voor de arts verbergen. Als andere gezinsleden ook ziek zijn, is dit belangrijk voor de arts. Hij kan daardoor de mogelijke oorzaken van de Buikgriep beperken.

Aanbevolen behandelingen met acupunctuur als preventie 

Acupunctuur-op-de-maag-maag

Influenzavirus als computerillustratie

Parasieten-verantwoordelijk-voor-braken

Symptomen van gastro-intestinale griep

Gastro-intestinale grijpers

Gastro-intestinale griep bij kinderen

Gastro-intestinale griep bij kinderen

Gezonde maag

gezonde-maag-met-smiley

Read more
Zegen u

Maagzuurremedies voor coronavirus? Artsen testen famotidine

In de voortdurende strijd tegen COVID-19 worden bijna dagelijks nieuwe en bekende medicijnen getest als mogelijke behandelmethoden tegen de coronapandemie. Onderzoekers in New York willen weten of de werkzame stof in een vrij verkrijgbaar medicijn tegen brandend maagzuur een positief effect heeft op de ziekte.

Maagzuurmedicijn als mogelijke Covid-19-behandeling?

Maagzuur medicijn getest als mogelijke Covid-19-behandeling in de VS

Onderzoekers van het Feinstein Institute for Medical Research, een divisie van Northwell Health in New York City die 23 verschillende ziekenhuizen in de staat exploiteert, bestuderen famotidine, het actieve ingrediënt in het medicijn Pepcid, als een mogelijke behandeling voor coronavirus. Het medicijn wordt onderzocht in een kleine klinische proef in het ziekenhuis, samen met andere onderzoeken naar beter bekende mogelijke behandelingen voor COVID-19, waaronder Gilead Sciences’ remedesivir en het malariamedicijn hydroxychloroquine. In het weekend kondigde het ziekenhuis aan dat 187 COVID-19-patiënten intraveneuze doses famotidine hadden gekregen, meldde het tijdschrift Science.

Artsen testen famotidine tegen coronavirus

Volgens CNN gebruiken alle patiënten in de Northwell-studie hydroxychloroquine. De helft van de patiënten in de studie kreeg daarnaast ook famotidine. De andere helft krijgt een placebo. Gezien recente richtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration met betrekking tot de bijwerkingen van hydroxychloroquine, mag het ziekenhuis dit medicijn niet langer in het onderzoek gebruiken, aldus CNN. Afgelopen vrijdag kondigden onderzoekers aan dat ze een proef hadden stopgezet om het malariamedicijn chloroquine te testen als een mogelijke behandeling voor Covid-19 nadat sommige patiënten ernstige of levensbedreigende aritmieën ontwikkelden en bijna twee dozijn stierven nadat ze het dagelijks hadden ingenomen.

Famotidine wordt verondersteld te binden aan een belangrijk enzym voor COVID-19. Het Amerikaanse ziekenhuis begon de mogelijke voordelen tegen de pandemie te onderzoeken, na rapporten uit China en de resultaten van moleculaire modellering, zei Science. dr. Michael Callahan, specialist in infectieziekten in het Massachusetts General Hospital, was in China toen de COVID-19 voor het eerst uitbrak en leverde zijn expertise aan de Chinese overheid.

Medicinale Pepcid met werkzame stof Famotidine getest tegen Covid-19

Na het vergelijken van patiënten die stierven aan COVID-19 en degenen die het overleefden, ontdekte het onderzoeksteam in Wuhan, China, dat veel van de overlevenden medicijnen gebruikten voor chronisch brandend maagzuur. De patiënten gebruikten het geneesmiddel Pepcid, waarvan de werkzame stof famotidine is. Duurdere maagzuurblokkers zoals Prilosec (met de werkzame stof omeprazol) gebruiken geen famotidine, zo ontdekte de wetenschap. Volgens het rapport hadden de COVID-19-patiënten die Prilosec gebruikten, die ook vaak rijker waren, niet hetzelfde overlevingspercentage. In China bleken gehospitaliseerde COVID-19-patiënten die famotidine gebruikten te overlijden met een snelheid van ongeveer 14%, vergeleken met 27% voor degenen die het medicijn niet gebruikten, meldde Science. Het tijdschrift voegde eraan toe dat de analyse grof was en dat de resultaten niet statistisch significant waren.

Experts waarschuwen voor overhaaste conclusies

Vermijd paniekaankopen in apotheken vanwege covid-19

Hoewel de onderzoeksresultaten misschien niet statistisch significant waren, vormden ze een solide basis om het idee te verkennen. Northwell heeft FDA-goedkeuring gekregen om een ​​onderzoek uit te voeren met de intraveneuze versie van het medicijn famotidine. De intraveneuze doses zijn veel hoger dan de doseringssterkten in de vrij verkrijgbare versie van het maagzuurmedicijn dat oraal wordt ingenomen. De onderzoekers weten over een paar weken of het werkt.

Maagzuur begint als een branderig gevoel in de bovenbuik achter het borstbeen

Het kostte het onderzoeksteam veel tijd om genoeg van de intraveneuze doses voor hun famotidine-onderzoek te verkrijgen. Het ziekenhuis wilde zijn doel niet te vroeg aankondigen en medicijntekorten veroorzaken, zoals het deed met de hype rond het potentieel van hydroxychloroquine. dr. Kevin Tracey, voorzitter van het Feinstein Institute for Medical Research, waarschuwde dat individuen Amerikaanse winkels bestormen om grote hoeveelheden Pepcid te kopen. Hij maakt zich ook zorgen dat mensen die geen brandend maagzuur hebben die famotidinetabletten kopen, er ten onrechte van overtuigd zijn dat het zal helpen tegen het coronavirus. Het is nog steeds onduidelijk of het werkt, en als paniekaankopen plaatsvinden, heeft zijn onderzoeksteam mogelijk niet genoeg voor hun studiedeelnemers.

Coronavirus Covid-19 close-up

Read more
Zegen u

Witte vlekken op de nagels: alleen puistjes of een symptoom van een ziekte?

witte vlekken verwijderen hebben mooie manicure

Nagels zijn het eerste waar je op moet letten bij een handdruk. Het is daarom belangrijk dat de manicure er ook zonder lak goed uitziet. Maar hoeveel moeite je ook doet, er verschijnen zo nu en dan witte vlekken op je nagels. Voor velen zijn het niets meer dan vervelende puistjes, maar sommigen geloven dat ze op een ziekte kunnen duiden. Vaak wordt zelfs een calciumtekort als oorzaak vermoed. We nemen het cosmetische probleem onder de loep en vatten de oorzaken, mogelijke behandelingen en preventieve maatregelen voor u samen. We proberen ook de mythes rond de witte vlekken op te sporen.

Witte vlekken op de nagels hebben meestal een onschuldige oorzaak

witte vlekken verwijderen tips trucs

Witte vlekken op de nagels hebben meestal een volkomen ongevaarlijke oorzaak. Stoten of knijpen kan de nagelplaat tijdelijk beschadigen, waardoor er holtes ontstaan. Het zijn juist deze luchtbellen die tot verkleuring leiden en bepaalde gebieden wit doen lijken. De aangetaste hoornlagen groeien echter na verloop van tijd weer aan elkaar en de witte vlekken verdwijnen. Geen behandeling nodig, de smet kan desgewenst met vernis worden weggewerkt.

witte vlekken verwijderen vingernagels tips mythen zorg

Deze tips helpen je om de kleine, onzichtbare trauma’s op de nagels in de toekomst te vermijden:

1. Zorg er bij het uitvoeren van een manicure altijd voor dat u de nagelriemen niet te hard naar achteren duwt. Je mag de nagelriem ook nooit helemaal verwijderen.

2. Draag comfortabele schoenen, te strakke schoenen kunnen de nagels beschadigen.

3. Knip de nagels niet met een nagelknipper, vijl ze regelmatig. Een glasvijl is de zachtste manier om je vingernagels in vorm te krijgen zonder te barsten. Vijl de nagels vanaf de zijkanten naar het midden toe.

witte vlekken nagels vingers verzorgingstips trucs

4. In sommige gevallen kunnen witte vlekken duiden op een droge nagelplaat. Voor de zekerheid loont het dan om een ​​nagellakremover zonder aceton te gebruiken en af ​​en toe de nagels in te smeren met jojoba- of kokosolie. Een nagellakpauze kan soms wonderen doen en echt veel helpen voor de snelle regeneratie van de nagels.

5. Of het nu in huis of in de tuin is: probeer altijd je handen en nagels te beschermen tegen stoten. Draag doorn- en prikbestendige tuinhandschoenen en wees vooral voorzichtig bij het hanteren van gereedschap.

Als u zich aan deze basisregels houdt en nog steeds nieuwe witte vlekken op uw nagels ziet, of als de vlekken na verloop van tijd niet “afdwalen” maar op dezelfde plaats blijven, is het voor de zekerheid de moeite waard om uw arts te bezoeken.

Witte vlekken op de nagels: mythen en waarheid

witte vlekken nagels puistjes geen ziekte

Mythe: De vervelende vlekken zijn te wijten aan een gebrek aan voedingsstoffen, vaak is er sprake van een calciumtekort. Een tekort aan andere belangrijke sporenelementen of vitamines zoals vitamine B wordt vaak vermoed. Vrienden en familie adviseren je dan om je eetpatroon aan te passen.

Waarheid: De witte vlekken zijn niet te wijten aan slechte voeding. De vingernagels zijn grotendeels gemaakt van keratine, een eiwit. Om ervoor te zorgen dat het lichaam gezonde vingernagels kan produceren, heeft het vitamines van de B-groep nodig, zoals biotine, die in veel voedingsmiddelen van plantaardige en dierlijke oorsprong worden aangetroffen. Voorbeelden hiervan zijn noten, sojabonen, lever, eidooiers en gist. Zelfs als er een onderaanbod is, wat zeer zeldzaam is in Europese landen, worden de nagels broos en verkleuren ze niet.

Voorkom witte vlekken op vingernagels Doe je eigen manicure

De menselijke nagels bestaan ​​uit slechts 0,03% calcium, daarom gaan de wetenschappers ervan uit dat calciumpreparaten geen effect hebben. Calciumtekort heeft ook andere symptomen. Typisch hiervoor zijn een droge huid, haaruitval en spierkrampen.

Vijl witte vlekken op vingernagels Vermijd stoten

Mythe: De witte vlekken duiden op een ziekte. Neem zeker contact op met je huisarts en laat je onderzoeken.

Waarheid: Het is eigenlijk niet zo dramatisch als het klinkt. Want witte vlekken op de vingernagels hebben vaak heel andere redenen. Artsen leggen uit dat het slechts zeer zelden een ziekte kan zijn. De medische bevoegdheden onderscheiden:

Witte vlekken om vingernagels te verbergen, vermijd manicures

1. Transversale leukonychia: dit beschrijft verkleuring van de nagels. Het komt voor met witte banden die de breedte van de nagelplaat overspannen en die parallel lopen aan de witte nagelmaan. De oorzaak van deze witte banden is vaak een klein trauma op het nageloppervlak, bijvoorbeeld veroorzaakt door een manicure of strakke schoenen. Zeer zelden kunnen ze optreden als gevolg van chemotherapie. Mazelen, malaria, stofwisselingsstoornissen of herpesvirussen Herpesvirussen kunnen zelden verkleuring veroorzaken. In alle gevallen is geen verdere behandeling nodig omdat de aangetaste plekken zullen uitgroeien.

2. Antibiotica kunnen op korte termijn een witte verkleuring veroorzaken. Ook in deze gevallen is geen behandeling nodig zolang de dermatoloog geen andere oorzaak kan vinden.

3. Volledig witte nagels zijn soms een teken van koorts, nier- of leverfalen en moeilijke eiwitopname. In deze gevallen zijn het echter meestal niet de kleine wolken, maar eerder grote vlekken met een onregelmatige rand die zich over de helft of zelfs de hele nagelplaat uitstrekken. Naast de witte vlekken hebben mensen met nier- of leverproblemen veel andere symptomen.

In principe kan het worden gecombineerd: bij gezonde mensen die geen andere symptomen hebben, zijn witte vlekken op de nagels een puur cosmetisch probleem. Iedereen die andere klachten heeft, of als er plotseling veel witte vlekken verschijnen en er steeds weer nieuwe vlekken op de nagels te zien zijn, is het de moeite waard om naar uw huisarts te gaan.

vermijd witte vlekken op nagels tips trucs

Read more
Zegen u

Een mondkapje naaien: welke stof is het beste?

Na wekenlang erop te hebben aangedrongen dat alleen gezondheidswerkers of mensen die besmet zijn met COVID-19 gezichtsmaskers moeten dragen, hebben de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hun richtlijnen voor het dragen van gezichtsmaskers in het openbaar bijgewerkt om iedereen, ziek of niet, aan te bevelen een stoffen mondmasker. Dit geldt met name in openbare omgevingen (bijv. supermarkten en apotheken) waar andere maatregelen zoals het houden van een afstand van 2 meter onmogelijk zijn. Zelfgemaakte herbruikbare maskers kunnen nu een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, maar het type stof dat wordt gebruikt, is volgens wetenschappers de sleutel tot hun effectiviteit.

Welke stof is het beste voor een gezichtsmasker?

De wijziging in het advies is het gevolg van nieuwe informatie over de symptomen van het coronavirus. Een aanzienlijk aantal mensen met het virus is asymptomatisch met weinig tot geen symptomen, meldt de CDC. Er is ook een lange incubatietijd waarin mensen die besmet zijn met het virus geen symptomen hebben. Hoe dan ook, deze mensen zijn besmettelijk voor anderen.

Bandana-masker met koffiefilter – instructies van de CDC

Instructies voor het maken van een gebitsbeschermer van bandanadoek en koffiefilter (1)

Op haar website publiceerde de CDC enkele instructies voor zelfgemaakte maskers met en zonder naaien. Gebruik volgens de gebruiksaanwijzing strak geweven katoen, bijvoorbeeld quiltstof of katoenen beddengoed. T-shirtstof werkt echter ook goed als dat nodig is. Een masker met filter daarentegen is snel te sleutelen met een bandanadoek, een koffiefilter en haarelastiekjes. Zo zijn er meerdere varianten met huishoudelijke artikelen die iedereen al in huis heeft. Maar welk materiaal is het beste voor een doe-het-zelf gebitsbeschermer??

Volgens wetenschappers zijn deze stoffen bij uitstek geschikt

Koop gezichtsmaskerstof Quiltstof is ideaal

Amerikaanse wetenschappers hebben zichzelf tot taak gesteld huishoudelijke materialen en stoffen te identificeren die kunnen worden gebruikt om microscopisch kleine deeltjes beter te filteren. In recente tests de volgende goede resultaten: luchtfilters, stofzuigerzakken, kussenslopen met een draaddichtheid van 600 en flanellen stof met een draaddichtheid van 180.

In een recente studie van Dr. Scott Segal, voorzitter van anesthesiologie bij Wake Forest Baptist Health in North Carolina, testte een aantal stofsoorten om te bepalen hoe effectief ze zouden zijn als gezichtsmaskers. Om de beschermende eigenschappen van zelfgemaakte stoffen maskers te bepalen, heeft een team van artsen en wetenschappers rigoureuze tests uitgevoerd om 13 verschillende ontwerpen van ongeveer 400 maskers, gemaakt door vrijwilligers uit de gemeenschap, te evalueren. Het doel was om erachter te komen welk type masker virusdeeltjes met een diameter van 0,3 tot 1,0 micrometer het beste kan filteren in vergelijking met chirurgische maskers en N95-ademhalingstoestellen. Het testteam ontdekte dat de effectiviteit van de maskers sterk uiteenliep. De beste zelfgemaakte maskers behaalden een filtratiesnelheid van 79% in vergelijking met chirurgische maskers (62% tot 65%) en N95-maskers (97%).

Zelf een mondkapje naaien kies de juiste stof

De krachtigste ontwerpen waren een masker gemaakt van twee lagen van hoge kwaliteit, zwaar gewicht Quiltstof, een tweelaags masker gemaakt van dik Batist en een tweelaags masker met een binnenlaag flanel en een buitenlaag katoen. Enkellaagse maskers of tweelaagse ontwerpen gemaakt van licht katoen van mindere kwaliteit lieten de slechtste resultaten zien.

DIY-gezichtsmasker gemaakt van een hoogwaardige, dikke katoenen stof

Dus als u een gezichtsmasker wilt naaien, moet u een hoogwaardige, dikke katoenen stof gebruiken. En als je niet zeker weet of de stof die je in huis hebt dik genoeg is, zegt Dr. Segal deed de volgende test: Houd de stof tegen fel licht. Als licht heel gemakkelijk door de vezels valt en je de vezels bijna kunt zien, is het geen goede stof. Als het een dichter weefsel van dikker materiaal is en er niet zoveel licht door het weefsel komt, is dit het materiaal dat u wilt gebruiken.

De grootste uitdaging bij het kiezen van een zelfgemaakt maskermateriaal is het vinden van een stof die dicht genoeg is om virusdeeltjes op te vangen, maar ook ademend genoeg om daadwerkelijk te dragen.

En welk filter is het meest geschikt?

geplooide luchtfilters als filters voor gezichtsmaskers

Yang Wang, assistent-professor milieutechniek aan de Missouri University of Science and Technology, werkte samen met zijn afgestudeerde studenten om verschillende combinaties van materialen te bestuderen, waaronder luchtfilters en doek. dr. Wang’s groep testte twee soorten luchtfilters. Een HVAC-filter voor mensen met een allergie werkte het beste, 89 procent van de deeltjes met één laag en 94 procent met twee lagen. Het andere luchtfilter ving 75 procent op met twee lagen, maar had zes lagen nodig om 95 procent te bereiken. De beste manier om een ​​luchtfilter te vinden dat vergelijkbaar is met het geteste, is door te zoeken naar een Minimum Efficiency Reporting Value (MERV) van 12 of hoger.

Het probleem met luchtfilters is dat ze mogelijk kleine vezels kunnen afstoten die riskant zouden zijn om in te ademen. Dus als je een filter wilt gebruiken, moet je het tussen twee lagen katoenen stof plaatsen.

Maak zelf een gezichtsmasker van een wollen sjaal

dr. Wang’s groep ontdekte ook dat wanneer bepaalde stoffen werden gebruikt, twee lagen veel minder bescherming boden dan vier lagen. Een kussensloop met een draaddichtheid van 600 vangt slechts 22 procent van de deeltjes in twee lagen op in vergelijking met vier lagen met een filtratiesnelheid van bijna 60 procent. Een dikke sjaal van wollen garen filterde 21 procent van de deeltjes in twee lagen en 48,8 procent in vier lagen. Een sjaal van 100 procent katoen had de slechtste resultaten: slechts 18,2 procent in twee lagen en 19,5 procent in vier lagen. De groep testte ook koffiefilters, die, gestapeld in drie lagen, 40 tot 50 procent filtratie-efficiëntie vertoonden, maar minder ademend waren dan andere opties. Sjaals en katoenen bandana’s kunnen daarom een ​​betere bescherming bieden als ze worden gecombineerd met een filter zoals een koffiefilter.

Vouw de katoenen bandana tot een gezichtsmasker

Was de herbruikbare maskers na elk gebruik

Was stoffen mondkapjes regelmatig op 60 graden

Om ervoor te zorgen dat maskers zo effectief mogelijk zijn, is regelmatig wassen op minimaal 60 ° essentieel. Aangezien het masker na elk gebruik moet worden gewassen, is het zinvol om meerdere maskers tegelijk te maken. Experts adviseren bleekmiddel en agressievere chemicaliën te vermijden, omdat deze de stofdraden kunnen beschadigen. Draag de maskers slechts kort en nooit de hele dag – bijvoorbeeld wanneer u absoluut het huis uit moet om belangrijke dingen te kopen, zoals boodschappen en medicijnen. Experts benadrukken dat maskers een vals gevoel van veiligheid kunnen geven. Het is belangrijk om alle andere richtlijnen voor bescherming tegen Covid-19 te blijven volgen. Geen masker is zo effectief als social distancing en goede hygiëne. Dit zijn nog steeds de beste maatregelen om jezelf en anderen te beschermen.

De naaipatronen en instructies zonder naaien van CDC kan hier worden bekeken.

Read more
Zegen u

Zoutlampen en hun effect op onze gezondheid: waar zijn ze goed voor?

Zoutlampen uit de Himalaya zijn de laatste jaren erg populair geworden. Ze spreken vooral mensen aan die hun gezondheid op een natuurlijke manier willen bevorderen of hun levensstijl natuurlijker willen maken. Waar is een zoutkristallen lamp precies goed voor, dat vertellen we je hieronder.

Wat zijn zoutlampen?

Zoutkristallamp en het positieve effect op onze gezondheid

Zoutlampen zijn gemaakt van roze Himalaya brokken zout. Daarnaast wordt het midden van de rots uitgehold en wordt er een gloeilamp in geplaatst als warmtebron. Roze Himalayazout is een zoutkristal dat afkomstig is uit het Himalaya gebergte in Pakistan. In zijn chemische structuur lijkt dit zout op tafelzout en bevat het voornamelijk natriumchloride. Het bevat ook sporenelementen van kalium, magnesium en calcium, die het zout zijn rozerode tint geven. De mineralen zijn ook de reden waarom Himalayazout een andere smaak heeft dan normaal tafelzout.

Roze zoutkristal licht mooi en gezond

Himalayazoutlampen zijn gebruikelijk in spacentra, maar ze kunnen nu online worden gekocht voor persoonlijk gebruik en in de meeste winkels. De meeste mensen gebruiken Himalaya zoutlampen omdat ze van hun uiterlijk en warm licht houden. Anderen geloven in de vermeende gezondheidsvoordelen van deze lampen.

Hoe werken zoutlampen??

wat doen zoutkristallen lampen, waar zijn ze goed voor?

De manier waarop de zoutlampen werken, is gebaseerd op een proces dat bekend staat als luchtionisatie. Dit betekent dat ze negatieve ionen in de lucht afgeven. Regenbuien, watervallen, natuurlijke radioactiviteit en warmte creëren luchtionen door de verdeling van watermoleculen. Zoutlampen kunnen dit proces nabootsen. Luchtionisatoren die op de markt te vinden zijn, kunnen ook hetzelfde effect hebben.

wat doen zoutkristallen lampen voor onze gezondheid?

Zoutlampen zouden negatieve ionen creëren door watermoleculen aan te trekken. Deze verdampen wanneer de lamp wordt verwarmd. Sommige onderzoeken laten lichte cognitieve prestatie-effecten zien van kortdurende blootstelling aan hoge ionenconcentraties in de binnenlucht. Het idee dat zoutlampen hetzelfde voordeel zouden kunnen bieden, is echter onduidelijk, omdat de geproduceerde hoeveelheden mogelijk niet zinvol genoeg zijn.

Andere studies suggereren dat waterdampen in de lucht die gifstoffen bevatten, door het zout worden aangetrokken door het gesteente. In dit geval zou het zout de gifstoffen reinigen en de verontreinigende stoffen verwijderen. Er is echter weinig bewijs om deze bewering te ondersteunen.

Zoutkristallen lamp – waar is dat goed voor??

zoutkristallen lamp en gezondheid waar is het goed voor?

Er zijn verschillende beweringen gedaan over de gezondheidsvoordelen van Himalaya zoutlampen. Zoutkristallen zijn goed voor het binnenklimaat, zouden de slaap en stemming verbeteren en het effect van elektromagnetische straling verminderen.

Verbeterde luchtkwaliteit in de kamer

Zoutkristallampen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Ze worden geadverteerd als nuttig voor mensen met allergieën, astma en problemen met de bovenste luchtwegen. Natuurlijk is er geen bewijs dat zoutlampen daadwerkelijk verontreinigende stoffen uit de lucht kunnen verwijderen of de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor kunnen verbeteren.

Zoutkristallamp en het effect ervan volgens de studie

Deze claim is eigenlijk gebaseerd op een oude, wereldberoemde praktijk genaamd halotherapie. Het woord is afgeleid van het Griekse woord voor zout “halo”. Halotherapie is een behandeling met droog zout. Bij een verblijf in een zoutgrot worden micro-elementen, mineralen en sporenelementen ingeademd, die chronische ademhalingsmoeilijkheden moeten verlichten en de immuniteit moeten versterken.

Luxe woonkamer met een open haard in roze en witte zoutlamp als decoratie op de salontafel

Een rapport uit 2014 van onderzoeken naar de therapeutische effecten van een halotherapiekamer met een kunstmatige zoutmijnomgeving concludeert dat halotherapie enig voordeel biedt bij het verminderen van de ontstekingseffecten van luchtwegaandoeningen. Dit effect is echter van korte duur en de behandelingen moeten worden herhaald. De veiligheid van halotherapie is in dit rapport niet onderzocht. Geen enkel ander onderzoek biedt voldoende ondersteuning om de effectiviteit of veiligheid van halotherapie te bevestigen.

Betere bui

Zoutkristallen lamp verbetert de stemming

Een tweede bewering van mensen die het gebruik van Himalaya-zoutlampen ondersteunen, is dat ze de stemming kunnen verbeteren. Sommige dierstudies tonen aan dat een hoge blootstelling aan negatieve ionen de productie van serotonine bevordert – een neurotransmitter die de stemming reguleert.

Zoutkristal lichteffect verbetert de stemming

Een meta-analyse en studiebeoordeling uit 2013 beoordeelden de effecten van luchtionisatie op stemming, welzijn, angst en depressie. De onderzoekers beoordeelden ook de mate van blootstelling. Ze ontdekten dat hoewel de negatieve ionen enige verlichting gaven bij depressie, de langetermijneffecten, de benodigde hoeveelheden en de frequentie van behandelingen onbekend waren. In feite werd elk voordeel aangetoond bij een zeer hoge blootstelling – wat zoutlampen niet doen.

Zoutlampen verbeteren de slaap

zoutkristallen lamp wat een betere luchtkwaliteit?

Weinig studies hebben gekeken naar de effecten van zoutlampen op de slaap. Ze kunnen echter een ontspannende slaapsfeer bevorderen, omdat het zwakke licht van de lamp je kan helpen in slaap te vallen. Fel licht daarentegen, ook het licht van elektronische apparaten, kan de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, verstoren. Hoewel dit niet alleen specifiek is voor de zoutlampen, kan het een bijkomend voordeel zijn.

Verminderd effect van elektromagnetische straling

Himalaya zoutkristal lamp effect

Elektromagnetische straling (EM) is een vorm van energievoortplanting die overal om ons heen is en die radiogolven, röntgenstralen en gammastralen omvat. Zonlicht is ook een vorm van elektromagnetische straling. Je televisie, computer en smartphone geven EM af in de vorm van ongezonde positieve ionen. Constante blootstelling aan EM heeft ernstige langetermijneffecten, waaronder vermoeidheid, verhoogde stress en een verzwakt immuunsysteem.

Zoutkristallamp voor gebruik binnenshuis

Er is veel onderzoek gedaan naar de negatieve effecten van elektronische velden. In een rapport uit het tijdschrift “Archives of Medicine” uit 2015 blijkt dat blootstelling aan EM met een frequentie van 1 kHz en een intensiteit van 150 V/m en 220 V/m over een periode van maximaal een uur “kan hebben nadelige effecten op het zuurstofmetabolisme van de bloedplaatjes, wat leidt tot disfunctie van de cellen. In de wereld van vandaag kan chronische blootstelling aan zelfs lage stralingsniveaus van apparaten kanker veroorzaken, de immuniteit in gevaar brengen en bijdragen aan tal van ziekten en kwalen. Omdat de Himalaya-zoutlampen natuurlijke negatieve generaties van ionen zijn, kunnen ze de effecten van positieve ionen verminderen.

Zoutkristallamp en het effect ervan volgens de studie

Conclusie

Hoewel de Himalaya-zoutlampen in populariteit toenemen, is het onwaarschijnlijk dat ze veel gezondheidsvoordelen bieden. Er is weinig studiebewijs om beweringen over verbeteringen in luchtkwaliteit, ademhalingsgezondheid, stemming of slaap te ondersteunen. Maar ze zijn mooi om naar te kijken en zorgen voor een sfeervol licht. Ongevallen met deze lampen worden zelden gemeld. Toch moet u altijd een adequate brandbeveiliging gebruiken, inclusief het buiten het bereik van kinderen en huisdieren houden van de lampen.

Read more
Zegen u

Welke bril voor presbyopie? Tips voor het kiezen van de juiste leesbril

Is lezen moeilijk geworden? Moet je knipperen om de kleine lettertjes te lezen? Worden uw ogen snel vermoeid bij het lezen van uw favoriete boek? Op oudere leeftijd klagen veel mensen over een verminderd gezichtsvermogen van dichtbij. Presbyopie is hier meestal debet aan. Deze aandoening treft de meeste mannen en vrouwen ouder dan 40 jaar en houdt verband met dagelijkse activiteiten zoals lezen, schrijven of internetten. Gelukkig kan het probleem heel eenvoudig worden opgelost met een visueel hulpmiddel. In dit artikel leest u waar u op moet letten bij het kiezen van een bril voor presbyopie.

Wat is presbyopie??

Welke bril tips voor presbyopie

Vanaf de leeftijd van 40 jaar treedt het natuurlijke verouderingsproces van de ogen in. Hierdoor kun je van dichtbij niet meer zo scherp zien en lijken je ogen van dichtbij naar veraf langzamer scherp te stellen. Deze aandoening wordt presbyopie of presbyopie genoemd en treedt op ongeacht bestaande visuele beperkingen. Het beïnvloedt meestal beide ogen in dezelfde mate.

Er zijn twee belangrijke redenen voor presbyopie. Enerzijds is hiervoor de veroudering van de ooglens verantwoordelijk, waardoor deze zijn elasticiteit verliest en zich niet meer kan aanpassen aan objecten op verschillende afstanden. Aan de andere kant neemt het vermogen van het oog om te accommoderen af ​​met de leeftijd, wat leidt tot wazig zicht dichtbij of veraf. Met een individueel vervaardigde leesbril presbyopie kan snel en effectief worden gecorrigeerd.

Wanneer heb ik een leesbril nodig??

Wat is presbyopie en waarom ontstaat het?

Presbyopie is een veelvoorkomende aandoening die niet bij iedereen wordt opgemerkt. De eerste tekenen verschijnen meestal op 40-jarige leeftijd, maar er zijn ook mensen die er slechts in geringe mate last van hebben. Hier hebben we een aantal indicatoren opgesomd die spreken voor de noodzaak van een leesbril:

  • Lezen wordt stressvoller en je ogen worden snel vermoeid.
  • Bij het lezen vervagen de letters voor de ogen.
  • Om een ​​tekst te lezen, moet je hem steeds verder van je ogen houden.
  • Je krijgt vaak hoofdpijn tijdens het lezen.

Als deze symptomen aanwezig zijn, kan een leesbril u helpen genieten van lezen ondanks presbyopie.

Hoe kies je de juiste bril voor presbyopie?

Leesbril met metalen montuur voor presbyopie

Een leesbril kiezen kan een hele uitdaging zijn. De verscheidenheid aan monturen, brillen en coatings is vrij groot en je verliest snel de zaken uit het oog. Veel mensen kiezen gewoon voor een kant-en-klare bril uit de drogisterij, wat het slechte gezichtsvermogen echter verder kan verergeren. De belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van uw leesbril zijn hieronder samengevat:.

Doe een oogtest

Ogen laten onderzoeken oogtest

Een leesbril is alleen goed als deze precies is aangepast aan uw oogafwijking. En de enige manier om erachter te komen wat uw gezichtsvermogen is, is door een oogtest bij de opticien. Experts adviseren vanaf 40 jaar om uw ogen minimaal één keer per jaar te laten onderzoeken. Na de oogtest kunt u aan de hand van uw eigen zichtwaarden de juiste leesbril bestellen.

Gebruik geen kant-en-klare glazen

Kant-en-klare leesbrillen worden niet aanbevolen door experts

Kant-en-klare leesbrillen zijn alleen geschikt voor noodgevallen, mocht er iets met uw conventionele bril gebeuren. Als permanente oplossing zijn ze klaar niet aan te bevelen, omdat ze gestandaardiseerde dioptriegetallen hebben en meestal niet precies in onze ogen passen. Deze goedkope alternatieven zijn volledig ongeschikt, vooral voor mensen die al ametropie hebben.

Kies de juiste bril

langwerpige monturen zijn beter geschikt voor een leesbril

Als u naast presbyopie geen andere visuele beperkingen heeft, is een bril met een plat montuur en langwerpige glazen beter geschikt voor u dan een groter model. Dankzij de smalle lenzen kijk je eenvoudig over de bril heen in de verte zonder dat je deze hoeft af te zetten. Wil je daarentegen verschillende sterktes combineren in één bril, dan ben je beter af met grote glazen en varifocale lenzen..

Metaal of plastic?

Bril voor presbyopie leesbril voor het lezen van boeken

Bij het kiezen van het montuur spelen uw persoonlijke voorkeuren een rol. Kunststof monturen zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen en kunnen je bril omtoveren tot echte modeaccessoires. Lichtmetalen en titanium monturen daarentegen zijn discreet en bieden maximaal comfort.

Read more